Τα χρήματα που φέρνουν οι Ευρωπαϊκοί όμιλοι στην ΑΕΚ

Τα χρήματα που φέρνουν οι Ευρωπαϊκοί όμιλοι στην ΑΕΚ

Δείτε τα μίνιμουμ έσοδα που έχει εξασφαλισμένα, η πρωταθλήτρια Ελλάδας ΑΕΚ, με την παρουσία της στην Ευρώπη την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η ΑΕΚ από το βράδυ της Κυριακής είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας για 13η φορά στην ιστορία της. Πέρα από την ψυχολογική τόνωση που φέρνει σε ολόκληρο το σύλλογο αυτή η κατάκτηση, η πρόκριση μίνιμουμ στους ομίλους του UEFA Conference League, γεμίζει τα ταμεία της «Ένωσης».

Η ΑΕΚ θα μπει στα προκριματικά του καλοκαιριού στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League με τους πρώτους αγώνες να διεξάγονται 8/9 Αυγούστου και οι ρεβάνς 15/16 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: Βεζένκοφ στο «10»: «Δεν υπάρχει πίεση, πάμε στο Κάουνας να κάνουμε ό,τι κάναμε όλη τη σεζόν»

Αν η ΑΕΚ περάσει τον 3ο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα έχει εξασφαλίσει τη θέση της στους ομίλους του Europa League, που θα της αποφέρουν 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σε περίπτωση που η «Ένωση» περάσει και τον 3ο προκριματικό και τα playoffs και μπει στους ομίλους του Champions League θα μπουν στα ταμεία της 20 εκατομμύρια ευρώ.

Στην χειρότερη περίπτωση που γνωρίσει 2 αποκλεισμούς στα καλοκαιρινά προκριματικά, τόσο στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όσο και στα playoffs του Europa League, η πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League θα της αποφέρει 5 εκατομμύρια ευρώ.

Αν η «Ένωση» μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κάθε νίκη που θα πραγματοποιήσει θα βάλει στα ταμεία της 2.8 εκατ. ευρώ και η ισοπαλία 930.000 ευρώ. Σε περίπτωση πρόκρισης στην νοκ-άουτ φάση του Champions League η ΑΕΚ θα εισπράξει 9.6 εκατ. ευρώ.

Στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης κάθε νίκη σημαίνει +630.000 ευρώ, ενώ κάθε ισοπαλία +210.000 ευρώ. Αν η ΑΕΚ βγει πρώτη στον όμιλο δίνει 1 εκατ. ευρώ, η δεύτερη θέση, 550.000 ευρώ, η τρίτη θέση που σημαίνει μετάβαση στα νοκ-άουτ του Conference League, 500.000 ευρώ και πρόκριση στα νοκ-άουτ δίνει 1.2 εκατ. ευρώ.

Στο Conference κάθε νίκη φέρνει στα ταμεία της «Ένωσης» 500.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία προσθέτει 166.000 ευρώ. Η κορυφή του ομίλου φέρνει 650.000 ευρώ και η δεύτερη θέση 325.000 ευρώ που θα οδηγήσει στην νοκ-άουτ φάση της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα φέρει ακόμη 300.000 ευρώ. Με πρόκριση στους «16» η ΑΕΚ θα πάρει 600.000 ευρώ, στα προημιτελικά 1 εκατ. ευρώ, στον ημιτελικό 2 εκατομμύρια ευρώ. Αν φτάσει ως το τέλος του δρόμου στον τελικό της OPAP Arena, ο νικητής παίρνει 5 εκατομμύρια ευρώ και ο ηττημένος 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα έχει αρκετά έσοδα την σεζόν που μας έρχεται τα οποία στερήθηκε αρκετά τη σεζόν που μας πέρασε, λόγω της μη συμμετοχής της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ