Ίντερ – Μίλαν 1-0: Απόλυτο αφεντικό στο Μιλάνο οι «νερατζούρι» και έφυγαν για τελικό

Ίντερ – Μίλαν 1-0: Απόλυτο αφεντικό στο Μιλάνο οι «νερατζούρι» και έφυγαν για τελικό

Η Ίντερ νίκησε ξανά τη Μίλαν και με συνολικό σκορ 3-0 «πέταξε» για τον τελικό του Champions League, με τους «νερατζούρι» να περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από το αυριανό (17/05) ματς της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ίντερ στον τελικό του Champions League. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι νίκησε και στον δεύτερο ημιτελικό τη συμπολίτισσα Μίλαν, με 1-0 χάρη στο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες και πήρε θριαμβευτικά την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Συνολικό σκορ 3-0 για τους «νερατζούρι» που έβαψαν ακόμα ένα Derby della Mandonnina με μπλε χρώμα και πανηγύρισαν μπροστά στους φιλάθλους τους την πρόκριση.

Εκεί η Ίντερ θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 το πρώτο ματς στην Ισπανία) και θα διεκδικήσει το τέταρτο Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της και πρώτο μετά το 2010.

Διαβάστε επίσης: Ένα μοναδικό φαινόμενο

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν σαφώς καλύτερα το παιχνίδι σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό, περιόρισαν την Ίντερ και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς για να ανοίξουν το σκορ. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 5ο λεπτό, με τον Τεό Ερναντές να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ από μακριά και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 11ο λεπτό μετά από εξαιρετική ενέργεια του Τονάλι, η μπάλα στρώθηκε στον Μπραχίμ Ντίαθ που έκανε το πλασέ εντός περιοχής, όμως ο Ονάνα έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε. Η Ίντερ απάντησε στις ευκαιρίες με τους Μπαρέλα και Τσαλχάνογλου, ωστόσο και η άλλη μεγάλη στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στους «ροσονέρι», όταν ο Λεάο έκανε την κούρσα από τα αριστερά, πάτησε περιοχή και πλάσαρε από δύσκολη γωνία, με την μπάλα να χαϊδεύει το δοκάρι του Ονάνα και να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της Ίντερ βελτιώθηκε, η Μίλαν έμοιαζε πλέον απογοητευμένη και ο Λαουτάρο Μαρτίνες ήρθε για να δώσει τη χαριστική βολή στην ομάδα το Πιόλι. Στο 74ο λεπτό ο Λουκάκου έβγαλε ασίστ στον Αργεντινό που αν και περικυκλωμένος από παίκτες της Μίλαν βρήκε τον τρόπο κι έγραψε το 1-0 με σουτ από πλάγια θέση για να ξεκινήσει το πάρτι στις εξέδρες του «Μεάτσα». Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και βρήκε την ομάδα του Ιντζάγκι να πανηγυρίζει έξαλλα την ιστορική πρόκριση στον τελικό.

Ίντερ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα (84′ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν (44′ Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (66′ Γκόζενς), Μαρτίνες (84′ Κορέα), Τζέκο (66′ Λουκάκου)

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Τιαό (64′ Καλουλού), Τομόρι, Ερναντέζ, Μεσίας (76′ Σαλεμάκερς), Τονάλι, Κρούνιτς, Ντίαθ (76′ Οριγκί), Ζιρού, Λεάο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ