Χαμός με τον διαιτητή του τελικού του Champions League: Ερευνάται για σχέσεις με την ακροδεξιά

Χαμός με τον διαιτητή του τελικού του Champions League: Ερευνάται για σχέσεις με την ακροδεξιά

Ο Σίμον Μαρτσίνιακ που έχει οριστεί να σφυρίξει τον τελικό του Champions League, μίλησε σε συγκέντρωση ακροδεξιών στην Πολωνία με την UEFA να έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα.

Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει με αγωνία τον μεγάλο τελικό του Champions League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Ίντερ, που θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι ο διαιτητής του τελικού θα είναι ο Σίμον Μαρτσίνιακ όπως έχει οριστεί από την UEFA εδώ και μέρες. Αυτό γιατί ο Πολωνός έχει βρεθεί στο επίκεντρο καταγγελιών της αντιρατσιστικής ομάδας Never Again, η οποία υποστηρίζει ότι ο διαιτητής του τελικού του Μουντιάλ του 2022, συμμετείχε σε συγκέντρωση ακροδεξιών στην Πολωνία, ενώ όπως αναφέρεται προέβη και σε ομιλία.

Διαβάστε επίσης: Τον γύρο του διαδικτύου η πρόσληψη Κορδόν (pics)

«Είμαστε σοκαρισμένοι και αηδιασμένοι από τον δημόσιο συσχετισμό του Μαρτσίνιακ με τον Μέντζεν και τις τοξικές πολιτικές του. Είναι ασύμβατο με τις βασικές αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, όπως η ισότητα και ο σεβασμός», εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Never Again, Ράφαλ Πανκόβσκι.

Από την πλευρά της η ευρωπαϊκή ομοσπονδία με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι:

«Η UEFA και ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα είναι αντίθετη στις «αξίες» που προωθεί η εν λόγω ομάδα και παίρνει πολύ σοβαρά αυτούς τους ισχυρισμούς. Μια περαιτέρω ανακοίνωση θα βγει αύριο, αφού εξεταστούν όλα τα στοιχεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ