Σφυρίζει κανονικά στον τελικό του Champions League ο Μαρτσίνιακ

Σφυρίζει κανονικά στον τελικό του Champions League ο Μαρτσίνιακ

Ο Σίμον Μαρτσίνιακ θα είναι κανονικά ο διαιτητής του τελικού του Champions League, καθώς έγινε δεκτή η μακροσκελής απολογία του, σχετικά με τη συμμετοχή του σε ακροδεξιό συνέδριο στην Πολωνία

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Σίμον Μαρτσίνιακ θα εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως διαιτητής του τελικού του Champions League, καθώς ο Πολωνός ρέφερι ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή του σε εκδήλωση που σχετίζεται με ένα ακροδεξιό κίνημα. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ερευνούσε την παρουσία του 42χρονου επιχειρηματία σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Κατοβίτσε τη Δευτέρα, τονίζοντας ότι «απεχθάνεται τις αξίες που προωθούνται από την εν λόγω παράταξη».

Τελικά η UEFA διατηρεί τον Μαρτσίνιακ ως τον διαιτητή του τελικού στο Champions League, αφού πρώτα ο Πολωνός ζήτησε συγγνώμη και αφού δόθηκαν διευκρινίσεις από μια επιτροπή κατά των διακρίσεων.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Όλοι μέσα για τον Παναθηναϊκό και στην άκρη ο… Μιλουτίνοφ

«Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη συγγνώμη μου για την εμπλοκή μου και την οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή βλάβη που μπορεί να έχει προκαλέσει» τονίζει ο Μαρτσίνιακ σε δήλωσή του, την οποία απέστειλε στην UEFA, και συνεχίζει λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Μετά από προβληματισμό και περαιτέρω έρευνα, κατέστη προφανές ότι παραπλανήθηκα σοβαρά και αγνοούσα εντελώς την αληθινή φύση και τις σχέσεις της εν λόγω εκδήλωσης. Δεν γνώριζα ότι συνδέθηκε με ένα πολωνικό ακροδεξιό κίνημα. Αν γνώριζα αυτό το γεγονός, θα είχα αρνηθεί κατηγορηματικά την πρόσκληση».

Ο 42χρονος ρέφερι είναι ένας από τους καλύτερους διαιτητές στον κόσμο και διηύθυνε επίσης τον τελικό του πρόσφατου Μουντιάλ στο Κατάρ, όπου η Αργεντινή νίκησε τη Γαλλία.

Στη διάρκειά της, η UEFA ανακοίνωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με τη «NEVERAGAIN», μια ΜΚΟ που συνδέεται με το δίκτυο FARE, το οποίο καταπολεμά τις διακρίσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«(Αυτοί) εξέφρασαν τις αρχικές ανησυχίες για την εμπλοκή του κ. Μαρτσίνιακ στην εκδήλωση» ανέφερε η UEFA και συνέχισε: «Ζήτησαν να παραμείνει ο κ. Μαρτσίνιακ στο ρόλο του ως διαιτητής για τον επερχόμενο τελικό του Champions League, υποστηρίζοντας σταθερά ότι η απομάκρυνσή του θα υπονόμευε την προώθησή της κατά των διακρίσεων».

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός του Champions League είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, στον οποίο θα τεθούν αντιμέτωποι η Μάντεστερ Σίτι και η Ίντερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ