Τι θα «κατεβάσει» το μυαλό του Ιντζάγκι

Τι θα «κατεβάσει» το μυαλό του Ιντζάγκι

Ο Ιντσάγκι είναι ένα από τα πρόσωπα του τελικού

Ο αποψινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πόλη έχει το απόλυτο φαβορί κι αυτή είναι φυσικά η Μάντσεστερ Σίτι. Κανείς όμως δεν νίκησε παιχνίδι πριν γίνει η… σέντρα κι αυτό σημαίνει πως όλα είναι ανοιχτά στο ποδόσφαιρο.

Ακόμα κι όταν μια ομάδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ίντερ, καλείται ν’ αντιμετωπίσει τη Σίτι.

Έχουν ειπωθεί πολλά για την ομάδα – ορχήστρα που έχει δημιουργήσει ο Γκουαρντιόλα και η αλήθεια είναι πως έχουμε σαφή εικόνα για αυτό που θα παρουσιάσει η Σίτι στην Κωνσταντινούπολη.
Αυτό όμως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύει η Ίντερ να «βραχυκυκλώσει» τη Σίτι.

Τι έχει στο μυαλό του ο προπονητής των «νερατζούρι», Σιμόνε Ιντζάγκι; Τι θα «κατεβάσει» το μυαλό του Ιταλού τεχνικού για να προκαλέσει πρόβλημα στην «μηχανή» του Πεπ;

Η Ίντερ μπορεί να αισθάνεται περηφάνια για την παρουσία της στον τελικό και ξέρει πολύ καλά πως είναι το αουτσάιντερ. Ωστόσο είναι μια μεγάλη ομάδα και ένας σύλλογος με το παρελθόν των «νερατζούρι», παίζει σε τελικό για να τον κερδίσει.

Ακόμα κι όταν είναι το μεγάλο αουτσάιντερ. Σε ότι αφορά λοιπόν το πλάνο που θα σχεδιάσει ο Ιντσάγκι, είναι προφανές πως θα περιλαμβάνει ατελείωτο πρέσινγκ σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψει στην Σίτι να περάσει το ματς στο μισό γήπεδο.

Η Σίτι έχει την δυνατότητα με την εκπληκτική ευχέρεια στην κυκλοφορία της μπάλας να «αιχμαλωτίσει» την οποιαδήποτε άμυνα. Το έκανε στο πρώτο ημίχρονο του δεύτερου ημιτελικού κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και οι Ισπανοί «κατέρρευσαν».

Ο Ιντζάγκι είναι ένα από τα πρόσωπα του τελικού και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Ιταλός τεχνικός έχει πάρει 10 με τόνο στην παρουσία του στον πάγκο της ομάδας του Μιλάνου.
Απομένει να δούμε αν τελικά θα καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του τροπαίου, απέναντι στο μεγάλο φαβορί.

Είναι επίσης δεδομένο πως ο Ιντζάγκι θα έχει στο μυαλό του κι ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η βασική σχεδίαση δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ομάδα του.
Αυτό όμως που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το πώς θα αντιμετωπίσει η ιταλική ομάδα το «σενάριο» να προηγηθεί η Σίτι στον τελικό. Γιατί εκεί θα πρέπει να διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό η αρχική θεώρηση περί πρέσιγνκ καθώς η Ίντερ θα θελήσει το γκολ.

Το πρόβλημα για τους Ιταλούς όμως θα είναι πως όταν μια αντίπαλος της Σίτι ψάχνει το γκολ δημιουργούνται χώροι και η Σίτι μπορεί να διαλύσει την οποιαδήποτε ομάδα όταν βρει τους χώρους που θέλει.

Γι’ αυτό και όσο το ματς είναι στο 0-0 ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ της Ίντερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ