Αυτά τα χρήματα μπορούν να εισπράξουν οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Αυτά τα χρήματα μπορούν να εισπράξουν οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Μία εβδομάδα πριν από τις πρώτες κληρώσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων και το 10.gr εξετάζει σε πόσα χρήματα μπορούν να προσδοκούν οι ελληνικες ομάδες.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης μαθαίνουν αντίπαλο, καθώς την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες κληρώσεις που αφορούν τις ελληνικές ομάδες.

Η αρχή θα γίνει με τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, στον οποίο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και από τον οποίο θα πάρει αντίπαλο και ο Ολυμπιακός στον 3ο προκριματικό του Europa League. Λίγο αργότερα θα διεξαχθεί και η κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League ,όπου βρίσκονται ΠΑΟΚ και Άρης.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό: Αυτή είναι η απόφαση για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Μόνο η ΑΕΚ έχει εξασφαλισμένη την είσοδο σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η οποία περιμένει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, έχοντας εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή παρουσία μέχρι τον Δεκέμβριο( στο Conference League) και κατά συνέπεια μία αρκετά καλή οικονομική συγκομιδή.

Τι μπορεί να εισπράξει η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αρχίζει την ευρωπαϊκή παρουσία της από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Στο ιδανικό σενάριο πρόκρισης στη φάση των ομίλων, θα αρχίσει να εισπράττει χρήματα από το πριμ συμμετοχής, δηλαδή τα 15.640.000. Σε αυτά τα έσοδα θα προστεθούν τα έσοδα από τη 10ετή παρουσία, από τα οποία η ΑΕΚ δεν περιμένει μεγάλο ποσό.

Αν αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό, τότε συνεχίζει στα playoffs του Europa League, όπου κι εκεί δεν θα εισπράξει χρήματα.
Θα χρειαστεί να φτάσει στους ομίλους της διοργάνωσης για να αρχίσει από τα 3.630.000. Η ΑΕΚ θα περιμένει περισσότερες μετοχές σε σχέση με το Champions League, αλλά λιγότερα έσοδα, αφού φέτος κάθε μετοχή αντιστοιχούσε σε 132.000. Αν φτάσει στον όμιλο του Europa League από τα playoffs του Champions League, τότε θα προσθέσει στα έσοδα και 5.000.000.

Τέλος, αν αποτύχει στις πρώτες δύο διοργανώσεις, θα καταλήξει στους ομίλους του Europa Conference League. Εκεί τα εξασφαλισμένα έσοδα ανέρχονται σε 2.940.000 από το πριμ συμμετοχής και κάθε μετοχή αντιστοιχεί σε 44.500 (με την ΑΕΚ να έχει ελπίδες για να βρεθεί ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα, με το ταβάνι των 32 μετοχών να είναι τα 1.420.000).

Η «Ένωση» μοιάζει να έχει εξασφαλισμένα τουλάχιστον 6.000.000 μαζί με το market pool του Europa Conference League που είναι το χειρότερο σενάριο και από εκεί και πέρα ορίζει η ίδια την τύχη της. Μια πρόκριση στους ομίλους του Champions League θα την εκτοξεύσει σε επίπεδο κοντά στα 25.000.000 και όλα θα κριθούν από τις επιδόσεις της στο γήπεδο.

Αν μπει στους ομίλους του Europa League, τότε μοιάζει να έχει εξασφαλισμένο οκταψήφιο ποσό και κοιτάζει μόνο προς τα πάνω (ειδικά αν αποκλειστεί απ’ τα playoffs του Champions League), με ενδεχόμενες νίκες, ισοπαλίες και φυσικά προκρίσεις.

Τέλος, αν βρεθεί στους ομίλους της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης, μαζί με τα πριμ νίκης και ισοπαλίας καθώς και την πρόκριση που επιβάλλεται να πάρει με βάση τη δυναμική του τουρνουά, τότε μπορεί κι εδώ να αγγίξει οκταψήφιο ποσό.

Τι μπορεί να εισπράξει ο Παναθηναϊκός

Τα δεδομένα για τους «πράσινους» είναι ίδια με της ΑΕΚ όσον αφορά στην πρόκριση στους ομίλους του Champions League, που θα γεμίσει με τουλάχιστον 25.000.000 τα ταμεία τους.

Αν αποκλειστεί πριν από τα playoffs, ακολουθεί επίσης τα δεδομένα της Ένωσης και στις δύο φάσεις ομίλων που υπάρχουν. Σε αυτήν του Europa League, κοιτάζει οκταψήφιο ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα 15.000.000 αν συνοδευτεί με ορισμένα καλά αποτελέσματα ή και με προκρίσεις. Σε αυτήν του Europa Conference League, πολλά θα κριθούν από τα αποτελέσματα, όμως το οκταψήφιο ποσό είναι εφικτός στόχος.

Στην περίπτωση των «πρασίνων» υπάρχει και το ενδεχόμενο να αποκλειστεί πριν από τη φάση των ομίλων κάποιας διοργάνωσης. Σε αυτήν την περίπτωση θα αποχαιρετήσει την Ευρώπη με 750.000 από τα playoffs του Europa Conference League.

Τι μπορεί να εισπράξει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αρχίζει την παρουσία του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, κάτι που σημαίνει ότι και αυτός χρειάζεται να φτάσει στους ομίλους του θεσμού για να εξασφαλίσει ένα αρχικό ποσό της τάξης των 8.000.000 (είναι η ελληνική ομάδα που θα βρίσκεται πιο ψηλά στο σύστημα των μετοχών και γι’ αυτό έχει υψηλότερα μίνιμουμ έσοδα) από όλα τα αρχικά έσοδα και στη συνέχεια θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό από αποτελέσματα και ενδεχόμενες προκρίσεις.

Αν αποκλειστεί στα playoffs ή στον 3ο προκριματικό και στη συνέχεια προκριθεί στους ομίλους του Europa Conference League, τότε οι Πειραιώτες θα μπορούν να προσδοκούν σε οκταψήφιο ποσό (αν και δεν είναι εξασφαλισμένο) και κατόπιν να αυξήσουν τη συγκομιδή με νίκες και -κυρίως- προκρίσεις.

Τέλος, αν αποκλειστούν στα playoffs του Europa Conference League θα έχουν κερδίσει μόλις 750.000.

Τι μπορούν να εισπράξουν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης

Οι δύο Θεσσαλονικείς έχουν κοινή μοίρα, αφού αρχίζουν από τον ίδιο προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει ότι το ελάχιστο ποσό με τον οποίο θα φύγουν από την Ευρώπη φέτος είναι τα 350.000 σε περίπτωση άμεσου αποκλεισμού ή τα 550.000 αν κάνουν μία πρόκριση ή τα 750.000 των playoffs.

Σε περίπτωση που καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους, τότε θα κυνηγήσουν κι αυτοί το οκταψήσιο ποσό από όλες τις πιθανές πηγές εσόδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ