Τριάρα για την απόλυτη και… νεανική Σίτι στο Βελιγράδι (2-3) – Δύσκολα η Λειψία τη Γιουνγκ Μπόις (2-1)

Τριάρα για την απόλυτη και… νεανική Σίτι στο Βελιγράδι (2-3) – Δύσκολα η Λειψία τη Γιουνγκ Μπόις (2-1)

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το 6Χ6 στον έβδομο όμιλο με το 3-2 επί του Ερυθρού Αστέρα έχοντας για πρωταγωνιστές παιδιά από τις ακαδημίες της ενώ την ίδια ώρα η Λειψία επικρατούσε με 2-1 της Γιούνγκ Μπόις.

Στον έβδομο όμιλο τα πάντα είχαν κριθεί πριν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ήδη πρώτη, η Λειψία την ακολούθησε στους «16» ενώ η Γιουνγκ Μπόις είχε εξασφαλίσει την τρίτη θέση και τη συνέχειά της στο Europa League, αφήνοντας ουραγό και εκτός Ευρώπης τον Ερυθρό Αστέρα.

Παρότι βαθμολογικά αδιάφορα πάντως και τα δύο ματς πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και αρκετά γκολ, με τη… νεανική Σίτι να επικρατεί με 3-2 στο Βελιγράδι του Αστέρα και τη Λειψία να νικά δύσκολα με 2-1 τη Γιουνγκ Μπόις. Και στα έξι ματς του ομίλου οι «Πολίτες» πέτυχαν από τρία γκολ και ολοκλήρωσαν με το απόλυτο των 18 βαθμών, ενώ οι «ταύροι» «καθάρισαν» τα ματς με τους άλλους δύο του γκρουπ και ηττήθηκαν μόνο από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις με τον Μήτρου-Λονγκ: Καλά νέα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα

Ο Καταλανός τεχνικός έδωσε χρόνο σε πολλά νέα παιδιά της ομάδας του και ένα από αυτά, ο 20χρονος Χάμιλτον, άνοιξε το σκορ με υπέροχο γκολ στο 19′, πετυχαίνοντας το πρώτο του επαγγελματικό γκολ, στο ντεμπούτο του με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ένας ακόμη 20χρονος, ο Μπομπ έγραψε με ωραία κίνηση και τελείωμα το 0-2 στο 62′, για να μειώσει σε 1-2 ο Χουάνγκ με διαγώνιο σουτ στο 76′.

Ο Χάμιλτον κέρδισε πέναλτι από τον Ντζιγκά στο 84′ και ο Φίλιπς το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-3, το οποίο δεν ήταν όμως το τελικό σκορ. Αυτό γιατί ο Κάται μείωσε σε 2-3 με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Νικηφόρα έκλεισε την παρουσία της στον όμιλο και η Λειψία που επικράτησε με 2-1 της Γιουνγκ Μπόις, σε ένα ματς που τα πάντα έγιναν μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 51′ ο Σέσκο έκανε το 1-0, στο 53′ ο Κόλεϊ με πλασέ το 1-1 και τρία λεπτά μετά ο Φόρσμπεργκ με σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ