Συνεχίζει «στ’ αστέρια» η Παρί (1-1) – Ανατροπάρα η Μίλαν, εκτός Ευρώπης η Νιούκαστλ (1-2)

Συνεχίζει «στ’ αστέρια» η Παρί (1-1) – Ανατροπάρα η Μίλαν, εκτός Ευρώπης η Νιούκαστλ (1-2)

H Παρί Σεν Ζερμέν έστω και στην ισοβαθμία μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για την φάση των «16», με το 1-1 κόντρα στη Ντόρτμουντ. Στο Europa η Μίλαν με ανατροπή κόντρα στη Νιούκαστλ με 2-1.

Όμιλοι ήταν και πάνε… Μετά από τρεις δεκαετίες, απόψε ήταν η τελευταία βραδιά με παιχνίδια για τη φάση των ομίλων του UEFA Champions League.

Η Παρί και η Πόρτο ήταν οι μεγάλες κερδισμένες της ημέρας, καθώς κατάφεραν να πάρουν τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια για τη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Τριάρα για την απόλυτη και… νεανική Σίτι στο Βελιγράδι (2-3) – Δύσκολα η Λειψία τη Γιουνγκ Μπόις (2-1)

Έκπληξη της ημέρας η τεράστια νίκη, χωρίς βαθμολογικό όφελος, της Αντβέρπ κόντρα στην Μπαρτσελόνα με 3-2, ενώ η Μίλαν πέταξε εκτός Ευρώπης την Νιουκάστλ με σπουδαία ανατροπή με 2-1 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

6ος όμιλος

Στον 6ο, λεγόμενο και «όμιλο του θανάτου», συνέβη αυτό που περίμεναν όλοι από την ημέρα της κλήρωσης, να κριθεί η πρόκριση όχι απλά την τελευταία αγωνιστική, αλλά στα τελευταία λεπτά. Η Παρί Σεν Ζερμέν, αν και δεν μπόρεσε να πάρει το διπλό, που θα της έδινε απευθείας την πρόκριση στην επόμενη φάση μπόρεσε να ισοφαρίσει το γκολ του Αντεγιέμι στο 51′, με την «βολίδα» του Ζαϊρέ Εμερί στο 56′ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Μίλαν στην Αγγλία προκρίθηκε στην ισοβαθμία με τους Ροσονέρι.

Η Μίλαν δεν θα είχε ελπίδες πρόκρισης μόνο σε περίπτωση νίκης της Ντόρτμουντ επί της Παρί. Οι «Μιλανέζοι» αν και στο μεγαλύτερο διάστημα της βραδιάς βρίσκονταν εκτός Ευρώπης, καθώς η Νιούκαστλ είχε το προβάδισμα πρόκρισης (στο Champions League πριν την ισοφάριση της Παρί), με γκολ του Ζοέλινγκτον στο 33′, πέτυχε εκπληκτική ανατροπή με τους Πούλισιτς στ0 59′ και Τσουκμουέζε στο 84′, για να «κλέψει» μέσα από τα χέρια των Άγγλων, με το τελικό 1-2, την 3η θέση και την πρόκριση στα νοκ άουτ του Europa League.

8ος όμιλος

Το πιο όμορφο από άποψη θεάματος παιχνίδι έγινε στην Πορτογαλία, εκεί οπού η Πόρτο χρειζόταν έναν βαθμό για να προκριθεί στους «16», όμως κατάφερε να το κάνει με έναν πιο εντυπωσιακό τρόπο με το τελικό 5-3 κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ να της δίνει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ του Champions League. Δύο γκολ από τον Γκαλένο (9′ & 43), Ταρεμί (62′), Πέπε (75′) και Κονσεϊσάο (82′) τα γκολ για τους Πορτογάλους, με τους Ουκρανούς να ισοφαρίζουν αρχικά με τον Σίλκαν στο 29′, σε 1-1 και στη συνέχεια να μειώνουν με το αυτογκόλ του Εουστάκιο στο 72′, σε 3-2 και με τον Εγκουινάλντο, στο τελικό 5-3.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπαρτσελόνα υπέστη δεύτερη σερί ήττα σοκ, καθώς μετά από την ήττα από τη Χιρόνα για το πρωτάθλημα, έχασε και από την πρωτάρα σε ομίλους Αντβέρπ με 3-2 στο Βέλγιο, με buzzer beater γκολ στο 90+2 με τον Ιλενικένα για τους Βέλγους.

5ος όμιλος

Η Ατλέτικο Μαδρίτης με τη νίκη της με 2-0 κόντρα στη Λάτσιο με τα γκολ των Γκριεζμάν και Λίνο, σφράγισε την πρωτιά του ομίλου, ενώ η Σέλτικ αποχαιρέτησε την Ευρώπη με σπουδαία νίκη κόντρα στη Φέγενορντ, με 2-1, με τον Πάλμα να σκοράρει σε πέναλτι για το 1-0, ο Μιντέι ισοφάρισε σε 1-1 στο 82′, πριν το τελικό 2-1 στο 91′ με τον Λαγκερμπίρκε.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ