Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-1: Προβάδισμα πρόκρισης για τους «ροχιμπλάνκος»

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-1: Προβάδισμα πρόκρισης για τους «ροχιμπλάνκος»

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβλήθηκε της Ντόρτμουντ με 2-1 στην Ισπανία και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League.

Το… πάνω χέρι για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League έχει πλέον η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία και επικράτησε της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2-1 στο «Wada Metropolitano» και θα πάει στη Γερμανία για τη ρεβάνς έχοντας άλλον… αέρα.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε εκμεταλλεύτηκαν δύο λάθη στην άμυνα των Γερμανών και μπόρεσαν να προηγηθούν με 2-0. Οι «κιτρινόμαυροι» πάντως βρήκαν ένα πολύτιμο γκολ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα που ίσως αποδειχθεί κομβικό.

To παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ατλέτικο Μαδρίτης που προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό της συνάντησης. Οι παίκτες της Ντόρτμουντ είχαν κακή συνεννόηση έξω από την περιοχή του, με τον Ροντρίγκο Ντε Πολ να ευνοείται και να σκοράρει για το 1-0.

Οι «ροχιμπλάνκος» άφησαν την μπάλα στους Γερμανούς και βρήκαν κι άλλες καλές στιγμές χωρίς όμως να βρουν δίχτυα. Αυτό έγινε στο 32′. Οι παίκτες του Έντιν Τέρζιτς υπέπεσαν σε ακόμη ένα λάθος, με τον Γκριεζμάν να βρίσκει υπέροχα τον Λίνο, ο οποίος ψύχραιμα έκανε το 2-0. Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός, με τις καλές ευκαιρίες να είναι ελάχιστες και την Ντόρτμουντ να κρατά την κατοχή, χωρίς όμως να μπορεί να παραβιάσει την εστία του Όμπλακ. Ωστόσο, οι Γερμανοί βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν σε 2-1 με την πάσα του Μπράντ, που βρήκε σε σώματα, να καταλήγει στον Σεμπάστιαν Αλέ που την έστειλε στα δίχτυα στο 81′. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η Ατλέτικο πήρε μια πολύ σημαντική νίκη ενόψει της ρεβάνς στη Γερμανία.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Αθπιλικουέτα, Βίτσελ, Χιμένες, Μολίνα, Λίνο, Κόκε, Ντε Πολ (80΄Κορέα), Γιορέντε, Γκριεζμάν, Μοράτα (64΄Μπάριος)

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν (84΄Οζκάν), Ζάμπιτσερ (84΄Ρόις), Σάντσο, Ενμέτσα (46΄Μπραντ), Αντεγιέμι (73΄Μπάιον-Γκίτενς), Φίλκριγκ (60΄Αλέ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ