Αντσελότι: «Η ομάδα είναι σε λειτουργία Champions League»

Αντσελότι: «Η ομάδα είναι σε λειτουργία Champions League»

Δηλώσεις ενόψει του τελικού του Champions League ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ έκανε ο προπονητής της Βασίλισσας, Κάρλο Αντσελότι.

Η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσει ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι στους παίκτες του καθώς ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League (1/6) είναι να απολαύσουν τη στιγμή, είπε ο Ιταλός προπονητής μιλώντας σήμερα (27/5) στους δημοσιογράφους .

Προχωρώντας στον ένατο τελικό του Champions League, τον έκτο του ως προπονητής και τον τρίτο με τη Ρεάλ που διεκδικεί το 15ο στέμμα της στην κορυφαία διοργάνωση και τον έκτο σε 10 χρόνια, ο 64χρονος Αντσελότι πιστεύει ότι οι παίκτες του έχουν την εμπειρία να αντεπεξέλθουν στη διαχείριση των συναισθημάτων.

Διαβάστε επίσης: Μεντιλίμπαρ: «Να το κάνουμε όπως με τη Σεβίλλη – Το έκαναν οι Νέοι, γιατί όχι κι εμείς»

«Είναι μια εβδομάδα για να απολαύσεις. Η πρόκληση, ο αντίπαλος. Θα την απολαύσουμε μέχρι την Παρασκευή. Το να φτάσουμε σε έναν τελικό είναι πάντα επιτυχία», δήλωσε ο Ιταλός σε συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όσο για το να είμαστε φαβορί, δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Πρέπει να παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει καταφέρει να αποκλείσει την Παρί Σεν Ζερμέν και Ατλέτικο Μαδρίτης. Έδειξαν αφοσίωση και συμπεριφορά.»

Γνωστός για την ψυχραιμία και την τακτική του δεινότητα, ο Αντσελότι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στον κόσμο, ο πρώτος προπονητής που κέρδισε τίτλους σε καθένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Όταν γύρισε πίσω στη Μαδρίτη για μια δεύτερη περίοδο το 2021 μετά την αποχώρηση του Ζινεντίν Ζιντάν, ήξερε ότι η μόνη του αποστολή ήταν να αυξήσει τα τρόπαια της Ρεάλ.

Έχοντας κερδίσει δύο φορές το Champions League ως προπονητής της Μίλαν και με τη Ρεάλ το 2014, την «Decima» (10η) ευρωπαϊκή κορωνίδα των Ισπανών, πριν απολυθεί 12 μήνες αργότερα, ο Αντσελότι οδήγησε τους ισπανικούς γίγαντες στον 14ο τίτλο τους το 2022.
Απέκλεισαν τις Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι για να φτάσουν στον τελικό στο Παρίσι όπου κέρδισαν τη Λίβερπουλ με 1-0.

Αφού εξασφάλισε τον τίτλο της LaLiga με τέσσερα παιχνίδια για να απομένουν, ο Αντσελότι κατάφερε να ξεκουράσει τους παίκτες: «Η δημιουργία στο μεγάλο παιχνίδι είναι πάντα η ίδια, ο ενθουσιασμός να είσαι πρωταγωνιστής στο πιο σημαντικό ματς της σεζόν», είπε ο Αντσελότι.

«Αυτός είναι ο ένατος τελικός μου αν τους μετρήσω και ως παίκτης. Οι τρεις ως παίκτης και ο έκτος ως προπονητής. Είναι πάντα η ίδια εβδομάδα: ευτυχία και μετά ανησυχία. Ο φόβος θα έρθει, αλλά πριν γίνει, είμαι πρόκειται να το απολαύσεις. Ο κρύος ιδρώτας έρχεται το απόγευμα του Σαββάτου. Είναι αρκετά φυσιολογικό, έρχεται σε κάθε αγώνα και έχω εμπειρία. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Είναι σε λειτουργία Champions League.»

Ο Αντσελότι κράτησε κρυφά τα χαρτιά του σχετικά με το ποιος θα είναι ο τερματοφύλακας της Ρεάλ στο Γουέμπλεϊ. Ο Τιμπό Κουρτουά έχει ξεκινήσει τέσσερα παιχνίδια από τότε που επέστρεψε από έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, αλλά ο Αντρί Λουνίν ήταν ο ήρωας της Ρεάλ όταν κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι στα πέναλτι για να φτάσει στα ημιτελικά: «Και οι δύο αξίζουν να παίξουν στον τελικό. Ο Λουνίν τα πήγε θεαματικά και ο Κουρτουά, όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα που έχει», είπε ο Αντσελότι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ