Αναλύοντας τη Σπαρτάκ Μόσχας

Αναλύοντας τη Σπαρτάκ Μόσχας

Η Σπαρτάκ Μόσχας, με την ιταλική φινέτσα, λόγω του Μάσιμο Καρέρα έρχεται στην Τούμπα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. To10.gr αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού των Ρώσων που βασίζεται στην ταχύτητα και στην κατοχή της μπάλας.

Οι Μοσχοβίτες μπορεί να μην κατάφεραν να κερδίσουν την Λοκομοτίβ, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ρωσίας, όμως έρχονται στην Τούμπα με μοναδικό στόχο να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουν πως το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, καθώς ο Δικέφαλος είναι μια έμπειρη ομάδα που μπορεί να πετύχει εύκολα γκολ κάτι που φάνηκε στις αναμετρήσεις με τη Βασιλεία. Επίσης η παρουσία χιλιάδων φίλων του ΠΑΟΚ στις εξέδρες και η πίεση που θα ασκήσουν πάνω τους είναι ένα θέμα για τον Μάσιμο Καρέρα.

Η Σπαρτάκ είναι μια ομάδα που έχει επιρροές από το ιταλικό πρωτάθλημα, εξαιτίας της στενής συνεργασίας που είχε ο Μάσιμο Καρέρα με τον Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός τεχνικός έχει δουλέψει αρκετά πάνω στο 4-3-3, αλλά και στο 4-4-2 σε όλες τις μορφές του. Βασίζεται στους κεντρικούς του αμυντικούς για την προώθηση της μπάλας είτε στη μεσαία γραμμή είτε απευθείας στους επιθετικούς.

Όταν η μπάλα φτάνει στη μεσαία γραμμή αναλαμβάνουν δράση οι αμυντικοί μέσοι. Ο Φερνάντο είναι αυτός που θα δώσει το ρυθμό, ενώ ο Γκλουσάκοφ είναι περισσότερο ένας χαφ box-to-box που περνάει μερικές φορές μεταξύ των γραμμών. Ρόλο σε αυτό έχει και ο Ζομπνίν όταν το σύστημα γίνεται 4-3-3.

Ο Ζε Λουίς είναι ένας γρήγορος ποδοσφαιριστής που τραβά τους αμυντικούς του αντιπάλου μακριά από τη θέση τους δημιουργώντας χώρους για τους συμπαίκτες του. Ο παίκτης που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του όλη την ομάδα είναι ο Πρόμες. Κινείται συχνά με στόχο να προκαλέσει ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα και να βρεθεί χώρος και τρόπος για να πάει η μπάλα στα δίχτυα.

Όταν δεν έχει κατοχή της μπάλας η Σπαρτάκ αφήνει τον αντίπαλο να αναπτυχθεί από τα πλάγια και κλείνει τους διαδρόμους προκειμένου να τον εγκλωβίσει. Πιέζει αρκετά ψηλά προκειμένου ο αντίπαλος να κάνει το εύκολο λάθος. Υπάρχει μια αρμονία και στις τρεις γραμμές όταν η ομάδα επιτίθεται, αλλά και αμύνεται προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό λάθους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ