Η ΑΕΚ και στην Ευρώπη μιλά… ελληνικά –Πέρασε με 7 Ελληνες στην 11αδα!

Η ΑΕΚ και στην Ευρώπη μιλά… ελληνικά –Πέρασε με 7 Ελληνες στην 11αδα!

Σπουδαία επιτυχία για την ελληνική ΑΕΚ με τα δικά της παιδιά

Η επιτυχία της ΑΕΚ για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League είναι τεράστια. Πολλά οφέλη για το κλαμπ, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μια ομάδα που έκανε το απόλυτο restart πριν 5 χρόνια, πλέον έχει… κατακτήσει όλους τους στόχους που είχε βάλει. Πήρε Κύπελλο (2016), βγήκε Ευρώπη (2016/17), μπήκε σε ομίλους Europa League (2017/08), κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια (2018) και τώρα μπαίνει και στους ομίλους του Champions League (2018/19), την ώρα που έχει βάλει ήδη τις βάσεις για το νέο γήπεδο-στολίδι της στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλει να είναι έτοιμο την σεζόν 2020/21.

Και όλα αυτά με βάση τους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Ο κορμός της ΑΕΚ από το 2013 ήταν εξ’ αρχής και παραμένουν οι Ελληνες ποδοσφαιριστές. Και απόδειξη είναι ότι στο πρώτο ματς με τη Βίντι στην Ουγγαρία είχε 8 Ελληνες στην 11αδα και χθες βράδυ 7! Σε ματς-φωτιά για πρόκριση στους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ εμπιστεύτηκε τους Ελληνες, τα δικά της παιδιά, ενώ πλέον την τύχη της ομάδας την έχει Ελληνας προπονητής, μακράν ο κορυφαίος πια. Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κλωναρίδης ήταν οι 7 Έλληνες που βοήθησαν για να ολοκληρωθεί το όνειρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος η Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πρώτο ματς με την Σέλτικ στην Σκωτία είχε 7/11 Ελληνες, στην ρεβάνς 6/11 Ελληνες και στα ματς με τη Βίντι 8 και 7 αντίστοιχα σε Βουδαπέστη και Αθήνα.

Και όλα αυτά την ώρα που ο ΠΑΟΚ στο ματς με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία είχε μόλις τρεις (Πασχαλάκης, Λημνιός, Πέλκας), ενώ ο Ολυμπιακός στο ματς με την Μπέρνλι στο Καραϊσκάκη πέντε (Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ