Αποκλεισμό με διασυρμό: ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 1-4

Αποκλεισμό με διασυρμό: ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 1-4

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο 13' με τον Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το 1-1 της Πορτογαλίας.  Κατέρρευσε στην Τούμπα απέναντι στην πολύ ανώτερη Μπενφίκα, ηττήθηκε με το βαρύ 1-4 και έτσι δεν θα δώσει το «παρών» στην κλήρωση για τους ομίλους του Champions League.

Τελικά το σεντόνι του Champions League αποδείχθηκε βαρύ για τον ΠΑΟΚ που αφήνει τα αστέρια, για το Europa League, παρότι έφτασε ένα κλικ πριν από την κατάκτηση του όνειρου. Ο Δικέφαλος όχι απλά γνώρισε την ήττα, αλλά τη συντριβή από τη Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι κέρδισαν με 4-1 μέσα στην Τούμπα οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά και χοντρά λάθη των ποδοσφαιριστών του Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ παρότι βρέθηκε από νωρίς να έχει ανοίξει το σκορ με τον Πρίγιοβιτς στο 13′, η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική.

Η υπερβολική σιγουριά και η αίσθηση πως η ομάδα θα περάσει έφερε πολλά και διαδοχικά λάθη τα οποία η Μπενφίκα τα εκμεταλλεύτηκε και βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο να έχει πετύχει τρία γκολ. Με την έναρξη του δεύτερου ήρθε ένα ακόμα με το Δικέφαλο να πετάει λευκή πετσέτα στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League μια διοργάνωση που την ξέρει πολύ καλά. Στα ευχάριστα ήταν το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ προς τους ποδοσφαιριστές με τη λήξη του αγώνα.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες
Ο ΠΑΟΚ στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση της ιστορίας του, μέχρι την επόμενη, παρατάχθηκε χωρίς κάποια έκπληξη. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους Παχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά, τον Μάτος, αριστερά τον Βιερίνια, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Βαρέλα και Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή οι Κάνιας και Μαουρίσο, στις πτέρυγες οι Λημνιός και Ελ Καντουρί. Στον άξονα και σε ρόλο ελεύθερου ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Ο Ρουί Βιτόρια, αποφάσισε να ρίξει στην «μάχη» με τον ΠΑΟΚ τον Σίλβα καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις. Οι «αετοί της Λισαβόνας» παρατάχθηκαν σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Αλμέιδα, αριστερά Γκριμάλντο και στο κέντρο της άμυνας οι Ντίας και Ζαρντέλ. Την τριάδα στο κέντρο αποτελούσαν οι Φέισα, Πίτσι και Φερναντές. Τέλος στην επίθεση στις πτέρυγες οι Σάλβιο και Σέρβι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σεφέροβιτς.

Με την ώθηση της Τούμπας και 1-0 με τον Πρίγιοβιτς
Με τη δύναμη της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ μπήκε εντυπωσιακά στην αναμέτρηση με τη Μπενφίκα. Έτρεξε, έκλεψε μπάλες, ενώ έχασε ευκαιρίες για να πετύχει ακόμα και γκολ από τα αποδυτήρια. Στο 5′ εξαιρετικό γύρισμα του Λημνιού η μπάλα κοντράρετε σε πόδια αμυντικών της Μπενφίκα με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από κάθετε δοκάρι του Βλαχοδήμου. Οι Πορτογάλοι, που έδειχναν να τα έχουν χαμένα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τον Πρίγιοβιτς στο 13ο λεπτό. Μετά από εξαιρετική «κομπίνα» από το Δικέφαλο ο Μαουρίσιο, έβγαλε μόνο του τον Σέρβο επιθετικό ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι που συνέχισαν προβλήματα συνεννοήσεις κόντεψαν να δεχθούν και δεύτερο τέρμα αν ο Λημνιός ήταν πιο ομαδικός. Ο νεαρός επιθετικός αντί να πασάρει στον Πρίγιοβιτς, προτίμησε να πάει μόνος του με τον Ζαρντέλ να τον κόβει «αρχοντικά».

Το καταστροφικό 25λεπτο
Ο Δικέφαλος αντί να αυξήσει την πίεση του προς τη Μπενφίκα, άρχισε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Οι «αετοί της Λισαβόνας» που δεν είχαν πατήσει περιοχή μέχρι το πρώτο 20λεπτο, ισοφάρισαν σε 1-1 από στημένη μπάλα με την κεφαλιά του Ζαρντέλ που ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Βαρέλα. Αυτό το γκολ έφερε άγχος στους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου κι έκανε την Τούμπα να αναστενάζει. Το δεύτερο δώρο ήρθε από τον Πασχαλάκη.

Ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου στην προσπάθεια του να κρατήσει τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου χάνει τον έλεγχο της μπάλας. Ο Σέρβι έκλεψε με τον Πασχαλάκη να τον ανατρέπει. Ο Σάλβιο αναλαμβάνει την εκτέλεση, η μπάλα χτυπάει στο δεξί δοκάρι της εστίας και καταλήγει στα δίχτυα στο 26ο λεπτό.

Η Μπενφίκα έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος της έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Πίεση από την πρώτη πάσα. Αυτό έφερε πολλά προβλήματα στον ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να βγάλει τη μπάλα από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 35′ οι Ασπρόμαυροι έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης όμως ο Βλαχοδήμος είπε «όχι» στην ελληνική ομάδα. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Μάτος από κοντά προσπαθεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα αντέδρασε εξαιρετικά στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Σαν να μην έφταναν τα αγωνιστικά προβλήματα που είχαν οι Θεσσαλονικείς ήρθε ένα τρίτο γκολ για ρίξει στα σχοινιά τους ΠΑΟΚτσήδες. Στο 39′ οι Γκριμάλδο και Σέρβι έκαναν ό,τι ήθελαν την αριστερή πτέρυγα του Δικεφάλου, με τη μπάλα να πηγαίνει στον άξονα στον Πίζι. Ο τελευταίος με σουτ εκτός περιοχής νικά τον Πασχαλάκη γράφοντας το 3-1 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο επίλογος μπήκε στο 49ο λεπτό
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τη Μπενφίκα, με το Βαρέλα να ανατρέπει τον Ζαρντέλ στο 48′. Ο Μπριχ που ήταν κοντά στη φάση έδειξε το σημείο του πέναλτι το οποίο ανέλαβε ο Σάλβιο και μετέτρεψε σε γκολ στο 49′ γράφοντας το 4-1. Ο Δικέφαλος με την εμφάνιση που πραγματοποίησε απέδειξε πως δεν ήταν έτοιμος και σωστά διαβασμένος για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Για τη συνέχεια, υπήρξαν κάποιες σπασμωδικές αντιδράσεις από τους Θεσσαλονικείς όπως αυτή στο 51ο λεπτό με το οριζόντιο δοκάρι στην κεφαλιά του Κρέσπο, όμως μέχρι εκεί. Στο 76′ ήρθε η αποβολή του Μάτος με δεύτερη κίτρινη κάρτα για να ολοκληρωθεί η ασπρόμαυρη τραγωδία. Στο 85′ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα. Ο Πέλκας από τα δεξιά έκανε ένα πλασέ με τον Βλαχοδήμο να βρίσκει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και να την στέλνει κόρνερ.

10άρι: Ο Σέρβι, αναστάτωσε την άμυνα του ΠΑΟΚ με τις επελάσεις του. Ο Λέο Μάτος δεν μπόρεσε εκτός από το πρώτο 20λεπτό να τον κρατήσει μακριά από την περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον κοντόσωμο επιθετικό να φέρνει μεγάλη αναστάτωση στη δεξιά πλευρά του Δικέφαλου.

Στον πάγκο: Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ, ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Προδόθηκε από τα παιδικά λάθη και την αφέλεια κάποιων που έκαναν τα εύκολα, δύσκολα. Στο πρώτο γκολ λάθος του Βαρέλα. Στο δεύτερο τραγικό λάθος του Πασχαλάκη και στο τέταρτο νέο λάθος του Βαρέλα.

Γιατί κόουτς: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, προσπαθούσε να βρει λύσεις στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που είχε η ομάδα του. Αν μπορούσε να αλλάξει σχεδόν όλη την ομάδα του θα το έκανε, όμως ο κανονισμός, λέει ότι μόνο τρεις αλλαγές μπορεί να κάνει. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με προπονητή τον Ρουμάνο τεχνικό.

Διαιτητής: Ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ ήταν πολύ καλός και κοντά σε όλες τις φάσεις και όλες οι αποφάσεις του ήταν σωστές.

ΠΑΟΚ- ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1-4

Γκολ: 13′ Πρίγιοβιτς, 20′ Ζαρντέλ, 26′ Σάλβιο, 39′ Πίζι 49′ Σάλβιο

Κίτρινες: Αλμέιδα, Μάτος, Μαουρίσιο, Ζαρντελ, Πέλκας, Σάκχοφ

Κόκκινες: Μάτος

Γήπεδο: ΤΟΥΜΠΑΣ

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ

Βοηθοί: Μαρκ Μπορς, Στέφαν Λουπ

Επιπρόσθετοι: Μπάστιαν Ντάνκερτ, Μάρκο Φριτς

Τέταρτος διαιτητής: Μάρκους Χάκε

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Κάνιας (63′ Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (46′ Ουάρντα), Ελ Καντουρί (76′ Ακπομ), Πρίγιοβιτς.
Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέισα, Ντίας, Σέρβι, Σεφέροβιτς (85′ Φέλιξ), Σάλβιο (63′ Σεμέδο) , Πίτσι (75′ Ζίβκοβιτς), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Φερνάντες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ