To σκεπτικό για το «πείραμα» Τσόσιτς και η… σούμα

To σκεπτικό για το «πείραμα» Τσόσιτς και η… σούμα

Γιατί ο Ουζουνίδης χρησιμοποίησε ως δεξί μπακ τον Σέρβο αμυντικό και πως κρίνεται στο τέλος αυτή του η επιλογή

Η σκέψη του Μαρίνου Ουζουνίδη να δώσει φανέλα βασικού στον Ούρος Τσόσιτς στο ματς του Άμστερνταμ υπήρχε εδώ και μέρες. Ωστόσο, αυτό που αποτέλεσε έκπληξη ήταν η θέση που πήρε ο Σέρβος αμυντικός στο γήπεδο. Στις προπονήσεις που είχαν προηγηθεί του ματς ο προπονητής της ΑΕΚ είχε τοποθετήσει τον Τσόσιτς μπροστά από τα στόπερ. Ως τρίτο χαφ δηλαδή με τους Σιμόες, Γαλανόπουλο ως εσωτερικούς.

Ωστόσο στην πράξη, ο Τσόσιτς έγινε δεξί μπακ, με την Ένωση να διατηρεί τη… γνωστή της διάταξη. Αυτή η επιλογή του Ουζουνίδη ήρθε λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας των Ταλιαφίκο, Τάντιτς από τα αριστερά. Μιας και οι δυο τους δημιουργούν μια πολύ δυνατή πτέρυγα, ικανή να κάνει… ζημιές.

Ο Τσόσιτς λοιπόν τοποθετήθηκε στα δεξιά, έχοντας εντολή να συγκλίνει προς το κέντρο της άμυνας και να γίνεται τρίτος στόπερ, όταν η ΑΕΚ βρισκόταν σε θέση άμυνας. Κάτι που έκανε καλά ο Σέρβος, σε έναν βαθμό. Καθώς σε γενικές γραμμές ήταν από τους διασωθέντες του Δικεφάλου.

Πέρα από το τακτικό κομμάτι, η επιλογή του Τσόσιτς είχε και ένα άλλο σκεπτικό. Αυτό δεν ήταν άλλο από το να αποκτήσει ύψος η ομάδα. Ο Ουζουνίδης πέρα από τους Οικονόμου και Λαμπρόπουλο δεν είχε άλλο ψηλό κορμί στην ενδεκάδα και έτσι αποφασίστηκε να ξεκινήσει ο Τσόσιτς, αντί του Γκάλο.

Βεβαίως με αυτή την επιλογή, η ΑΕΚ στερήθηκε ταχύτητας από την πτέρυγα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που φάνηκε πως μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στον Άγιαξ. Κάτι που ήταν εν γνώσει του Ουζουνίδη, που επέλεξε να θωρακίσει το ανασταλτικό κομμάτι, χάνοντας πράγματα δημιουργικά.

Το τελικό συμπέρασμα για αυτή την επιλογή, βάσει αποτελέσματος δεν μπορεί να κριθεί πετυχημένο. Από την άλλη όμως δεν στερούνταν λογικής, αφού σε μεγάλο βαθμό, ο Τσόσιτς έκανε αυτά που περίμενε από εκείνον ο προπονητής του. Έστω κι αν κλήθηκε να καλύψει έναν νέο ρόλο, στον οποίο πολύ δύσκολα θα τον δούμε ξανά στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ