ΑΕΚ – Μπενφίκα 2-3

ΑΕΚ – Μπενφίκα 2-3

Η ΑΕΚ «άγγιξε» την τεράστια ανατροπή όμως τελικά έμεινε στο...μηδέν χάνοντας από τους δέκα της Μπενφίκα. Βρέθηκε στο 15' πίσω στο σκορ με 2-0, δεν τα παράτησε, εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Ντίας (45'+1') και με επική αντεπίθεση στην επανάληψη ισοφάρισε σε 2-2. Είδε όμως τον Σεμέντο στο 74' να κάνει το 2-3 και τη μεγάλη της προσπάθεια να πέφτει στο κενό.

Έφτασε πολύ κοντά σε μια επική ανατροπή αλλά τελικά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ΑΕΚ είδε την Μπενφίκα να μπαίνει σαν «σίφουνας» στο ΟΑΚΑ και να προηγείται με το… καλημέρα 2-0, όμως στην επανάληψη με τους Πορτογάλους να παίζουν με δέκα παίκτες (αποβολή Ντίας 45+1) έπαιξε εξαιρετικά, έφερε στα ίσα το ματς (2-2) αλλά ο Σεμέδο στο 74΄την πλήγωσε γράφοντας το τελικό 2-3. Μια ΑΕΚ που ήθελε πολύ, μόχθησε για την τεράστια ανατροπή αλλά τελικά φάνηκε και πάλι πως δεν μπορεί σε αυτό το επίπεδο, ακόμη και αν απέναντι της είχε την Μπενφίκα των 10 παικτών για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Σίγουρα η ΑΕΚ μπορεί να τα βάζει και με την τύχη της καθώς όπως εξελίχθηκε το ματς γνώρισε μια τσάμπα ήττα από την Μπενφίκα. Σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω με δύο γκολ, το ισοφάρισε με τον τρομερό Κλωναρίδη, έφτασε μια ανάσα από το να φέρει… τούμπα και τελικώς, βρέθηκε να μην παίρνει ούτε τον βαθμό, χάρις σε ένα τέρμα που ήρθε από το πουθενά.

Η ΑΕΚ παρότι ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι βρήκε τους τρόπους να αντιδράσει και να βάλει δύσκολα στους Πορτογάλους, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, το φινάλε βρήκε την Ένωση να γνωρίζει την δεύτερη ήττα της και πλέον να αναζητά ένα θαύμα, ακόμα και για να διεκδικήσει την 3η θέση του ομίλου.

Η Μπενφίκα μπήκε στο ματς πολύ δυνατά πιάνοντας στον ύπνο την ΑΕΚ. Που επέλεξε να μην αλλάξει τη συνηθισμένη της διάταξη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τους Πορτογάλους με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Κάτι που αποδείχθηκε ουτοπικό στην πράξη.

Η Μπενφίκα… προειδοποίησε στο 5’ με την κεφαλιά του Ντίας που μπλόκαρε ο Μπάρκας και ένα λεπτό μετά βρήκε δίχτυα. Έπειτα από μια φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΚ η μπάλα στρώθηκε στον Σεφέροβιτς που νίκησε από κοντά τον Μπάρκα κάνοντας το 1-0. Αυτό το γκολ αποσυντόντισε ακόμα περισσότερο την Ένωση που έδειχνε ανήμπορη να σταματήσει τις επιθέσεις των Πορτογάλων.

Στο 10’ ο Μπάρκας απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Φέισα, όμως στο 15’ δεν είχε απάντηση σε εκείνη του Γκριμάλδο. Που εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Σάλβιο και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Κάπου εκεί η ΑΕΚ αποφάσισε να… μπει στο ματς.

Οι Κιτρινόμαυροι έβγαλαν περισσότερο δυναμισμό στο παιχνίδι τους, κέρδισαν μπάλες στο κέντρο και πήρα μέτρα στο γήπεδο. Στο 17’ ο Μπακασέτας δοκίμασε ένα σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 23’ ο Χουλτ απείλησε με δυνατό σουτ από αριστερά την εστία του Βλαχοδήμου, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα αντέδρασε σωστά.

Στο 39’ η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει, όταν ο Μπακάκης γύρισε από δεξιά και ο Κλωναρίδης σούταρε χωρίς κοντρόλ, άστοχα. Ενώ με την συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Μπακασέτας έκανε ένα γυριστό μέσα από την περιοχή με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να λέει ξανά «όχι». Στην πιο κλασική στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η τελευταία σημαντική στιγμή του πρώτου μέρους. Στις καθυστερήσεις ο Ντίας ανέτρεψε τον Πόνσε και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την ΑΕΚ να αποκτά έτσι αριθμητική υπεροχή.

Μπήκε… γκαζωμένη!

Έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το πόδι στο γκάζι. Η Ένωση αναζητούσε ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς και το βρήκε στο 53’! Ο Χουλτ έκανε ένα πολύ ωραίο γύρισμα από αριστερά και ο Κλωναρίδης με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Βλαχοδήμο και ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ, μειώνοντας σε 1-2! Ενώ δέκα λεπτά μετά, έβαλε «φωτιά» στο Στάδιο ισοφαρίζοντας σε 2-2! Με την Ένωση να φέρνει στα ίσια το παιχνίδι χωρίς να μπορεί καν η Μπενφίκα να αντιληφθεί τι… έγινε.

Ο Μπακασέτας σέντραρε από δεξιά, ο Οικονόμου έκανε ένα υποδειγματικό γύρισμα με το κεφάλι στην καρδιά της περιοχής και ο «Κλώνα» ήταν ξανά στο κατάλληλο σημείο για να την στείλει στα δίχτυα. Με το ματς να ξεκινά έτσι από την αρχή στο 63’ και την ΑΕΚ να έχει και έναν παίκτη περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 74’ έγινε η φάση που έκρινε εν πολλοίς και την κατάληξη του αγώνα. Ο Κλωναρίδης θα βρεθεί απέναντι από τον Βλαχοδήμο σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, όμως θα νικηθεί από τον τερματοφύλακα της Μπενφίκα, που έκανε την επέμβαση του ματς. Και η μπάλα που ως γνωστόν τιμωρεί, τιμώρησε την ΑΕΚ ένα λεπτό μετά.

Η Μπενφίκα θα βγει σε μια κόντρα και ο Σεμέδο με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή θα κάνει το 2-3, δίνοντας από το… πουθενά το προβάδισμα στους «Αετούς». Αυτό το γκολ έκοψε τα φτερά των παικτών της ΑΕΚ που πίεζαν για την ολική ανατροπή.

Στο διάστημα που ακολούθησε η Ένωση είχε μια καλή στιγμή με τον Μάνταλο, όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά. Έχοντας να διαχειριστεί πέρα από την κούραση και τις απουσίες των Πόνσε, Οικονόμου, που αποχώρησαν τραυματίες. Έτσι, η Μπενφίκα έφυγε από το ΟΑΚΑ με τη νίκη, με την ΑΕΚ να κρατά την αντίδραση που έβγαλε ουσιαστικά από το δεύτερο γκολ των Πορτογάλων και μετά, γνωρίζοντας ωστόσο πως με αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να κυνηγήσει πλέον και πολλά πράγματα στον όμιλο.

Το κλειδί: Το γκολ του Σεμέδο που ήρθε σε ένα σημείο που όλα έδειχναν πως αν σκόραρε μία ομάδα, αυτή θα ήταν η ΑΕΚ. Αυτό το τέρμα έκοψε την φόρα των Κιτρινόμαυρων που πλέον δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν.

Το 10άρι: Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Πέτυχε δύο γκολ, ήταν μέσα σε πολλές φάσεις και γενικώς ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα της Μπενφίκα.

Στον πάγκο: Ο Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος χαφ δεν είναι σε καλό φεγγάρι και χθες αποδείχθηκε σε αρκετές στιγμές αδύναμος κρίκος.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη να ξεκινήσει το παιχνίδι δίνοντας χώρους στην Μπενφίκα αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη. Ο Έλληνας τεχνικός δεν φρόντισε να παρατάξει λίγο πιο κλειστά την ΑΕΚ τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα του ματς και αυτό κόστισε δύο γρήγορα γκολ.

AEK-ΜΠΕΝΦΙΚΑ 2-3

ΓΗΠΕΔΟ: OAKA

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Όρελ Γκρίνφελντ

ΒΟΗΘΟΙ: Σιμόν, Χασάν

ΓΚΟΛ: 6’ Σεφέροβιτς, 15’ Γκριμάλδο, 53’, 63’ Κλωναρίδης, 75’ Σεμέδο

ΔΟΚΑΡΙΑ: –

KITΡΙΝΕΣ: Πόνσε (34’), Μπακασέτα (40’), Ντίας (6’) Αλμέϊδα (79’)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 45’ Ντίας

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (68’ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος, Σιμόες (80’ Γκάλο), Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε (60’ Γιακουμάκης)

Μπενφίκα (Ρ. Βιτόρια, 4-3-3): Βλαχοδήμος, Αλμέϊδα, Ντίας, Κόντι, Γριμάλντο, Πίτσι (62’ Σεμέδο), Φέϊσα, Φερνάντες, Σάλβιο (46’ Λέμα), Σεφέροβιτς, Σίλβα (84’ Σέρβι)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ