Ουζουνίδης: «Σταθήκαμε πολύ καλά, μπορούμε νίκη με τον Αγιαξ»

Ουζουνίδης: «Σταθήκαμε πολύ καλά, μπορούμε νίκη με τον Αγιαξ»

Πολύ ευχαριστημένος ο προπονητής της ΑΕΚ για όσα είδε στην «Αλιάνζ Αρίνα»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε την ομάδα του να αντιδρά πολύ καλά στο Μόναχο, να στέκεται εξαιρετικά και ουσιαστικά η ΑΕΚ να δείχνει για δεύτερο ματς κόντρα στην Μπάγερν ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική για μεγάλο χρονικό σημείο.

Και κάπως έτσι ο προπονητής της ΑΕΚ είπε ότι η ομάδα του απέναντι στον Αγιαξ μπορεί να κερδίσει.

Αναλυτικά όσα είπε:

-Είδαμε διαφορετική διάταξη, διαφορετική εικόνα. Η ανταπόκριση πως ήταν; Και ένα σχόλιο για τον Τσόσιτς και την αντίδραση του με Χουλτ;

«Λογικό για τον Τσόσιτς, να υπάρχουν νεύρα στο τέλος με το ματς, έτσι όπως κύλησε στα τελευταία λεπτά με τις ευκαιρίες της Μπάγερν. Δεν υπάρχει κάτι. Ανταποκρίθηκαν στον τρόπο που θέλαμε τα παιδιά. Θέλαμε ντουμπλαρίσματα. Βοήθησε πολύ ο Μάνταλος στον άξονα. Σταθήκαμε καλά. Δεν θέλαμε να παίξουμε άμυνα συνέχεια. Θέλαμε να κρατήσουμε και την μπάλα με τα τέσσερα χαφ. Θα μπορούσαμε κάτι καλύτερο στην επίθεση με αλλαγές στο παιχνίδι. Δεν είχαμε μεγάλη πίεση στο πρώτο ημίχρονο. Ήρθε ένα εύκολο γκολ σε μία φάση. Αν θέλει να βοηθήσει ένας διαιτητής θα το κάνει. Τραβήγματα υπάρχουν. Περιμέναμε ότι θα έχει σφυρίγματα η Μπάγερν λόγω ονόματος. Αλλά όχι σε μια τέτοια φάση. Βρήκε ευκαιρίες μετά το γκολ ο αντίπαλος. Είχαμε και στα στημένα πρόβλημα. Είχε 5-6 παίκτες πάνω από 1.90. Γενικά είμαι ευχαριστημένος».

Θα δούμε ξανά τον Μάνταλο στον άξονα;

«Ξέρουμε την θέση του Μάνταλου. Υπάρχουν θέματα στο ρόστερ. Κοιτάμε τα ματς και πως θα παίζουν οι ποιοτικοί παίκτες μας. Είναι σπουδαίος παίκτης ο Μάνταλος. Του λείπει να δουλεύει περισσότερο στο ματς και το τρέξιμο, όταν το κάνει με όλα όσα δίνει στο γήπεδο λίγοι παίκτες υπάρχουν στην Ελλάδα. Θα δούμε τα επόμενα ματς αν ξαναχρειαστεί αυτή τη διάταξη. Ανάλογα το παιχνίδι».

-Ανταποκρίθηκε καλά η ομάδα μετά το ματς με τον ΠΑΟ;

«Με μια κακή εμφάνιση δεν χάνεις την αυτοπεποίθηση σου. Κάναμε ένα άσχημο ματς. Μιλήσε την επόμενη μέρα. Δεν μπορούμε σε όλα τα ματς να είμαστε τοπ. Οι παίκτες αντέδρασαν, γιατί πιστεύουν στον εαυτό τους και στην ομάδα».

-Υπάρχει ελπίδα για 4η θέση παρότι με 0 βαθμούς και 0 γκολ;

«Από την στιγμή που έγινε η κλήρωση ξέραμε τους αντιπάλους. Μπορούμε να κάνουμε μια νίκη πιστεύω. Θα δούμε τώρα με τον Αγιαξ. Πιέζεται και αυτός τώρα. Ομως και εμείς τώρα έχουμε εμπειρία. Πιστεύω μπορούμε να το κάνουμε και με τύχη να το πάρουμε με τον Αγιαξ. Είμαστε ομάδα που δεν είμαστε τυχαία εδώ για να είμαστε ανταγωνιστικοί»

«Αυστηρό το πέναλτι»

Λίγο νωρίτερα στην κάμερα της Cosmote TV, Ουζουνίδης είχε πε: «Ξέραμε πως πρέπει να κρατήσουμε τη μπάλα, να πιέσουμε, να κυκλοφορήσουμε. Τα καταφέραμε, αν και δεν κάναμε τις ευκαιρίες που θέλαμε, ήταν νομίζω λογικό. Το πέναλτι ήταν αυστηρό. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί, λογικό γιατί χάνεται η συγκέντρωση και εμφανίζεται κούραση, έπρεπε και να βγούμε μπροστά και άρα να αφήσουμε χώρους. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών, μην ξεχνάμε πως σε αυτό το γήπεδο μπορεί εύκολα να ξεφύγει το σκορ, αν δεν δώσεις την απαραίτητη προσοχή.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, όπως τους είπα και πριν το παιχνίδι, αυτά τα ματς είναι εμπειρίες και πρέπει να τα ζούμε. Ευχαριστώ πολύ και τους οπαδούς, αυτά τα παιχνίδια είναι ευκαιρία και γι’ αυτούς, να μπορέσουν να δουν την ομάδα τους σε τέτοιους αγώνες. Τα παιχνίδια του Champions League σε κάνουν πιο δυνατό, σου δίνουν μαθήματα κι εμείς θα κοιτάξουμε να τα αξιοποιήσουμε.

Δεν αισθανθήκαμε πίεση από τη Μπάγερν, είχαμε θράσος και αυτοπεποίθηση. Πάντα μπορείς να περιμένεις κάτι ακόμα, όμως γενικά είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που τα παιδιά προσαρμόστηκαν στις τακτικές που επιλέξαμε.

Πιστεύω πως βάσει της εικόνας που είχαμε ως τώρα δικαιούμαστε κάτι από τα δυο τελευταία ματς και να είστε σίγουροι πως θα το επιδιώξουμε,

Μην κρίνουμε τη Μπάγερν από αυτά τα παιχνίδια. Είναι σύλλογος με σπουδαίους παίκτες, τεράστια εμπειρία και όταν αρχίσουν τα νοκ άουτ θα έχουν ξεπεράσει τα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ