Πόρτο – Σάλκε 3-1

Πόρτο – Σάλκε 3-1

Οι Δράκοι νίκησαν την Σάλκε με 3-1 και «κλείδωσαν» την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο - Πέρασαν ως δεύτεροι οι Γερμανοί, μετά την ήττα της Γαλατάσαραϊ από την Λοκομοτίβ.

Ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημιχρόνο ήταν αρκετό για την Πόρτο, προκειμένου να πάρει τη νίκη απέναντι στην Σάλκε και να σφραγίσει την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο του Champions League. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν εντός έδρας με 3-1 των Γερμανών, για την 5η αγωνιστική των ομίλων και έφτασαν τους 13 πόντους, με τους ηττημένους να μένουν στους 8 βαθμούς. Μια ήττα πάντως που δεν κόστισε στην Σάλκε, η οποία πέρασε από σήμερα στην επόμενη φάση σαν δεύτερη, μετά την ήττα της Γαλατάσαραϊ στην Ρωσία από την Λοκομοτίβ Μόσχας με 2-0.

Το πρώτο ημίχρονο στο Ντραγκάο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε στην Πόρτο, η οποία στο 15’ απείλησε με τον Μπραχίμι. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός σούταρε στη δεξιά πλευρά της εστίας του Φέρμαν, αλλά ο πορτιέρο της Σάλκε απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο καθάρισαν ουσιαστικά τη νίκη και την πρωτιά.

Στο 52’ ο Ολιβερ Τόρες σέντραρε και ο Εντερ Μιλιτάο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα η Πόρτο πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Χέσους Κορόνα. O Μεξικανός επιθετικός συνεργάστηκε άψογα με τον Μπραχίμι, βρέθηκε απέναντι από τον Φέρμαν, πλάσαρε και έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 89′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπενταλέμπ, μετά το χέρι του Τόρες. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μούσα Μαρεγκά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής: 

Λοκομοτίβ Μόσχας – Γαλατασαράι 2-0
(43’ αυτ. Ντονκ, 54’ Ιγκνατίεβ)

Πόρτο – Σάλκε 3-1
(52’ Μιλιτάο, 55’ Κορόνα, 94’ Μαρεγκά – 89’ Μπενταλέμπ)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου 
1. Πόρτο 13 (12-4)
2. Σάλκε 8 (5-4)
3. Γαλατασαράι 4 (3-5)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (4-11)

Η τελευταία αγωνιστική (11/12) 
Σάλκε-Λοκομοτίβ Μόσχας
Γαλατασαράι-Πόρτο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ