Στο μυαλό του Ερνέστο λίγες ώρες πριν την «μάχη» στο Άνφιλντ

Στο μυαλό του Ερνέστο λίγες ώρες πριν την «μάχη» στο Άνφιλντ

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε πάντα να λέει «σεβασμός σε όλους τους αντιπάλους» και το εννοεί. Η προσέγγιση του Ερνέστο στον αποψινό αγώνα με την Λίβερπουλ. Το ρεκόρ που κυνηγάει ο τεχνικός της Μπάρτσα και το περσινό πάθημα στην «αιώνια» πόλη

Η Μπαρτσελόνα έχει απόψε ένα μεγάλο ραντεβού σ’ ένα εμβληματικό γήπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το Άνφιλντ.

Οι Καταλανοί θα παραταχθούν στο θρυλικό άντρο της Λίβερπουλ έχοντας στο «οπλοστάσιο» το 3-0 του πρώτου αγώνα και δεν χωρά αμφιβολία πως είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τεχνικός των μπλαουγκράνα, Ερνέστο Βαλβέρδε είναι κοντά στην επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, να οδηγήσει την ομάδα της Βαρκελώνης στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ερνέστο ήταν παίκτης της Μπάρτσα σε τελικό ευρωπαϊκού Κυπέλλου και τώρα θέλει να πετύχει κάτι ανάλογο και σαν προπονητής της ομάδας. Και λέμε για προσωπικό ρεκόρ διότι ο Βαλβέρδε έχει παίξει σε ευρωπαϊκό τελικό με την Εσπανιόλ κι έχει οδηγήσει σαν προπονητής την δεύτερη ομάδα της Βαρκελώνης σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αυτά όμως με τα ρεκόρ, επιστροφή στο… μυαλό του Ερνέστο Βαλβέρδε ενόψει της αποψινής μάχης με την Λίβερπουλ στην ρεβάνς του 3-0 στο Καμπ Νου. Πολλοί θεωρούν ότι η πρόκριση έχει κριθεί μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, όχι όμως ο Βαλβέρδε.

Όσοι έχουν μιλήσει με τον Ισπανό την περίοδο που ο Βαλβέρδε ήταν προπονητής του Ολυμπιακού, γνωρίζουν πολύ καλά το moto του έμπειρου τεχνικού. «Σεβασμός σε όλους τους αντιπάλους» συνήθιζε να λέει ο Ερνέστο κι έχει φυσικά δίκιο.

Ο τρόπος που μίλησε για την Λίβερπουλ μετά τον πρώτο αγώνα αλλά και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, φανερώνει τον σεβασμό του Ισπανού σ’ ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ.

Και ο Βαλβέρδε μίλησε με τόσο καλά λόγια για τους «κόκκινους» και την ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ, γιατί το πιστεύει. Δεν λέει για τους τύπους ότι η πρόκριση δεν έχει ακόμα κριθεί.

Ξέρει πολύ καλά πως το συγκεκριμένο γήπεδο μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο Βαλβέρδε εστίασε σε μεγάλο βαθμό στην σωστή ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας του για τον μεγάλο αγώνα.

Μίλησε στους παίκτες του για την επίδραση που έχει στο παιχνίδι της Λίβερπουλ η ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ. Ζήτησε συγκέντρωση και φυσικά κατοχή της μπάλας για να δώσει η ομάδα του το τέμπο.

Είναι προφανές και το περιμένει ο Βαλβέρδε πως η Λίβερπουλ θα πάει σ’ ένα physical game ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα. Κι εδώ καλείται να βρει τις απαντήσεις ο Ερνέστο, σ’ ένα παιχνίδι που η Μπαρτσελόνα έχει να κερδίσει μια πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και η αντίπαλος της δεν έχει να χάσει τίποτα.

Αυτό είναι ίσως και το στοιχείο που κάνει απρόβλεπτη κι επικίνδυνη την αγγλική ομάδα και γι’ αυτό τον λόγο ο Βαλβέρδε θέλει να “οριοθετήσει” το ματς στις επιταγές της Μπαρτσελόνα.

Πόσο εύκολη είναι άραγε η αποστολή της ισπανικής ομάδας μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα; Ποτέ ένα ματς στο Άνφιλντ δεν μπορεί να είναι εύκολο κι αυτό είναι κάτι που το ξέρει πολύ καλά ο προπονητής των Καταλανών.

Το ξέρει γιατί θυμάται και το περσινό πάθημα της ομάδας του κόντρα στην Ρόμα, όταν οι τζιαλορόσι ανέτρεψαν το εις βάρους τους 4-1 και πήραν με 3-0 (και γκολ του Μανωλά στις καθυτερήσεις) την πρόκριση κόντρα στους μπλαουγκράνα.

Μπορούσε να πιστέψει κάποιος ότι η Μπαρτσελόνα θα έμενε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από τους Ιταλούς; Κι όμως έγινε. Τέτοια παιχνίδια δεν ξεχνιούνται και είναι δεδομένο πως ο Βαλβέρδε έχει συνεχώς στο μυαλό του ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν.

Το έζησε ο ίδιος και η ομάδα του στην ρεβάνς με την Ρόμα και φυσικά θέλησε να προετοιμάσει την ομάδα του για μια μάχη. Έτσι ακριβώς βλέπει ο Βαλβέρδε τον αποψινό αγώνα γιατί πολύ απλά αυτή είναι και η προσέγγιση της Λίβερπουλ.

Η αρμάδα του Κλοπ θα τα παίξει όλα για όλα κι αυτό είναι που θέλει να διαχειριστεί ο προπονητής των μπλαουγκάνα. Την άγνοια κινδύνου που θα παρουσιάσουν στον αποψινό αγώνα οι παίκτες της Λίβερπουλ.

Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν για την Μπαρτσελόνα το αποψινό παιχνίδι με τους κόκκινους στο Άνφιλντ. «Το πιο δύσκολο της χρονιάς» είναι σίγουρο ότι θ’ απαντήσει ο Βαλβέρδε. Όσοι τον γνωρίζουν μπορούν να καταλάβουν πως νιώθει ο Ισπανός λίγες ώρες πριν από το πολύ μεγάλο παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ