Τουρσουνίδης: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει ζημιά στον Άγιαξ»

Τουρσουνίδης: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει ζημιά στον Άγιαξ»

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης τόνισε ότι ο «Δικέφαλος» πρέπει να εκμεταλλευτεί τα κενά που έχει ο Άγιαξ στην άμυνά του.

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει σήμερα (13/8) απέναντι στον Άγιαξ και να πάρει την πρόκριση μέσα στην Ολλανδία.

Μιλώντας στον «FOCUS 103,6» αρχικά είπε: «Εάν ο ΠΑΟΚ μπει φοβισμένα και παίξει αμυντικά, τότε κινδυνεύουμε να διασυρθούμε από τους Ολλανδούς, που είναι άριστοι χειριστές της μπάλας και ειδικά στο passing game, δεν παίζονται. Πρέπει εμείς να κρατήσουμε τη μπάλα και η φιλοσοφία μας να μην είναι αμυντική. Πρέπει να δείξει χαρακτήρα η ομάδα και να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα γκολ που θα βάλει σε πρόβλημα τον Άγιαξ».

Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ στην αποψινή ρεβάνς; «Είπα ότι πρέπει να δείξει χαρακτήρα και όχι αμυντικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανοιχτεί και να πάει να βάλει τρία γκολ στον Άγιαξ, γιατί μπορεί να δεχθεί πέντε, δεν είναι τυχαία ομάδα. Σφιχτά στο κέντρο, μαρκαρίσματα και αντεπιθέσεις με γρήγορους παίκτες, που έτσι κι αλλιώς, τους έχουμε. Ο Άγιαξ έχει προβλήματα μεσοαμυντικά, οι κεντρικοί αμυντικοί του δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο και επειδή έχουμε γρήγορους μπροστά, με πρώτο τον Άκπομ, μπορούμε να τους κάνουμε τη ζημιά και να πετύχουμε γκολ. Εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα σκοράρει στην Ολλανδία, γιατί όπως είδατε και στο πρώτο παιχνίδι, ο Άγιαξ αναθάρρησε μόλις μείναμε λίγο πίσω στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου».

Υπάρχει κάτι που πρέπει να φοβάται ο ΠΑΟΚ; «Όλα και τίποτα! Είναι παίκτες υψηλής ποδοσφαιρικά νοημοσύνης, όλοι τους, άλλωστε δεν είναι τυχαίες επιλογές, τους έψαξαν πολύ για να τους αποκτήσουν, να τους βάλουν στην Ακαδημία τους και να τους προωθήσουν στην πρώτη ομάδα. Δεν υπάρχει ο παίκτης-φόβητρο, αλλά όλοι μαζί φτιάχνουν ένα ισχυρότατο σύνολο».

Τέλος κλείνοντας τόνισε: «Μπορεί κάποιοι να με παρεξηγήσουν, αλλά εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ εάν εκμεταλλευθεί τις λίγες αλλά σημαντικές αδυναμίες του Άγιαξ, θα προκριθεί…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ