Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Απάντηση σε όλους με θρίαμβο (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Απάντηση σε όλους με θρίαμβο (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι... αντεπιτίθεται. Η UEFA τη στέλνει εκτός Champions League για τα επόμενα δύο χρόνια κι αυτή απάντησε με καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο της ευρωπαϊκό ματς μετά την τιμωρία. Ανατροπή στο Μπερναμπέου επί της Ρεάλ και προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Η Μάντσεστερ Σίτι… αντεπιτίθεται. Η UEFA τη στέλνει εκτός Champions League για τα επόμενα δύο χρόνια κι αυτή απάντησε με καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο της ευρωπαϊκό ματς μετά την τιμωρία. Ανατροπή στο Μπερναμπέου επί της Ρεάλ και προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Με γκολ του Ζεσούς και του Ντε Μπρόινε με πέναλτι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επέστρεψε, απάντησε επιβλητικά στο 1-0 που είχε σημειώσει ο Ίσκο από το 60′ και έστειλε μήνυμα σε όλους πως παραμένει… όρθια και έτοιμη να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση.

Κακή εικόνα από τη Ρεάλ, που γλίτωσε λόγω του Κουρτουά όσο το ματς ήταν στο 0-0, προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά είδε τα πάντα να γκρεμίζονται μέσα σε ένα πεντάλεπτο από τα δύο γκολ των Βρετανών.

Το πρώτο μέρος στη Μαδρίτη δεν είχε ρυθμό, δεν είχε πολλές ευκαιρίες, δεν είχε εντυπωσιακές στιγμές. Τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό που… απαιτούσαν τα ονόματα των δύο μεγάλων αντιπάλων, ίσως στο πιο… φαντεζί ζευγάρι των «16» του θεσμού. Η Σίτι απείλησε με ένα σουτ του Ζεσούς ο οποίος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κουρτουά, με τον Βέλγο να βγάζει εντυπωσιακά το σουτ του Βραζιλιάνου, η Ρεάλ απάντησε με κεφαλιά του Μπενζεμά που έβγαλε στη γωνιά του ο Έντερσον, με τον Βινίσιους να αστοχεί προ κενής εστίας.

Ο τελευταίος είχε μια μάλλον… εκνευριστική εικόνα σε όλο το ματς, σπαταλώντας πολλές φορές τις επικίνδυνες προϋποθέσεις που δημιουργούσε η ομάδα του, όμως πήρε το αίμα του πίσω στο 60′. Σ’ εκείνη τη φάση μπήκε στην περιοχή από αριστερά, εκμεταλλευόμενος λάθος του Γκουντογάν, αλλά τούτη τη φορά δε θέλησε να τελειώσει μόνος του φάση. Μοίρασε δεξιά στον Ίσκο που από το ύψος του πέναλτι έβαλε μπροστά τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι παίκτες του Ζιντάν πήραν αυτοπεποίθηση από το γκολ, είχαν δύο καλές στιγμές για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά η Σίτι ύψωσε ανάστημα, ανέβασε τις γραμμές της, έγινε πιο επιθετική με την είσοδο του Στέρλινγκ αντί του Μπερνάρντο και μέσα σε πέντε λεπτά έφτασε στην ανατροπή. Ο Ζεσούς κέρδισε στον αέρα τον Ράμος στο 78′ (υπάρχει υποψία φάουλ στη φάση) ισοφαρίζοντας με κεφαλιά σε 1-1 και πέντε λεπτά αργότερα ο Στέρλινγκ στην αγαπημένη του κίνηση πέρασε τον Καρβαχάλ από αριστερά, ανατράπηκε με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Ο Ντε Μπρόινε ήταν ψύχραιμος και με εύστοχη εκτέλεση χάρισε τη νίκη στη Μάντσεστερ Σίτι, με τους Βρετανούς οπαδούς να στήνουν πάρτι στο Μπερναμπέου.

Και με τη Ρεάλ όχι μόνο να χάνει το ματς, αλλά και τον Σέρχιο Ράμος εν όψει της ρεβάνς, αφού ο αρχηγός της αποβλήθηκε (αυστηρή η κόκκινη) στο φινάλε για μαρκάρισμα πάνω στον Ζεσούς που έφευγε μόνος απέναντι στον Κουρτουά.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Βαλβέρδε, Καζεμίρο, Μόντριτς (84’ Μόντριτς), Βινίσιους (75’ Μπέιλ), Μπενζεμά, Ίσκο (84’ Βάθκεθ).

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ (33’ Φερναντίνιο), Οταμέντι, Μεντί, Ρόντρι, Γκιντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο (73’ Στέρλινγκ), Ζεσούς.

Τα γκολ της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ