Μπόκα Τζούνιορς – Φλουμινένσε 1-2: Το σήκωσε μέσα στο σπίτι της

Μπόκα Τζούνιορς – Φλουμινένσε 1-2: Το σήκωσε μέσα στο σπίτι της

Σε έναν τελικό που είχε τα πάντα, η Φλουμινένσε επικράτησε με 2-1 της Μπόκα Τζούνιορς στην παράταση και σήκωσε το πρώτο Copa Libertadores, μέσα στο «Μαρακανά».

Το πρώτο Copa Libertadores της ιστορίας της πανηγυρίζει η Φλουμινένσε! Η ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο επικράτησε με 2-1 της Μπόκα Τζούνιορς στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη μέσα στο σπίτι της, στο «Μαρακανά», και σήκωσε την πολυπόθητη κούπα που τόσο έλειπε από την τροπαιοθήκη της.

Ιστορία έγραψε ο Μαρσέλο, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού και θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης να γίνεται ο 15ος παίκτης που κατακτά το Copa Libertadores και το Champions League. Ο έμπειρος άσος αγωνίστηκε για 80 λεπτά στο ματς και πρόσθεσε και αυτή την κούπα στην τεράστια συλλογή του.

Διαβάστε επίσης: Το «δικαστήριο» του Ρέντη, η ανάλυση του ΠΑΟΚ από τον Μαρτίνεθ και η… αλλαγή

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από πολύ πάθος και μεγάλη ένταση που οδήγησε και σε δύο αποβολές. Κάνο και Μερεντιέλ είχαν από μία καλή στιγμή για τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα και στο 36′ ο Κένο βρήκε τον Κάνο που άνοιξε το σκορ για το 1-0 της «Φλου».

Στο 56′ ο Αντβίνκουλα έφτασε κοντά στο γκολ το οποίο βρήκε τελικά στο 73′ με ωραίο σουτ κάνοντας το 1-1 για την Μπόκα. Στο 90+4′ ο Μπαρμπόσα βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ρομέρο, αλλά πλάσαρε άστοχα κι έτσι το ματς πήγε στην παράταση.

Στο 99′ ο Κένεντι με φοβερό σουτ στην κίνηση λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 2-1 και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στους πανηγυρισμούς. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης έγινε ένας χαμός, με τον διαιτητή να αποβάλει τον Φάμπρα για χαστούκι στον Νίνο.

Η Μπόκα έψαχνε απεγνωσμένα την  ισοφάριση μέχρι το φινάλε, αλλά πιο κοντά στο γκολ έφτασε η Φλουμινένσε όταν σε υποδειγματική αντεπίθεση στο 115′ είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι από πλασέ του Γκούγκα.

Φλουμινένσε: Φάμπιο, Μαρσέλο (80’ Κένεντι), Σαβιέρ (85’ Γκούγκα), Νίνο, Μέλο (52’ Μαρλόν), Γκάνσο (80’ Λίμα), Αρίας, Αντρέ, Μαρτινέλι (80’ Μπαρμπόσα), Κάνο, Κένο (103’ Μπρας)

Μπόκα Τζούνιορς: Ρομέρο, Φιγάλ (113’ Βαλντές), Αντβίνκουλα, Ε.Φερνάντες (106’ Ταμπόρμπα), Φάμπρα, Βαλεντίνι, Μεδίνα (106’ Σαράτσι), Γκ.Φερνάντες, Μπάρκο (78’ Λανγκονί), Μερεντιέλ (91’ Γιάνσον), Καβάνι (78’ Μπενεντέτο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ