Η ΕΠΟ κάνει αγωγές σε τρεις πρώην προέδρους της

Η ΕΠΟ κάνει αγωγές σε τρεις πρώην προέδρους της

Η Ομοσπονδία θα κινηθεί δικαστικά κατά των Γκιρτζίκη, Γκαγκάτση και Πιλάβιου και άλλων δύο συμβούλων της για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Εναντίον τριών πρώην προέδρων της ΕΠΟ, θα στραφεί κινούμενη δικαστικά η σημερινή διοίκηση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Άποψη», θα κατατεθούν αγωγές κατά των Γιώργου Γκιρτζίκη, Βασίλη Γκαγκάτση και Σοφοκλή Πιλάβιο.

Το ΔΣ της ΕΠΟ επιλέγει τη δικαστική οδό για την υπόθεση της «κάρτας υγείας», αφού οι τρεις πρώην επικεφαλής στο Πάρκο Γουδή, καταδικάστηκαν πρωτοβάθμια από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Συνεπώς, η τωρινή διοίκηση υποχρεούται να ενεργήσει κατ’ αυτό τον τρόπο, ώστε να μην κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος.

Επίσης, η διοίκηση της ΕΠΟ θα καταθέσει αγωγές κατά των πρώην συμβούλων της, Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη, για την ίδια υπόθεση. Οι πέντε (Γκιρτζίκης, Πιλάβιος, Γκαγκάτσης, Σιντόρης, Οικονομίδης) είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή.

Από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους το δικαστήριο είχε κηρύξει αθώους τα υπόλοιπα 17 πρώην μέλη της ΕΠΟ, που επίσης κατηγορούνταν καθώς και οκτώ στελέχη των εταιρειών που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την ΕΠΟ.

Η Ομοσπονδία είχε συνάψει το 2005 πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ωστόσο για χρόνια καταβαλλόταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες, ζημιώνοντας την ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΕΠΟ βρίσκεται ήδη στα αστικά δικαστήρια με την εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο της «κάρτας υγείας». Η εταιρεία έχει κάνει αγωγή στην ΕΠΟ αλλά και το αντίθετο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ