«Χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Διαφθορά, απειλές και οικονομική κρίση στην ΕΠΟ»

«Χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Διαφθορά, απειλές και οικονομική κρίση στην ΕΠΟ»

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό για την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο – Διεθνές ρεζιλίκι και κατακραυγή - «Επιστρέφει η UEFA για να βάλει τάξη» - Αναφορές στη μαφιόζικη επίθεση, αλλά και στην τραγική οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας.

Διεθνώς ρεζίλι γίνεται για μια ακόμα φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα μεγαλύτερα Μέσα στον κόσμο να κάνουν εκτενείς αναφορές για το μπάχαλο που επικρατεί στην ΕΠΟ.

Μετά την «Daily Mail», η οποία ανέφερε ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο παρασύρεται σε σκάνδαλο διαφθοράς», ήταν σειρά της ιστοσελίδας «insideworldfootball» να αναφερθεί στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που βυθίζεται στη διαφθορά και στα χρέη, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα.

Διεθνής διασυρμός χωρίς τέλος για την ΕΠΟ των «Εξυγιαντών», οι οποίοι κατάφεραν για μια ακόμα φορά να κάνουν ρεζίλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη, με το δημοσίευμα να τονίζει ότι είναι θέμα χρόνου να αναλάβει δράση η UEFA!

«Η UEFA επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου οι αξιωματούχοι δέχονται απειλές και η ΕΠΟ βυθίζεται ξανά στην οικονομική κρίση», αναφέρει το «insideworldfootball», που κάνει εκτενείς αναφορές σε όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» για μια ακόμα φορά, με το εν λόγω δημοσίευμα να αναφέρεται στην… αγία τριάδα της ΕΠΟ (Παναγιώτης Δημητρίου, Αστέριος Αντωνίου, Κλέαρχος Τζαφέρης), στη μαφιόζικη επίθεση που δέχθηκε ο διοικητικός δικαστής Αθανάσιος Κουτρίκης την περασμένη Τετάρτη, αλλά και στο γεγονός ότι η Ομοσπονδία απειλείται με έξωση από τα γραφεία που βρίσκονται στο πάρκο Γουδή.

Μια υπόθεση, για την οποία είχατε διαβάσει στο «10.gr» πριν από λίγες ημέρες, με την ΕΠΟ να πρέπει να καταβάλλει κάθε μέρα πέναλτι ύψους 1000 ευρώ, για την παραμονή της στα γραφεία που βρίσκονται στο Πάρκο Γουδή, καθώς από τον Ιούνιο του 2019 έχει λήξει το μισθωτήριο, το οποίο είχε υπογραφεί πριν από δέκα χρόνια με το ΕΤΑΔ, με το συνολικό χρέος, μετά από δυόμιση χρόνια, να έχει ξεπεράσει πλέον τις 800.000 ευρώ.

Το «insideworldfootball» αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι οι Παναγιώτης Δημητρίου, Αστέριος Αντωνίου, Κλέαρχος Τζαφέρης φλερτάρουν με την απομάκρυνσή τους από την ΕΠΟ, λόγω παραβίασης του καταστατικού, αλλά και στο γεγονός ότι η μαφιόζικη επίθεση στον Αθανάσιο Κουτρίκη, έγινε μια μέρα αφότου ο διοικητικός δικαστής είχε αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση που αφορά στην «αγία τριάδα» της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Μια μαφιόζικη επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Αθανάσιου Κουτρίκη από τα Πειθαρχικά Όργανα της ΕΠΟ. Μια μαφιόζικη επίθεση, που βυθίζει στον βούρκο το ελληνικό ποδόσφαιρο, με το ρεπορτάζ να αναφέρεται επίσης στον Θεόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος τον Σεπτέμβριο (9/9) παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ, λόγω των απειλών που δέχθηκε, όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών. Επίσης, γίνεται αναφορά στην αποχώρηση του Λεωνίδα Μπουτσικάρη από την προεδρία της Super league τον περασμένο Οκτώβριο. Μια παραίτηση, η οποία σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση των αδειοδοτήσεων, όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ του «insideworldfootball».

Το δημοσίευμα κάνει ειδική αναφορά επίσης στον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ, Ιάκωβο Φιλιππούση, ο οποίος σχημάτισε χωρίς να ρωτήσει κανέναν το περίφημο οργανόγραμμα που έκανε άνω κάτω την Ομοσπονδία. Μια απόφαση που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με μια σειρά από διευθυντικά στελέχη της Ομοσπονδίας να στέλνουν εξώδικα προς την ΕΠΟ και να υποστηρίζουν έχασαν τη θέση τους για λόγους αντεκδίκησης.

Το σκάνδαλο με την υπόθεση των αδειοδοτήσεων, η οικονομική κρίση και η μαφιόζικη επίθεση στον δικαστή, Κουτρίκη, έχουν φέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο για μια ακόμα φορά στο «μάτι του κυκλώνα», με το εν λόγω δημοσίευμα να τονίζει ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να αναλάβει δράση η UEFA, για να βάλει τάξη στην ΕΠΟ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο παλαίμαχος επιθετικός, Αγγελος Χαριστέας, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είχε δηλώσει ότι πρέπει η UEFA να παρέμβει και να βάλει δικού της ανθρώπους στην ΕΠΟ. «Η UEFA πρέπει να πιέσει να βάλει τους δικούς της ανθρώπους γιατί αυτή είναι η μόνη ελπίδα για να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι σαφές ότι η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη», είχε αναφέρει.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που είχε κάνει το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκη. «Ο εκφοβισμός του Δικαστή αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι στα όσα διαμείβονται στην ΕΠΟ», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ είχε επισημάνει ότι «ώρα να υπερασπιστούν FIFA και UEFA την Ολιστική Μελέτη, να εγγυηθούν και να εφαρμοστούν τα αυτονόητα για να ξεπεραστούν οι καταστάσεις ανωμαλίας. Με σύμμαχο την Πολιτεία που δεν θα μείνει αμέτοχη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ