«Φωτιά» Κούγια για Αρη, ΕΠΟ και εξευτελισμό από την UEFA – «Βόμβες» κατά Γιαννάκη, Φιλιππούση, Σαράκη και Μπάρτζη

«Φωτιά» Κούγια για Αρη, ΕΠΟ και εξευτελισμό από την UEFA – «Βόμβες» κατά Γιαννάκη, Φιλιππούση, Σαράκη και Μπάρτζη

Συγκλονιστικές καταγγελίες από τον Αλέξη Κούγια με αφορμή τη δικαίωση του Αρη από την UEFA για την υπόθεση με τις αδειοδοτήσεις και δριμεία επίθεση στην ΕΠΟ.

Στον σαθρό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και στα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε εκτενώς ο Αλέξης Κούγιας. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ», εξαπέλυσε μύδρους κατά της ΕΠΟ, εξηγώντας τις μεθοδεύσεις και τις παρατυπίες που έγιναν, ώστε να προσπαθήσουν οι ιθύνοντες να αφήσουν εκτός Ευρώπης τον Αρη. Με τον Κούγια να υποστηρίζει πως όλο αυτό ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια, με σκοπό να γλιτώσει η ΑΕΚ και να παίξει Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Ο Κούγιας μίλησε για νέο και τεραστίων διαστάσεων εξευτελισμό της ΕΠΟ από την UEFA, αναφέροντας πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, με την απόφασή της να επιτεθεί στους παράγοντες που έλαβαν την απόφαση για Έφεση κατά της αδειοδότησης του Αρη, εξέφρασε την βαθιά ενόχληση για το γεγονός ότι η ΕΠΟ, για ακόμη μία φορά έκανε κάτι που αντιβαίνει το καταστατικό της. Αρα και το καταστατικό της UEFA. Κάλεσε, μάλιστα, τόσο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία όσο και την Κυβέρνηση, να λάβουν άμεσα μέτρα, ώστε «να φύγουν οι κακοποιοί από το ποδόσφαιρο».

Με αυτόν τον τρόπο, μάλιστα, χαρακτήρισε το στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιάννη Παπαδόπουλου, για τη δράση του οποίου επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες, αναφορικά με τις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά και παραβατικές συμπεριφορές για τον οποίο τον κατηγορεί δημόσια. Και δεν μένει. Καθώς στη συνέντευξή του έκανε ειδική μνεία στον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι Μπάρτζης και Σαράκης, νομικοί εκπρόσωποι της ΕΠΟ και υπεύθυνοι αδειοδοτήσεων, είναι εκτελεστικά όργανα του Φιλιππούση, στον οποίο «χρεώνει» και τις παράνομες αποφάσεις της Ομοσπονδίας που «κατέπεσαν» από τα αρμόδια όργανα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ»: «Εχω εκφράσει κατ’ επανάληψη την άποψή μου ότι αυτή η ομοσπονδία η οποία εξελέγη με αυτό τον τρόπο που εξελέγη, με αυτόν τον τρόπο που εξελέγησαν οι πρόεδροι των ενώσεων, με την παράνομη συμπεριφορά  του Γιάννη Παπαδόπουλου, του Ντάσιου και του Ντανιήλ της Αχαΐας. Αυτοί που πήγαιναν σε όλες τις εκλογές των ενώσεων και επηρέαζαν τα αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο εξελέγησαν πρόεδροι που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Ημουν αυτός που έκανε την καταγγελία στην επιτροπή δεοντολογίας, η οποία απάλλαξε τον Παπαδόπουλο και τους άλλους δύο που ήταν μαζί του. Απάλλαξε τον Παπαδόπουλο με την αιτιολογία ότι δεν έχει καμία θέση στην ΑΕΚ, παρότι τον βλέπουμε συνεχώς δίπλα στον Μελισσανίδη.

Εξελέγη μια διοίκηση ομοσπονδίας από κάποιους που έχουν καφετέριες και νυχτερινά μπαρ. Δεν έχουν καμία κοινωνική θέση και είναι χαμηλότατα επιπέδου. Δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Αυτοί λοιπόν έχουν εξελέξει ως εκτελεστικό διευθυντή έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία απολύτως με το ποδόσφαιρο. Τον Ιάκωβο Φιλιππούση.

Η ομοσπονδία υπό την αιγίδα του Φιλιππούση κατήργησε την πλέον επιτυχημένη υπηρεσία που είχε. Την επιτροπή αδειοδοτήσεων και τον διευθυντή Αδειοδοτήσεων τον έκαναν απλό υπάλληλο. Εβαλαν στη θέση του έναν από τους νομικούς συμβούλους της ΕΠΟ. Τον Σαράκη και προϊστάμενό του έναν άλλον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, τον Μπάρτζη. Αυτό είναι πρωτοφανές. Αυτό έγινε γιατί υπάρχει αυτή η εγκληματική ομάδα. Αυτή που ήταν πίσω από τις εκλογές των ενώσεων, με επικεφαλής τον Παπαδόπουλο. Εβαλαν από το παράθυρο στη Super League 2 ομάδες για να ελέγχουν το πρωτάθλημα. Ενώ υπήρχε αρνητική εισήγηση από την επιτροπή Αδειοδοτήσεων, οι συγκεκριμένοι αποφάσισαν μέσα σε μια νύχτα να αγνοήσουν την επιτροπή αδειοδοτήσεων, με την εισήγηση του Σαράκη και του Μπάρτζη.

Ο Σαράκης και ο Μπάρτζης παρανόμησαν και έβαλαν από το παράθυρο 11 ομάδες, χωρίς οικονομικά κριτήρια. Κατήργησαν τον νόμο Αυγενάκη, αλλά παραμένουν στις θέσεις τους. Πρόκειται για απόλυτη παραβίαση του καταστατικού.

Αυτό ήταν το σχέδιο. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν παρανομήσει. Τοποθετήθηκαν εκεί για να επιτελέσουν ένα παράνομο έργο. Αυτό που έγινε σήμερα από την UEFA είναι ένα χαστούκι. Ο εξευτελισμός τους. Η UEFA τους είπε ότι αυτό που κάνατε είναι παράνομο και εξευτελιστικό. Οι συγκεκριμένοι εξευτελίζουν το καταστατικό της UEFA.

Κρίνουν ομάδες του επαγγελματικού πρωταθλήματος, χωρίς να έχουν σοβαρή υπόσταση. Δίνουμε 10 εκατ. ευρώ στην ΕΠΟ. Χρήματα από μεταγραφές και συμβόλαια. Εμείς φέρνουμε τα χρήματα στο ποδόσφαιρο. Ερχονται αυτοί οι τύποι με επικεφαλής τον Φιλιππούση να καταργήσουν αυτά που κέρδισε ο Αρης μέσα στο γήπεδο. «Ασκω έφεση» λέει ο Σαράκης, για να αποβληθεί ο Αρης, ώστε να ευνοηθεί η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ στην οποία είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Αυτός κάνει γενικό κουμάντο. Όλα τα στελέχη της ΑΕΚ έχουν φύγει. Μπάγεβιτς, Μανωλάς, Κωστένογλου, Δημητριάδης. Στη ΑΕΚ κάνει πλέον κουμάντο ένας υπέρβαρος, που δεν έχει πατήσει ποτέ αγωνιστικό χώρο. Έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους του Κοριόπολις. Μαζί με τον Μελισσανίδη έχουν προκαλέσει τον εξευτελισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, στρίβοντας γεννητικά όργανα διαιτητών. Οποιος φεύγει από την ΑΕΚ τον κατονομάζει. Γι’ αυτόν σήκωσαν πανό οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ. Αυτός ο άνθρωπος κρύβεται πίσω από οτιδήποτε παράνομο γίνεται.

Αναφερόμενος κανά στο θέμα του Αρη, αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα Μπαλτάκου στην ΕΠΟ: «Η UEFA ξευτέλισε την ΕΠΟ. Ετοιμάζουν για πρόεδρο τον Μπαλτάκο, που ήταν ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ. Αυτός με τον οποίο γέλαγαν οι αεροπαγίτες. Ο κύριος Αυγενάκης πρέπει να ξεκινάει τη διαδικασία για να αντικαταστήσει την ΕΠΟ. Ο Αρης έχει γλιτώσει από του χάρου τα δόντια δύο φορές. Με το -6 που του επιβλήθηκε και ήθελαν να τον εξαφανίσουν. Το CAS όμως τους ξεφτίλισε, αλλά και πάλι δεν παραιτήθηκε κανείς. Τώρα έρχεται μια ακόμα απόφαση. Της UEFA, που τους λέει ότι αυτό που κάνετε είναι παράνομο».

Συνεχίζοντας, μάλιστα, ο Κούγιας επανήλθε στο θέμα Γιάννη Παπαδόπουλου, αφήνοντας αιχμές και για το ποιος είπε στον Μπέο να κάνει καταγγελία για τις αδειοδοτήσεις: «Ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος είναι ο κακοποιός του ποδοσφαίρου. Ο απόλυτος διάδοχος του Θωμά Μητρόπουλου. Κάνει κουμάντο στην ΕΠΟ και δεν μιλάει κανείς. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Αφήνει την ΕΠΟ έρμαιο στον Γιαννάκη Παπαδόπουλο. Ο κύριος Αυγενάκης πρέπει να επέμβει. Εχει την ευχέρεια να καταργήσει την ΕΠΟ, με τόσες παρανομίες που έχουν κάνει. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Ηρθε η UEFA με συνοπτικές διαδικασίες για να εκθέσει αυτούς τους ανθρώπους, που είναι πρόθυμοι να κάνουν το οτιδήποτε για να είναι καλά το αφεντικό τους. Αυτός που τους εξέλεξε. Το άτυπο αφεντικό είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος δουλεύει για την ΑΕΚ. Είναι πανταχού παρών. Υπάρχουν βίντεο για όσα έκανε στις εκλογές των Ενώσεων.

Ποιος το είπε στον Μπέο να κάνει την καταγγελίας εις βάρος του Αρη; Ποιος του έδωσε τα στοιχεία του φακέλου; Για ποια ΕΠΟ μιλάμε ακριβώς;

Μου κάνει εντύπωση που ο κύριος Αυγενάκης δεν κάνει τίποτα. Τι κάνει η Κυβέρνηση που υποτίθεται ότι ήρθε για να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο; Για ποια πρόεδρο μιλάμε; Όταν εξαφανίζουν τους αξιόπιστους υπαλλήλους και τοποθετούν τους δικούς τους; Δίνουν θέση στον Σαράκη. Εβαλαν 11 ομάδες, χωρίς κριτήρια. Με νταλαβέρια, από το παράθυρο. Ετσι θα προχωρήσει το ποδόσφαιρο;»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ