Θέλει να «επιβάλλει» παρότι δεν έχει καμία δουλειά με την διαιτησία

Θέλει να «επιβάλλει» παρότι δεν έχει καμία δουλειά με την διαιτησία

Τι και αν δεν έχει καμία αρμοδιότητα στη διαιτησία; Τι και αν δεν έπρεπε να είναι στην άτυπη συνάντηση; Ακούς την λέξη «επιβάλλω» και καταλαβαίνεις πολλά…

Διαβάζεις την ανακοίνωση του προέδρου της ΕΠΟ, αυτές τις 61 λέξεις και κοιτάς το ημερολόγιο να δεις μήπως ξαφνικά γύρισε ο χρόνος πίσω. Σε άλλες εποχές, σε στιγμές που δεν θέλεις ούτε να σκέφτεσαι. Εποχές που οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θέλουν να ξεχάσουν, σίγουρα να μην ξαναζήσουν.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μας ενημερώνει πως «δεν θα ακολουθήσω τον ρυθμό κανενός, αλλά, αργά, σταθερά και θεσμικά θα επιβάλλω τον δικό μου. Και όπως όλοι γνωρίζουν όποιος επιβάλλει τον ρυθμό του είναι και αυτός που κερδίζει τελικά. Πάντα, παντού και με οποιονδήποτε αντίπαλο». Αν ήταν προπονητής θα μιλούσε προφανώς ποδοσφαιρικά. Είναι όμως ο πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι ένας άνθρωπος με μια διαδρομή στο χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού και της δικηγορίας. Δεν έχει κρύψει τα πιστεύω του.

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση του Ολυμπιακού στον Γουέμπερ: «Πώς ήταν 3 μήνες απλήρωτος ενώ έμεινε στην ομάδα για 2;»

Και μέσα σε λίγες λέξεις μας ενημερώνει πως θα «επιβάλλει». Επιβάλλω: «κάνω πραγματικότητα κάτι χρησιμοποιώντας τη βία ή τη θέση ισχύος στην οποία βρίσκομαι, αναγκάζω κάποιον άλλον να πράξει σύμφωνα με τις δικές μου επιθυμίες».

Χρειάζεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να χρησιμοποιήσει τη θέση ισχύος που έχει για να αναγκάσει κάποιον άλλο να πράξει με τις δικές του επιθυμίες; Από ότι φαίνεται, σύμφωνα με την δική του δήλωση, προφανώς χρειάζεται να επιβληθεί στον αντίπαλο! Ποιον αντίπαλο άραγε έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Έχουμε εκλογές για την Ομοσπονδία; Ή μήπως ο Μπαλτάκος είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, δηλαδή ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου; Προφανώς δεν ένοιωσε και δεν είναι επί της ουσίας ποτέ σε αυτό ακριβώς τον θεσμικό ρόλο.

Προσέξτε τώρα. Δεν είναι μόνο το ύφος που μπορεί να το κρίνει ο καθένας. Είναι και το αντικείμενο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ετοιμάζεται να «επιβληθεί» όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, την συνάντηση δηλαδή των ομάδων με τον Μπένετ. Μια άτυπη συνάντηση στην οποία ο Τάκης Μπαλτάκος δεν είχε την παραμικρή σχέση και δεν έπρεπε να ήταν καν παρών.

Τι σχέση έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ με την διαιτησία; Η ΚΕΔ έχει σχέση, ο Μπένετ δηλαδή που κάλεσε σε συνάντηση τις ομάδες. Όπως βλέπετε στην σχετική ανακοίνωση δεν υπήρχε πουθενά Μπαλτάκος. «Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας, ο αρχιδιαιτητής κ. Μπένετ καλεί σε σύσκεψη τους προέδρους των έξι ομάδων που συμμετέχουν στα play off της Super League1 την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ».

Γιατί λοιπόν ο Τάκης Μπαλτάκος βρέθηκε στην άτυπη συνάντηση Μπένετ-ομάδων; Δεν ήταν εκτελεστική επιτροπή, ούτε κάτι επίσημο. Τι δουλειά είχε σε αυτή την συνάντηση αφού όπως και ο ίδιος επανηλλειμένως έχει δηλώσει δεν ασχολείται με την διαιτησία που είναι κομμάτι της ΚΕΔ; Το δήλωσε και μετά το τέλος της συνάντησης. Θα μπορούσε να ήταν ως εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ αφού ήταν δικηγόρος του μέχρι πριν λίγο καιρό, θα μπορούσε να ήταν ως υποστηρικτής της ΑΕΚ ανταποδίδοντας την στήριξη για τις εκλογές στην προεδρία, ακόμη και ως του ΠΑΟ με τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει και λόγω του παρελθόντος του και της δηλωμένης οπαδικής προτίμησης.

Βεβαίως δεν ήταν με κανένα από τα παραπάνω, αλλά βρέθηκε με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΠΟ που σήμερα μας ενημέρωσε πως θα «επιβάλλει» αυτά που ακριβώς θέλει. Για θέματα μάλιστα που δεν άπτονται καν στις αρμοδιότητες του. Είπατε τίποτα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ