Τους… έβγαλε  στη σέντρα για την «κάρτα υγείας» ο Τζώρτζογλου

Τους… έβγαλε  στη σέντρα για την «κάρτα υγείας» ο Τζώρτζογλου

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου ζητάει παράταση για την εφαρμογή του μέτρου και περνάει στην επίθεση.

Η «Κάρτα Υγείας» μπαίνει από την Τριτη (9/10) υποχρεωτικά στη ζωή όλων των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να μπορούν να πάρουν μέρος, ακόμη και στις προπονήσεις και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αφού οι Ενώσεις όλης της  χώρας ενημερώθηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Παρ’ ότι ο χρόνος, για να βάλουν όλοι οι αθλητές τη συγκεκριμένη κάρτα από δημόσια νοσοκομεία δεν επαρκεί, η Πολιτεία που ανακοίνωσε το συγκεκριμένο μέτρο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δώσει καμιά παράταση.

Με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, την ΕΠΟ και τις Ενώσεις, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, ζητάει παράταση στην εφαρμογή του μέτρου και αναρωτιέται… «μήπως χρειάζονται κάρτα υγείας και εκείνοι που έθεσαν ως προθεσμία εφαρμογής λίγες μόνο ημέρες για εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές σε όλη την Ελλάδα; Ας είμαστε σοβαροί!».

Αναλυτικά η επιστολή του Νίκου Τζώρτζογλου:

«Με έγγραφο που παρέλαβαν στις 4 Οκτωβρίου οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις όλης της χώρας, ανάμεσά τους και η ΕΠΣ Ηρακλείου, ενημερωθήκαμε επίσημα για την θέσπιση της κάρτας υγείας αθλητή για όλες τις Ομοσπονδίες, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μια απόφαση που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ασφαλώς απαραίτητη, διασφαλίζοντας σε συνέχεια των υπαρχουσών καταστάσεων υγείας, την συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες και τις προπονήσεις.

Ωστόσο, η εφαρμογή της κάρτας υγείας αθλητή από τις 9 Οκτωβρίου 2018, δηλαδή με περιθώριο μόλις πέντε ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης στις Ενώσεις και στα σωματεία, θεωρούμε ότι μπορεί να φέρει αντίστροφα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Δυστυχώς ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίζεται με προχειρότητα και βιασύνη. Αλήθεια, θα μπορούσαν 10.000 περίπου αθλητές που βρίσκονται στη δύναμη των ποδοσφαιρικών σωματείων και ακαδημιών της ΕΠΣ Ηρακλείου να εκδώσουν κάρτα υγείας μέσα σε λίγες ώρες; Ακόμα και αν όλα τα νοσοκομεία και οι γιατροί του Ηρακλείου λειτουργούσαν αυτές τις μέρες μόνο για την κάρτα υγείας αθλητή και πάλι δεν θα επαρκούσε ούτε για το 1/10 των αθλητών!

Και παράλληλα ερωτούμε, μήπως χρειάζονται κάρτα υγείας και εκείνοι που έθεσαν ως προθεσμία εφαρμογής λίγες μόνο ημέρες για εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές σε όλη την Ελλάδα; Ας είμαστε σοβαροί!

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου ενημερώνει ότι είναι πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή της κάρτας υγείας αθλητή από τις 9 Οκτωβρίου. Ζητούμε την κατανόηση, την ευαισθησία και πάνω απ’ όλα την σοβαρότητα σ’ αυτό το ζήτημα και να δοθεί η παράταση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος για την έκδοσή της από τους αθλητές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ