Οι αντιδράσεις για τον Άγγελο και το μπάτζετ των 250.000 ευρώ

Οι αντιδράσεις για τον Άγγελο και το μπάτζετ των 250.000 ευρώ

Ο «τελειωμένος» Μίχαελ Σκίμπε και τα τρία «αγκάθια» που δυσκολεύουν την επόμενη μέρα στην Εθνική

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνση του Μίχαελ Σκίμπε από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος. Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, αλλά κυρίως η απογοητευτική  εικόνα που δείχνει η ομάδα στο Nations League, σπρώχνουν τον Γερμανό προς την έξοδο. Παρόλο που η Εθνική έχει ξανά υποχρεώσεις σε περίπου ένα μήνα, στην ΕΠΟ ήδη ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Σκίμπε, καθώς θεωρούν πως η κατάσταση δεν αλλάζει και δεν μπορεί να αλλάξει με αυτόν στο τιμόνι της ομάδας. Για να είμαστε απολύτως δίκαιοι: Τον έψαχναν και νωρίτερα, αλλά… τέλος πάντων όλα είναι θέμα timing.

Βεβαίως δεν είναι απαραίτητο ότι όποιος ψάχνει-βρίσκει. Ούτε είναι δεδομένο πως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι τόσο εύκολη όσο θεωρητικά φαίνεται. Παρόλο που η επιθυμία αλλαγής προπονητή είναι δεδομένη, υπάρχουν 3 συνθήκες, οι οποίες δυσκολεύουν κατά πολύ την περίπτωση του αντικαταστάτη του και κατ’επέκταση την επόμενη μέρα της εθνικής ομάδας. Ο Βαγγέλης Γραμμένος θέλει τον επόμενο, αλλά ούτε οι χειρισμοί του, ούτε δύο ακόμη σημαντικές παράμετροι της υπόθεσης ανοίγουν τον… δρόμο για μια εύκολη μετάβαση.

Ποιες είναι οι τρεις αυτές συνθήκες. Λιτά και κατανοητά. Κωδικοποιημένα μπορεί κάποιος να τις παρατηρήσει.

Συνθήκη νούμερο 1: Ο Άγγελος δεν… πείθει, παρά μόνον τον Χαλίφη 

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, ο εκλεκτός του προέδρου της ΕΠΟ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής, είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης. Κοινό μυστικό. Από την στιγμή που διέρρευσε η εν λόγω πληροφορία ωστόσο, έχει προκληθεί πληθώρα αντιδράσεων καθώς μία τέτοια ενδεχόμενη επιλογή δεν πείθει. Με την πλειοψηφία του κόσμου να μην τον θεωρεί κατάλληλο για αυτή τη θέση μιας και μιλάμε για έναν βετεράνο 65 ετών που τα καλά του χρόνια στην προπονητική τα έχει αφήσει πολύ πίσω του. Ναι, είναι μια πραγματικότητα. Παρότι κατά το παρελθόν έχει υπάρξει ένας αρκετά καλός και ικανός προπονητής, αυτή τη στιγμή δίνει περισσότερο την εντύπωση ότι είναι ένα στιλ που παραπέμπει στις επιθυμίες του «Χαλίφη του Βορρά», παρά στον κατάλληλο άνθρωπο που θα γυρίσει σελίδα στην Εθνική ομάδα. Η παραδοσιακή σχέση του με τον ΠΑΟΚ, η σχέση του Δικέφαλου με την Ομοσπονδία (καθώς ως γνωστόν «δικός μας είναι ο Γραμμένος»). Σε αυτές τις περιπτώσεις οι παλιοί έλεγαν καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Εδώ έχουν βγει… όλα. Στη φόρα!

Συνθήκη νούμερο 2: Δεν υπάρχει… χρήμα 

Το μπάτζετ που διαθέτει και προτίθεται να χρησιμοποιήσει η ΕΠΟ, για τον αντικαταστάτη του Σκίμπε είναι πολύ χαμηλό. Σε όλες τις ανεπίσημες συζητήσεις που έχει κάνει με μάνατζερ προπονητών οι άνθρωποι της ομοσπονδίας, τονίζεται ότι το κασέ που μπορεί να καλύψει η ΕΠΟ κυμαίνεται από 200.000 έως 250.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι πάρα πολύ χαμηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι τόσο ο Σκίμπε, όσο και οι προκάτοχοι του εισέπρατταν πολύ περισσότερα χρήματα. Ο Γερμανός αμείβεται με 600.000 ευρώ ετησίως, ο Σέρχιο Μαρκαριάν είχε συμφωνήσει με απολαβές ύψους 350.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ο Φερνάντο Σάντος έπαιρνε 650.000 το χρόνο. Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, ότι με το εν λόγω μπάτζετ είναι σχεδόν απίθανο να βρεθεί μία αξιόπιστη λύση για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, πόσο μάλλον αυτήν την χρονική περίοδο. Για την ιστορία; Ο Μέλο Περέιρα με 20.000 ευρώ τον μήνα (καθαρά) θα στοιχίζει σαφώς περισσότερα απο τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό. Σημάδια της Εξυγίανσης.

Συνθήκη νούμερο 3: Καλός, καλός ο Γερμανός αλλά… 

Και μιας και πιάσαμε τα οικονομικά; Όλα έχουν μια εξήγηση. Πέρσι το Νοέμβριο, ο Μίκαελ Σκίμπε ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το φθινόπωρο του 2019, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση απόλυσης του, δικαιούται αποζημίωση. Δικαιούται όλο το συμβόλαιο, και ας προσπαθεί η ΕΠΟ να μην προκύπτει σε δημόσια θέα η συγκεκριμένη… λεπτομέρεια. Παρότι ο Γερμανός τεχνικός διαθέτει Έλληνα μάνατζερ, ο οποίος μάλιστα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την ΕΠΟ, το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών δεν αναμένεται να είναι βελούδινο. Με τίποτα όμως. Είναι.. .καλός ο Γερμανός, αλλά είναι Γερμανός. Και είναι και «παρμένος» διότι θεωρεί πως αυτόν τον καιρό στο πρόσωπο του η Ομοσπονδία βρήκε εξιλαστήριο θύμα. Αυτή είναι και  η παράμετρος, που «ρίχνει» το μπάτζετ που μπορεί να διατεθεί για τον καινούργιο προπονητή της Εθνικής.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ