ΑΕΚ: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης για το -3

ΑΕΚ: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης για το -3

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ ΑΕΚ για την τιμωρία της αφαίρεσης των τριών βαθμών λόγω των επεισοδίων που έγινε έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η Ενωση ζήτησε την εξάλειψη της ποινής αφαίρεσης βαθμών και ζητάει να υπάρξει μόνο πρόστιμο.

Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ ΑΕΚ για την τιμωρία της αφαίρεσης των τριών βαθμών λόγω των επεισοδίων που έγινε έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δύσκολα θα προκύψει απόφαση σήμερα (18/10), ωστόσο μένει να δούμε αν προκύψει κάτι ως αργά απόψε το βράδυ.

Η ΑΕΚ ισχυρίστηκε ότι βάσει νόμων η ποινή είναι υπερβολική στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν βιαιοπραγίες ούτε τραυματίες. «Δεν προκύπτει ότι τα επεισόδια έγιναν μετά τον χώρο προελέγχου. Δεν ξέρουμε που ήταν οι άγνωστοι δράστες», ήταν το κεντρικό νόημα όσων κατέθεσαν οι κιτρινόμαυροι.

Αναλυτικά η θέσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Πρώτη τον λόγο πήρε η δικηγόρος της ομάδας Έλλη Ρίζου: «Όταν επιλέγουμε ότι επιβαρυντικό υπάρχει παραβλέποντας τα ευμενή στοιχεία έχουμε μια άδικη δίκη. Η έκθεση των 3 παρατηρητών αναφέρουν τα ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός σταδίου. Η απόφαση ανατρέχει στην έκθεση της αστυνομίας. Αυτή γράφει πως πετούσαν αντικείμενα στην αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο. Οι δράστες πετούσαν αντικείμενα από απόσταση και δεν γράφει πουθενά πως ήταν εντός περιβάλλοντα χώρου».

Εν συνεχεία η κα Ρίζου πρόσθεσε: «Ποιοι έκαναν τα επεισόδια; Η έκθεση των παρατηρητών λέει άγνωστοι. Επίσης γράφει πως οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ μετέφεραν τον κόσμο με ασφάλεια από τη μια κερκίδα στην άλλη και δεν λαμβάνεται υπ όψιν. Τι είναι βιαιοπραγία κατά τον αθλητικό νόμο; Είναι σαφές, πως ο αθλητικός νόμος ξεχωρίζει τη βιαιοπραγία με σωματική επαφή και με ρίψη αντικειμένων. Εδώ, είχαμε το δεύτερο.

Το παράπονο μας είναι πως όταν υπάρχει κενό ή ασάφεια, αυτό δεν θα πρέπει να πηγαίνει εις βάρος μιας ομάδας. Δεν μπορεί να υπάρχει αδίκημα χωρίς νόμο. Στα επεισόδια δεν υπήρξε ούτε τραυματισμός, ούτε σύλληψη και δεν επηρέασαν την εξέλιξη του ματς. Επίσης, ήταν μικρής διάρκειας».

Κατόπιν παρουσιάστηκε ένα βίντεο από την αστυνομία, με τα επεισόδια που έγιναν στο ματς. Σε εκείνο το σημείο υπήρξε σκληρή αντίδραση της ΑΕΚ για την εξαίρεση του βίντεο. Συγκεκριμένα η πλευρά της Ενωσης τόνισε πως είναι απαράδεκτο το γεγονός πως εμφανίστηκε μόνο στην έφεση και σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη στιγμή που εμφανίστηκε τώρα.

Να σημειώσουμε οτι το βίντεο προβλήθηκε κανονικά πάντως στο οποίο φάνηκε οτι υπήρχε ρίψη καπνογόνων και κάποια επεισόδια στον χώρο έξω από τις κερκίδες.

Εν συνεχεία μίλησε ο έτερος νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσανδρου: Υπάρχει μια ιδιομορφία. Το ΟΑΚΑ είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε γήπεδο. Η έννοια του εν γένει χώρου του γηπέδου, αναφέρεται σε χώρο για στάθμευση ή εμπορικής εκμετάλλευσης. Η εφαρμογή του άνευ κριτηρίου σε χώρους τεράστιους όπως το ΟΑΚΑ, δεν μπορεί να γίνει. Το μεγάλο μειονέκτημα που έχει η ΑΕΚ είναι αυτή η ιδιομορφία. Από τη γνώση που έχουμε και από τις εκθέσεις, δεν συνομολογούμε. Γιατί δεν ξέρουμε αν έγιναν τα επεισόδια σε χώρο πέραν του προελέγχου. Υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός για τη ρίψη αντικειμένων και τη βιαιοπραγία.

Τότε ο πρόεδρος της έδρας πήρε τον λόγο και είπε: «Μην ανησυχείτε, δεν μετράμε καπνογόνα τώρα», για να απαντήσει ο Λυσάνδρου λέγοντας πως«…Έχουμε τιμωρηθεί γι αυτό, το έχουμε δεχθεί και δεν κάναμε καν έφεση».

Η εκδίκαση έκλεισε με την κ Ρίζου να λέει: «Μας επεβλήθη η εσχάτη των ποινών χωρίς βιαιοπραγίες, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς να επηρεαστεί η εξέλιξη του ματς. Τι τιμωρία θα υπάρξει αν συμβούν αυτά; Η ίδια; Δεν θα είναι άδικο για εμάς;».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ