Χαμός στην ΕΠΟ, ξεσηκωμός των υπαλλήλων κατά Γραμμένου!

Χαμός στην ΕΠΟ, ξεσηκωμός των υπαλλήλων κατά Γραμμένου!

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΠΟ ξεσηκώθηκε και με επιστολή του κατά του Βαγγέλη Γραμμένου ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να υποστεί συνέπειες από τις... δαπάνες του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ έναν χρόνο πριν τις εκλογές του 2020 βρίσκεται σε μια πραγματικά οριακή κατάσταση. Η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου είναι σε δυσχερή θέση, δέχεται πιέσεις από την FIFA και την UEFA, η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών έχει περιστείλει όλες τις δαπάνες και έχει ζητήσει ακόμα και δάνειο για να αντεπεξέλθει στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.

Πέρα από τα παραπάνω ωστόσο προέκυψε κι ακόμα ένα ζήτημα το οποίο μόνο απλό δεν είναι. Όλοι οι εργαζόμενοι στην Ομοσπονδία ξεσηκώθηκαν με τις περικοπές των δαπανών στην Ομοσπονδία και με επιστολή τους τάσσονται κατά του Βαγγέλη Γραμμένου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΠΟ στην επιστολή ξεκαθαρίζει πως αρνείται να υποστεί συνέπειες που δεν αναλογούν στους εργαζομένους της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα «βολέματα» μέσα στην Ομοσπονδία.

Παραδοσιακά στην ΕΠΟ «βολευόταν» πολύ κόσμος. Ακόμα και πριν τον Γραμμένο. Ωστόσο, ο… αγαπημένος της εξυγίανσης δεν έκανε το παραμικρό για να το περιορίσει. Και ίσα ίσα το αύξησε ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα τα οικονομικά προβλήματα να έχουν εκτιναχτεί, από τα υπέρογκα ποσά που μοιράζονται.

Αυτές τις… προσλήψεις προσωπικού φαίνεται πως θα το πληρώσουν και οι απλοί εργαζόμενοι μέσα στην Ομοσπονδία. Για αυτό τον λόγο λοιπόν έχουν προκαλέσει χαμό κατά του Γραμμένου και των συνεργατών του, αφού δεν πρόκειται όπως ξεκαθάρισαν και δημοσίως να πληρώσουν τα… σπασμένα.

Δείτε την επιστολή των υπαλλήλων:

Σ.Υ.Ε.Π.Ο.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

(Αναγνωρισµένος από το Πρωτοδικείο Αθηνών/ Απόφαση: 1225/ 87)

Σ.Υ.Ε.Π.Ο. Πάρκο Γουδή – Τ.Κ. 11510 – Αθήνα / Τηλ.: 210 93 060 00 – Φαξ: 210 93 46 733

Γουδή, 28/11/2019

Αρ. Πρωτ. 902

Προς:
Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.
Κοιν: Μέλη ΣΥΕΠΟ

Αξιότιµε κ. πρόεδρε και µέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, λάβαµε γνώση της υπ’ αριθµ. 26/21.11.2019 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής που αφορά το αναθεωρηµένο οικονοµικό σχέδιο δράσης 2019-2021. Διαβάσαµε προσεχτικά το σκεπτικό και τα διαλαµβανόµενα. Στο σηµείο ΙΙ στην
παράγραφο C4 υπάρχει ευθεία αναφορά στη Συλλογική Σύµβαση Εργασίας, συνδεόµενη µάλιστα µε την εξοικονόµηση δαπανών και την αναµόρφωση του προϋπολογισµού του 2020 – µειωµένου κατά 15%. Παρακάτω παραθέτουµε τις απόψεις µας αναφορικά µε το εν λόγω θέµα.
Οι εκάστοτε ∆ιοικήσεις της Ε.Π.Ο έχουν ασφαλώς το δικαίωµα να δίνουν υπέρογκες, σε σχέση µε την ισχύουσα Συλλογική Σύµβαση Εργασίας, αµοιβές, της τάξης των 5.000, 10.000 ή και 15.000 ευρώ µε προσωπικές συµβάσεις σε περιπτώσεις που αξιολογούν ως απαραίτητες, αρκεί βεβαίως να έχουν υπολογίσει µε προσοχή αν µπορούν να υποστηρίξουν τέτοιες αµοιβές χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την Μισθοδοσία του συνόλου του προσωπικού και εν γένει τα οικονοµικά της Οµοσπονδίας.

Οι εκάστοτε Διοικήσεις της Ε.Π.Ο έχουν ασφαλώς το δικαίωµα να κάνουν προσλήψεις και είναι και δική µας χαρά, ως εργαζόµενοι, να βλέπουµε νέους ανθρώπους να βρίσκουν δουλειά, αρκεί βεβαίως να έχουν σταθµίσει τα δεδοµένα, έτσι ώστε να µην τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό παρόν και µέλλον, είτε των παλαιότερων, είτε των ίδιων των νέων υπαλλήλων της Οµοσπονδίας. Οι ατοµικές συµβάσεις που έχουν συναφθεί, κατά τεράστια παρέκκλιση προς τα άνω των µισθολογικών όρων που συµφωνούνται µε τις εκάστοτε ισχύουσες επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε., καθώς και άλλες κοστοβόρες επιλογές, είναι αυτές που έχουν εκτοξεύσει δραµατικά τα έξοδα της Οµοσπονδίας και προφανώς όχι το κόστος µισθοδοσίας των µελών του Σ.Υ.Ε.Π.Ο. Mε δεδοµένο ότι τα µέλη του Σ.Υ.Ε.Π.Ο. συντάσσονται µαζί σας στην πρόθεση εξορθολογισµού των οικονοµικών της Οµοσπονδίας, σας προτείνουµε και να ληφθεί
σοβαρά υπόψη, το πάγιο αίτηµά µας όλοι οι εργαζόµενοι στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία, χωρίς προκλητικές µισθολογικές ανισότητες και διαχωρισµούς, να αµείβονται σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα από τη Συλλογική Σύµβαση Εργασίας και οι συνεργαζόµενοι επίσης να λαµβάνουν για τις υπηρεσίες τους τις αµοιβές κατ’αντιστοιχία των µισθολογικών όρων της εκάστοτε ισχύουσας επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε.

Σ.Υ.Ε.Π.Ο.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑΣ
(Αναγνωρισµένος από το Πρωτοδικείο Αθηνών/ Απόφαση: 1225/ 87)
Σ.Υ.Ε.Π.Ο. Πάρκο Γουδή – Τ.Κ. 11510 – Αθήνα / Τηλ.: 210 93 060 00 – Φαξ: 210 93 46 733

Αξιότιµε κ. πρόεδρε και µέλη της ΕΕ της Οµοσπονδίας, έχοντας αποδείξει εµπράκτως ότι συµµετέχουµε στον εξορθολογισµό και την βιωσιµότητα των οικονοµικών της Οµοσπονδίας, καθώς από το 2010 δεν έχουµε διεκδικήσει καµία µισθολογική αύξηση ενώ έχουµε δεχθεί άµεσες και έµµεσες µειώσεις, και µε δεδοµένο ότι παρέχουµε διαχρονικά κατά τρόπο άψογο τις υπηρεσίες µας στην Ε.Π.Ο, σας δηλώνουµε ότι αρνούµαστε να υποστούµε συνέπειες που δεν µας αναλογούν. Ευχαριστούµε.

Ο πρόεδρος και τα µέλη του Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Π.Ο :
Χαράλαµπος Παπαδόπουλος,
Λαµπρινή Δηµητρίου
Κωνσταντίνα Νικολούζου
Θεοδώρα Μαρίνου-Ξανθού
Αντώνιος Ραµπαβίλας
Θεόδωρος Κουρής
Μιχάλης Ζολώτας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ