Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ κι ο καυγάς για το πάπλωμα

Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ κι ο καυγάς για το πάπλωμα

Αν τους έκοφτε τόσο πολύ το αυτοδιοίκητο γιατί δεν «μας πήραν τα αυτιά» όταν η κυβέρνηση περνούσε τροπολογία στην Βουλή για να καταργήσει την ποινή του υποβιβασμού και να την αντικαταστήσει με αφαίρεση βαθμών.

Εχουν περάσει μέρες αλλά η συζήτηση και η παραφιλολογία συνεχίζεται. Ο Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίζεται ως ο υφυπουργός που έγραψε στα παλιά του παπούτσια την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ τραβώντας παραπέρα τις εκλογές στην ΕΠΟ. Μάλιστα από ορισμένα δημοσιεύματα εμφανίζεται ο υφυπουργός Αθλητισμού να το έκανε αγνοώντας την βούληση του… υπερυπουργού Αθλητισμού κ. Γεραπετρίτη. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα έσπευδε προς υπεράσπιση του… άψογου κυβερνητικού συντονισμού. Στην προκειμένη περίπτωση όμως ο κ. Αυγενάκης έχει την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Μόνο όσοι δεν διαβάζουν τα κείμενα μπορούν να καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν. Η κυβέρνηση με βάση τα όσα αποφασίστηκαν όταν ο επικεφαλής της ΟΥΕΦΑ κ. Τσέφεριν ήρθε στην Αθήνα και επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό περιμένει την «ολιστική μελέτη» με την υποχρέωση όσα περιλαμβάνονται σε αυτή να συμπεριληφθούν (όπου χρειάζεται) στη νομοθεσία. Το ίδιο ενθαρρύνεται (!) να κάνει και η ΕΠΟ. Προσπερνώ τις αστείες διατυπώσεις και μένω στην ουσία. Η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στην ΕΠΟ δεν είναι καινούρια. Σε αυτή είχαν πάρει μέρος και όσοι σήμερα προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην αλλάξει τίποτα.

Τότε έγραφαν ότι δεν είναι δυνατό οι πρόεδροι των Ενώσεων να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν. Ότι πρέπει να μεγαλώσει το σώμα των εκλεκτόρων. Η αφεντιά μου την ίδια εποχή υποστήριζε και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Δημοκρατία δεν είναι να επιλέγεις πρόσωπα στη κάλπη αλλά προγράμματα. Ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να αντιπροσωπεύονται απόψεις που τις υποστηρίζουν πρόσωπα κι όχι πρόσωπα που μπορούν να αλλάζουν απόψεις. Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα και για την ΕΠΟ και για την παρούσα κυβέρνηση όπως ήταν και για την προηγούμενη. Πως όμως γίνεται εκείνοι που τάχα φώναζαν για μεγαλύτερο εκλεκτορικό σώμα στις εκλογές της ΕΠΟ τώρα να μην λένε τίποτα και να φωνάζουν μόνο για την τάχα παρέμβαση του υφυπουργού στο αυτοδιοίκητο.

Ποιο αυτοδιοίκητο; Από την εποχή του Κοντονή το αυτοδιοίκητο έχει γίνει κουρέλι. Αν τους έκοφτε τόσο πολύ το αυτοδιοίκητο γιατί δεν μας πήραν τα αυτιά όταν η κυβέρνηση περνούσε τροπολογία στην Βουλή για να καταργήσει την ποινή του υποβιβασμού και να την αντικαταστήσει με αφαίρεση βαθμών. Τότε δεν υπήρχε αυτοδιοίκητο; Ο καυγάς λοιπόν γίνεται πάλι για το πάπλωμα. Το πάπλωμα είναι να μην αλλάξει τίποτα στην ΕΠΟ. Να αλλάξουν τα πρόσωπα αλλά να παραμείνουν ίδιοι οι υποβολείς. Αν η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ είχαν πρόβλημα με την μετάθεση θα μπορούσαν να βγουν ανοικτά και να πουν ότι η κυβέρνηση παραβιάζει την μεταξύ τους συμφωνία. Δεν το κάνουν διότι αυτή η ριμάδα «ολιστική μελέτη» δεν είναι έτοιμη. Η παράταση λοιπόν ήταν επιβεβλημένη. Όλα τα άλλα είναι φύκια για (ασπρόμαυρες και κιτρινόμαυρες) μεταξωτές κορδέλες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ