Η ΕΠΟ καταπατάει τον αθλητικό νόμο και πάει κόντρα στην κυβέρνηση

Η ΕΠΟ καταπατάει τον αθλητικό νόμο και πάει κόντρα στην κυβέρνηση

Έτοιμη να παρανομήσει και πάλι η ΕΠΟ με σκοπό να κάνει εκλογές το φθινόπωρο του 2020, ενώ η θητεία της διοίκησης της ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2021. Αντιδρούν πολλές ΕΠΣ στο... πραξικόπημα της Ομοσπονδίας που θέλει να αλλάξει το καταστατικό.

Έτοιμη να καταπατήσει κάθε νόμο και να πάει κόντρα ακόμα και στην κυβέρνηση είναι η ΕΠΟ, η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο θέλει να κάνει εκλογές για νέα διοίκηση τον ερχόμενο Οκτώβριο. Αρκετούς μήνες, δηλαδή, πριν λήξει η θητεία της νυν διοίκησης Γραμμένου.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για την τροποποίηση του Καταστατικού της ομοσπονδίας. Μια τροποποίηση που θέλουν να περάσουν ώστε να μειωθεί η θητεία της διοίκησης Γραμμένου σε τρία χρόνια, από τέσσερα που είναι πάντα. Ο Γραμμένος εξελέγη πρόεδρος στις 18 Αυγούστου 2017, κάτι που σημαίνει πως η θητεία του ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2021. Και από τότε και έπειτα μπορούν να γίνουν εκλογές.

Ολα αυτά προσπαθεί να αλλάξει η ΕΠΟ, πηγαίνοντας κόντρα στην κυβέρνηση και στον αθλητικό νόμο. Θέλει να αλλάξει το καταστατικό για τα χρόνια της θητείας προκειμένου να κάνει τις εκλογές έως τις 17 Οκτωβρίου.

Πρόκειται, φυσικά, για καραμπινάτη περίπτωση παράνομης τροποποίησης που πηγαίνει κόντρα στην κυβέρνηση και στους νόμους της. Ο αθλητικός νόμος είναι ξεκάθαρος και μιλάει για 4ετη θητεία των διοικήσεων των ομοσπονδιών, ωστόσο όλα αυτά φαίνονται… ψιλά γράμματα για μια ΕΠΟ που είναι συνηθισμένη όλα αυτά τα χρόνια στα σκάνδαλα. Και πάει να περάσει ακόμα ένα με το έτσι – θέλω, δίχως να υπολογίζει νόμους και κυβερνήσεις.

Φυσικά η συγκεκριμένη κίνηση της ΕΠΟ έχει φέρει αντιδράσεις από αρκετές ΕΠΣ, οι οποίες ζητούν να αποσυρθεί η τροποποίηση του καταστατικού και να γίνουν οι εκλογές το 2021, όπως είναι και το νόμιμο, ενώ επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Είναι δε ξεκάθαρο πως στην ΕΠΟ ακολουθούν… εντολές προκειμένου να πάνε σε fast track διαδικασίες, με την τροποποίηση του καταστατικού και τις εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο, με τις γνωστές διαδικασίες που είχαν γίνει και οι προηγούμενες, οι οποίες έφεραν στην ηγεσία της ομοσπονδίας μια διοίκηση που συνεχίζει μέχρι και στα… τελευταία της να παρανομεί. Και δε διστάζει να πηγαίνει κόντρα ακόμα και στην ίδια την κυβέρνηση και τον αθλητικό νόμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ