Κουρίδης : «Για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους κατηγόρησαν τον Ολυμπιακό»

Κουρίδης : «Για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους κατηγόρησαν τον Ολυμπιακό»

O πρώην νομικός της ΕΠΟ απολογήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αρνήθηκε τις κατηγορίες και τόνισε ότι «κάποιοι πρόεδροι για να δικαιολογήσουν τη δική τους ανυπαρξία, κατηγόρησαν τον Ολυμπιακό».

Ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Θόδωρος Κουρίδης. Ο πρώην νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αρνήθηκε τις κατηγορίες και τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα έγιναν το 2014.

Ο Κουρίδης κατά τη διάρκεια της απολογίας του τόνισε ότι ο Αλαφούζος τον κατηγόρησε με βάση δημοσιεύματα εφημερίδων, ενώ επισήμανε ότι κάποιοι πρόεδροι από το 2011 και μετά για να δικαιολογήσουν τη δική τους ανυπαρξία κατηγόρησαν τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο Αλαφούζος για μένα είπε κάτι που διάβασε σε εφημερίδα. Στη μια συνομιλία ο Μαρινάκης μου είπε να πω στον Σαρρή για έναν Ιωαννίδη, δεν ξέρω και ποιόν Ιωαννίδη εννοούσε. Μπορεί να ήμουν ο συνδετικός κρίκος Αρβανιτίδη και Μαρινάκη και να πάω εγώ μαζί της για καφέ και να μιλάνε οι δύο μεταξύ τους. Κάποιοι πρόεδροι ΠΑΕ από το 11 και μετά για να δικαιολογήσουν τη δική τους ανυπαρξία στις μεταγραφές, κατηγόρησαν τον Ολυμπιακό».

Αναλυτικά όσα είπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας:

«Αρνούμαι κατηγορηματικά ως ουσία αβάσιμες τις κατηγορίες. Στις 30 Αυγούστου 2014 έληξε η σχέση μου η συμβατική με την ΕΠΟ. Εκφεύγει της δικαιοδοσίας σας ή πριν τον Ιούνιο του 2014 υπόθεση. Δεν ήμουν αξιωματούχος της ΕΠΟ στους αγώνες του κατηγορητηρίου. Το κατηγορητήριο είναι πιστή αντιγραφή του βουλεύματος, δεν έγινε καμία έρευνα από την κα. Σπανού. Η ερευνήτρια δυστυχώς δεν εφάρμοσε τις διατάξεις του κώδικα για το ανακριτικό καθήκον του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας. Με μία απλή έρευνα ή ένα απλό τηλεφώνημα σε μένα μπορούσε να διαπιστώσει πότε έφευγα. Είμαστε όμως, κρεμασμένοι στα μανταλάκια, αυτό με πικρία το λέω. Θα μπορούσα να μην είμαι διάδικος. Και ο Δούρος με τον Μπριάκο είχαν φύγει και εν τέλει που είναι η συμμορία; Ο Ζωγράφος με τον Ντάλας όριζαν τους διαιτητές τότε», κατέθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η έκθεση της ερευνήτριας της Επιτροπής έχει τα ίδια λάθη με το βούλευμα. «Το ότι αντιγράφηκε πιστά το βούλευμα, και δεν έγινε καμία έρευνα, έχει υποπέσει η εισήγηση στα ίδια λάθη με αυτά που υπέπεσε και το βούλευμα.¨Στην τελική έκθεση αγνοήθηκαν τα υπομνήματα μας στην δικογραφία, θα φαινόντουσαν πολλά πράγματα. Οι διαιτητές αποκαλούνται δικαστές του δευτερολέπτου, ο παρατηρητής μπορεί να δει κάποιες φάσεις και στο βίντεο. Σε όλες αυτούς τους αγώνες δεν υπάρχει καμία κακή έκθεση παρατηρητή για διαιτητή. Αν κάποιος δεν ξέρει ποδόσφαιρο και διαβάσει την εισήγηση θα νομίζει ότι στον αγώνα είναι μόνο ο διαιτητής που ευθύνεται μέχρι και το οφσάιντ, δεν υπάρχουν βοηθοί».

Για τις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ Χρήστου Σάββα, είπε… «Στην έκθεση δεν αναφέρεται η παρουσία του Χρήστου Σάββα στη συνάντηση στο Χίλτον. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που πήγα στο Χίλτον και αυτή με το ζόρι. Ο Σάββας έχει δώσει 6 καταθέσεις και έξι συνεντεύξεις, 12 από ημερομηνία των πινάκων μέχρι και τα 2016. Σε  κάθε μια από αυτή έλεγε καινούργια πρόσωπα ως υπαίτια. Οι πίνακες θα ήταν στημένοι αν δεν αρνιόμουν εγώ ο Προύτζος και ο Μαζαράκης να γίνει η αλλαγή των  ορίων στην ηλικία. Του στέρησα το εργαλείο του, τον διαιτητή από τους πίνακες… Αυτό ήταν το μίσος του Σάββα και κυρίως το μίσος ότι δεν εξελέγη η παράταξη του αλλά η παράταξη του Σαρρή που εξελέγη με 36 ψήφους. Δεν έχει κατονομαστεί ένας πρόεδρος Ένωσης που εκβιάστηκε. Όταν τον ρωτούσε ο εισαγγελέας «πείτε μου έναν που εκβιάστηκε» ο Σάββας πετούσε τη μπάλα στην εξέδρα λέγοντας «θα τα πω εν καιρώ». Ο εκβιασμός δεν υπάρχει στις κατηγορίες του βουλεύματος, αφαιρέθηκε αλλά υπάρχει στην εισήγηση. Στις συνομιλίες υπάρχει πουθενά ένδειξη χειραγώγησης, υποδεικνύεται σε  κάποιον διαιτητή να χειραγωγήσει κάποιο παιχνίδι;».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ