Δουβίκας: Ωρίμασε κι άλλο ποδοσφαιρικά και ονειρεύεται ακόμα μεγαλύτερα πρωταθλήματα! (pics, vids)

Δουβίκας: Ωρίμασε κι άλλο ποδοσφαιρικά και ονειρεύεται ακόμα μεγαλύτερα πρωταθλήματα! (pics, vids)

Ο μικρός μεγάλωσε και το μυαλό του πλέον γυρίζει σε ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα από το Ολλανδικό και δικαίως.

Δουβίκας: Ωρίμασε και είναι έτοιμος για ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες…

«Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα φύγω το καλοκαίρι. Το εννοώ. Δεν το σκέφτομαι κιόλας και θα αποφασίσω μετά το τέλος της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Premier League: Η μάχη στην ουρά της βαθμολογίας και το πρόγραμμα των Νότιγχαμ, Έβερτον, Λέστερ, Λιντς και Σαουθάμπτον! (pic)

«Αν δεν υπάρχει κάποια ομάδα που θα ήθελα να πάω, θα μείνω. Δεν έχω προτίμηση που θα παίζω, αν και θα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ στην Premier League.

Ωστόσο δεν ξέρω αν υπάρχει πρόταση από κάποια αγγλική ομάδα», είπε ο Τάσος Δουβίκας μετά τα δυο γκολ που πέτυχε για χάρη της Ουτρέχτης στην εκτός έδρας νίκη επί της Καμπούρ με 3-0 για το ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο γεννηθείς στις 2 Αυγούστου του 1999 άσος κάνει καταπληκτική σεζόν με τη φανέλα της ολλανδικής ομάδας, αφού φέτος μετράει σε 33 εμφανίσεις 18 γκολ και 4 ασίστ. Αυτή είναι η δεύτερη του χρονιά μάλιστα στην Ουτρέχτη (έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025).

Στην πρώτη είχε σημειώσει σε 37 εμφανίσεις 10 τέρματα ενώ είχε μοιράσει και 3 ασίστ και εκ των πραγμάτων ονειρεύεται καλύτερο πρωτάθλημα, αφού οι αριθμοί του -που βελτιώνονται συνεχώς- μιλούν από μόνοι τους.

Προϊόν καθ’ όλα επαρχιακό

Και όμως νεαρός άσος, είναι προϊόν επαρχιακών ομάδων το οποίο κόπιασε, για να φτάσει πλέον στα 23 και κάτι, να κοστολογείται από το transfermarkt με 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ξεκίνησε από την Πελοπόννησο

Ο Δουβίκας που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αριστέα Άργους, έγινε πόλος έλξης στην Πελοπόννησο από αρκετές ομάδες με τον Αστέρα Τρίπολης να τον κάνει δικό του. Αφού έκανε το αγροτικό με τους Αρκάδες με την ομάδα της Κ19, πέρασε στους άνδρες τη σεζόν 2017-18.

Ντεμπουντάρισε μάλιστα κόντρα στον Ολυμπιακό σε ένα ματς κυπέλλου όπου κάποιοι θα θυμούνται καλύτερα μια καταπληκτική ντρίμπλα που είχε κάνει, στον τότε άσο τον Πειραιωτών, Νικολάου.

Αν και μόλις στα 18 του σημείωσε 24 συμμετοχές με 4 γκολ και μία ασίστ και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει.

Την επόμενη χρονιά ξεκίνησε από εκεί που το άφησε. Έκανε το ντεμπούτο του και στην Ευρώπη ως αλλαγή σε ένα ματς με τη Χιμπέρνιαν, όπου αγωνίστηκε για 33 λεπτά στον επαναληπτικό στην Τρίπολη.

Συνολικά μέτρησε 26 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ, παίζοντας κυρίως ως εξτρέμ και δεκάρι και όχι τόσο στη φυσική του θέση, που είναι αυτή του σέντερ φορ σήμερα.

Ο Ράσταβατς ήρθε, ο μικρός ζορίστηκε

Με τον ερχομό του Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο του Αστέρα, ο Δουβίκας έμεινε πίσω και ολοκλήρωσε τη σεζόν 2019-20 με μόλις 3 εμφανίσεις χωρίς γκολ και ασίστ.

Ο Βόλος εμφανίστηκε και ο Δουβίκας βρήκε την Ιθάκη του…

Τη σεζόν λοιπόν 2020-21, ο Βόλος τον έκανε δικό του. Ο νεαρός άσος έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα, αφού ήθελε να παίζει, και η ομάδα της Μαγνησίας δεν έχασε την ευκαιρία και πέτυχε διάνα…

Εκεί ο Δουβίκας όντας ο ηγέτης των Μαγνήσιων συστήθηκε σε όλους.

Με 34 συμμετοχές 14 τέρματα και 4 ασίστ έδειξε ότι θα είναι ο ηγέτης της ομάδας της Θεσσαλίας και τα επόμενα χρόνια, ωστόσο νωρίς νωρίς του χτύπησαν την πόρτα ευρωπαϊκοί σύλλογοι από προηγμένα πρωταθλήματα, όπως αυτό της Eredivisie.

Αν και τον γλυκοκοίταζαν και οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, εκείνος προτίμησε Ευρώπη.

Τελικώς η Ουτρέχτη τον έκανε δικό της, δίνοντας μάλιστα στο Βόλο και 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και τα είπαμε και παραπάνω. Ο Δουβίκας ωριμάζει ποδοσφαιρικά χρόνο με το χρόνο και δείχνει έτοιμος για ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα.

Τώρα, το που θα καταλήξει δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι πως βρίσκεται σε μία πολύ καλή ηλικία για να κάνει ένα ακόμα άλμα προς μεγαλύτερο σύλλογο.

Μακάρι να είναι στην Αγγλία ή στην Ισπανία (και εκεί υπάρχουν μνηστήρες για τον νεαρό) και την Ιταλία, αλλά υπάρχει καιρός.

Και εκεί να μην είναι, ο 23χρονος έχει υπομονή και το κυριότερο όπου παίζει δεν… ξενερώνει και συνεχίζει να εξελίσσεται οπότε στον κοντινό μέλλον θα έρθει σίγουρα η ευκαιρία για κάτι ακόμα καλύτερο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ