Ο Σεμέδο γύρισε εκεί που άρχισαν όλα, έγινε ο 43ος «στρατιώτης» του Σάντος και… δικαίωσε τον Ολυμπιακό

Ο Σεμέδο γύρισε εκεί που άρχισαν όλα, έγινε ο 43ος «στρατιώτης» του Σάντος και… δικαίωσε τον Ολυμπιακό

Ο Ρούμπεν Σεμέδο έζησε μια από τις σημαντικότερες βραδιές της καριέρας του, καθώς έκανε ντεμπούτο με την εθνική Πορτογαλίας, δικαιώνοντας παράλληλα τον Ολυμπιακό που τον κράτησε στο ρόστερ του.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που πρωταγωνίστησε στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, αφού επί μήνες βρέθηκε στο στόχαστρο της Μπενφίκα. Ο Πορτογάλος αμυντικός όμως παρά το γεγονός ότι οι αετοί της Λισαβόνας πίεζαν για να τον αποκτήσουν, παρέμεινε στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός δεν σκόπευε να τον παραχωρήσει, ο Πέδρο Μαρτίνς τον χρειάζεται και έτσι ο 27χρονος στόπερ έκλεισε τα αυτιά του στις «σειρήνες» από το Ντα Λουζ και παρέμεινε στο λιμάνι. Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών, ο Σεμέδο έζησε μια από τις πιο σημαντικές μέρες στην καριέρα του, ενώ ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δικαιώθηκε με την απόφαση του να τον κρατήσει στο ρόστερ του.

Πιο συγκεκριμένα, η βραδιά της 7ης Οκτωβρίου 2020 θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό του. ως μία νύχτα πολύ σημαντική, αφού έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Ο Σεμέδο έπαιξε βασικός στο φιλικό παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Ισπανία (0-0) και μάλιστα ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας του.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζοάο Φέλιξ, όμως αυτός δεν σκόραρε. Η δουλειά όμως έγινε, αφού ο Σεμέδο αποθεώνεται από τα πορτογαλικά ΜΜΕ και φαίνεται πως ο Φερνάντο Σάντος μετά την «αναγέννηση» του στους ερυθρόλευκους τον υπολογίζει κανονικά.

Ο 43ος «στρατιώτης» του Φερνάντο Σάντος

Ο Ρούμπεν Σεμέδο αποτελεί έναν από τους 3-4 κεντρικούς αμυντικούς που πιστεύει ο Φερνάντο Σάντος κι αυτό φαίνεται. Ο Πορτογάλος στόπερ έχει αφήσει πίσω τα λάθη του παρελθόντος και μέσω του Ολυμπιακού «χτύπησε» την πόρτα της εθνικής, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τον υπολογίζει κανονικά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τον προτίμησε στο χθεσινό φιλικό ως αμυντικό δίδυμο με τον Πέπε και όχι με τον Ρουμπέν Ντίας που αποκτήθηκε πρόσφατα για περίπου 70 εκατ. ευρώ από τη Μάντσεστερ Σίτι (μπήκε στο δεύτερο μέρος ως παρτενέρ του Σεμέδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάντος δίνει ευκαιρίες και έχει «απλώσει» το ροτέισον και τις επιλογές της Πορτογαλίας, αφού όσο καιρό βρίσκεται στον πάγκο της, έχουν κάνει ντεμπούτο 43 ποδοσφαιριστές. Ο παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο 43ος που ντεμπουτάρει στην εθνική, με τον τελευταίο να είναι ο Τρινκάο στις 5 Σεπτέμβρη. Και η αλήθεια είναι πως ο Σεμέδο αν συνεχίσει όπως την περασμένη σεζόν στον Ολυμπιακό θεωρείται δεδομένο πως θα είναι στις επιλογές για το Euro το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε την πόρτα της εθνικής

Για τον Ρούμπεν Σεμέδο αυτή η βραδιά είναι η σημαντικότερη της καριέρας του. Μία καριέρα που την είδε να καταρρέει, αλλά την τελευταία διετία έχει αρχίσει και παίρνει ξανά τα πάνω της. Ο λόγος που επανήλθε στο επίκεντρο και ουσιαστικά εκτόξευσε την καριέρα του και πάλι είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος πίστεψε στις δυνατότητες του.

Οι Πειραιώτες δικαιώθηκαν απόλυτα τόσο με την απόφαση τους να δαπανήσουν 4,5 εκατ. ευρώ την περασμένη σεζόν στη Βιγιαρεάλ για να τον αποκτήσουν, αλλά κυρίως δικαιώθηκαν φέτος που δεν ενέδωσαν στην Μπενφίκα και τον διατήρησαν στο ρόστερ τους, με τον Πορτογάλο να αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά «γρανάζια» της εθνικής Πορτογαλίας.

Ο Σεμέδο άλλαξε μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα, ασχολήθηκε αποκλειστικά με τους ερυθρόλευκους και με τη βελτίωση του και έναν χρόνο και κάτι μετά είναι Νο. 1 αντικείμενο συζήτησης στην Πορτογαλία. Είτε για την Μπενφίκα όπου ακουγόταν για μεταγραφή όλο το καλοκαίρι, είτε για την εθνική ομάδα με την οποία έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο χθες απέναντι στην Ισπανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ