Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Αναστόπουλος στον τελικό, τα καλύτερα έρχονται!
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τώρα θυμήθηκε το Καραϊσκάκη η ΕΠΟ

Ταλαιπώρησαν την Εθνική ομάδα πηγαίνοντάς την από γήπεδο σε γήπεδο και τώρα θυμήθηκαν πως χρειάζεται σταθερή έδρα και το Καραϊσκάκη είναι μία απ' αυτές.

Τώρα θυμήθηκε το Καραϊσκάκη η ΕΠΟ | to10.gr

Πήραν την Εθνική ομάδα από το Καραϊσκάκη… άρον – άρον. Το αποφάσισαν μέσα σε ένα βράδυ. Σε μια απόφαση εναντίον της θέλησης των ίδιων των ποδοσφαιριστών, που έλεγαν πως νιώθουν το φαληρικό γήπεδο ως… σπίτι τους. Πως πρέπει η Εθνική να παραμείνει εκεί. Και πως θα χάσει πολλή από τη δύναμή της αν αποφασίσουν να την πάρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλά σε αυτή την ΕΠΟ; Κανείς ποτέ δεν άκουσε το ποδοσφαιρικά σωστό. Το λογικό. Ακόμα και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Προκειμένου να κάνουν το… καπρίτσιο τους, αποφάσισαν τότε να φύγει η Εθνική από το Καραϊσκάκη για να μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ αρχικά. Και να παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων. Μετά που έμειναν μόνο οι… συγγενείς; Η ομάδα έγινε περιοδεύων θίασος.

Μία στην Αθήνα. Μία στην Κρήτη. Μία στην Πελοπόννηση. Μία στον Βόλο. Μία στη Θεσσαλονίκη. Ανάλογα με τα… κέφια. Και οι παίκτες δεν μπορούσαν να βρουν ένα γήπεδο που θα τους εκφράζει, που θα το κάνουν δικό τους. Το… χάλι είχε αντίκτυπο και στο αγωνιστικό, με τις σφαλιάρες και τους αποκλεισμούς να έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλον.

Και τώρα; Θυμήθηκαν το Καραϊσκάκη. Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και… θυμήθηκε πως για την Εθνική ομάδα υπάρχει και η επιλογή του Φαλήρου. Θυμήθηκε πως πρέπει να βρεθεί μία στάνταρ έδρα για την Εθνική. «Πρέπει να βρεθεί μία έδρα για την Εθνική ομάδα. Υπάρχει το «Γ. Καραϊσκάκης» που εγώ είμαι της άποψης πως έπρεπε να γίνει προσπάθεια για να γίνει πιο ελκυστική η Εθνική εκεί, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και σε άλλα γήπεδα.Το Παγκρήτιο ήταν μία πολύ καλή επιλογή.

Είναι το Ολυμπιακό Στάδιο και είναι τα γήπεδα της Περιφέρειας και της Θεσσαλονίκης κυρίως. Νομίζω η Εθνική πρέπει να βρει τον δικό της χώρο. Με τη βοήθεια της κυβέρνησης και τη παρουσία του κ. Ζαγοράκη πρέπει να βρεθεί το αθλητικό κέντρο της Εθνικής, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα.Είχαμε ξεκινήσει μία προσπάθεια με τον κ. Βρακά, μιλώντας με το Υπουργείο για τα Σπάτα. Είχε βρεθεί εκεί ένας χώρος και υπάρχει ένα πλάνο. Νομίζω όμως με τη παρουσία του κύριου Ζαγοράκη πως μπορούμε να βρούμε ακόμα καλύτερες λύσεις», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της ΕΠΟ.

Ο οποίος μίλησε και για τον Κλάτενμπεργκ και τους ξένους διαιτητές. «Η διαιτησία πρέπει να ελληνοποιηθεί, αλλά πρέπει να γίνουν σταθερά βήματα και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τον Κλάτενμπεργκ. Έχει να κάνει κυρίως με το ότι πρέπει να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των ομάδων και να αμβλυθούν οι όποιες γωνίες υπάρχουν στις σχέσεις μεταξύ τους.Αυτή τη στιγμή υπάρχει τοξικό κλίμα και δεν μπορεί να εμπιστευθεί κάποιος τους διαιτητές και τους αδικούν με τον τρόπο αυτόν.

Δεν λέω πως είναι σωστοί όλοι οι Έλληνες διαιτητές και οι ξένοι που έρχονται όχι. Εγώ νομίζω πως όλοι κάνουν λάθη, τα οποία δεν μπορούν να εξαληφθούν τελείως, παρά το VAR.Υπάρχουν ανθρώπινα λάθη. Υπάρχουν φάσεις όπου και οι κριτές διαιτησίας τις βλέπουν διαφορετικά. Δεν θέλω να πιστεύω πως ακόμα και με το VAR υπάρχουν σκοπιμότητες. Θεωρώ λοιπόν πως Έλληνες και ξένοι διαιτητές κάνουν λάθη και πρέπει σιγά σιγά να εμπιστευτούμε τους Έλληνες, γιατί ακόμα και η τετραμελής ξένη ΚΕΔ είναι άδικη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Νομίζω έχουμε ανθρώπους που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάνε καλύτερα από τους ξένους. Αυτό πρέπει όμως να γίνει σταδιακά και με τη προϋπόθεση ότι οι μεγάλες ομάδες θα συμφωνήσουν πως έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο όπου θα σφυρίζουν τα ντέρμπι Έλληνες διαιτητές.Όλοι οι ρέφερι κρίνονται, οι Έλληνες όμως περισσότερο. Οποιοσδήποτε έρθει από το εξωτερικό, την επόμενη μέρα θα φύγει και ο απόηχος του αγώνα θα τελειώσει αμέσως ή θα θυμηθούμε πως έκανε κάποια λάθη αν έρθει ξανά ο ίδιος.

Για τον Έλληνα διαιτητή υπάρχει η καθημερινότητα και νομίζω πως έχει ένα επιπλέον ‘βάρος’ και θα θέλει να πετύχει και να μην επηρεαστεί από καταστάσεις.Εκτός από τους διαιτητές, κρίνεται και η ΚΕΔ και ο κύριος Κλάτενμπεργκ. Αν κριθεί ότι δεν είναι κατάλληλος οι UEFA / FIFA θα έχουν τον πρώτο λόγο, με την παρέμβαση της Ομοσπονδίας να μπορεί να είναι καθοριστική με τη παρουσία του κ. Ζαγοράκη. Πλέον και ο Κλάτενμπεργκ αισθάνεται το βάρος της καθημερινότητας, ακόμα και για τις επιλογές των ξένων διαιτητών».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από