FIFA – Ξεκινά έρευνα για το σκάνδαλο παιδεραστίας στην Γκαμπόν (pic)

FIFA – Ξεκινά έρευνα για το σκάνδαλο παιδεραστίας στην Γκαμπόν (pic)

Η FIFA ανακοίνωσε πως εκκινεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να διαλευκάνει το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης και παιδεραστίας, μετά τις νέες κατηγορίες, που εμπλέκουν κι άλλα πρόσωπα.

Σοκαρισμένη είναι η ποδοσφαιρική κοινότητα τις τελευταίες ημέρες με τα όσα συμβαίνουν στην Γκαμπόν, με τον πρόεδρο του εγχώριου πρωταθλήματος, Σερζ Μόμπο, να κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση αθλητών, προκειμένου να παίξουν στα μικρά κλιμάκια των εθνικών ομάδων και η FIFA αναλαμβάνει δράση.

Εκτός από τον Μόμπο στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκονται και τρεις προπονητές. Ο Πατρίκ Ασόμου Εγί, [ροπονητής της Κ-17 της χώρας, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε εκατοντάδες παιδιά, όπως και οι Όφρι Μικάλα και Τριφέλ Μαμπίκα.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της χώρας, Αλί Μπόνγκο Οντίμπα μίλησε για «απαράδεκτη υπόθεση που συγκλονίζει» κι έδωσε εντολή να συλληφθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και να επεκταθεί η έρευνα σε ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων, για να εξαλειφθούν τυχόν υπάρχοντα νοσηρά φαινόμενα από κάθε αθλητικό χώρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ