«Παίζει» και η Ελλάδα στο Κόπα Άφρικα

«Παίζει» και η Ελλάδα στο Κόπα Άφρικα

To10.gr σας παρουσιάζει τους δέκα ποδοσφαιριστές της Super League και της Super League 2 που θα δώσουν το «παρών» στο Κόπα Άφρικα.

Η μεγάλη στιγμή για την Αφρική έφτασε. Παρότι πέρασε από… χίλια κύματα, το Κόπα Άφρικα κάνει σήμερα πρεμιέρα και ξεκινάει επίσημα. Ένα από τα πιο αμφίρροπα Κόπα Άφρικα των τελευταίων ετών, καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες με ποιότητα και δίψα για διάκριση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις που συνήθως «έπαιζαν» δύο και τρεις ομάδες.

Ένα τουρνουά που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον. Διότι στο φετινό Κόπα Άφρικα θα δώσουν το «παρών» δέκα ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες, εκ των οποίων οι πέντε φοράνε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

To10.gr τους «μάζεψε» και σας τους δίνει στο… πιάτο.

Οι ερυθρόλευκοι της διοργάνωσης

Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα δώσουν το «παρών» στο φετινό Κόπα Άφρικα. Άλλοι με μεγαλύτερες φιλοδοξίες και άλλοι με μικρότερες. Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός θα έχει στο Καμερούν πέντε ερυθρόλευκους εκπροσώπους.

Παπέ Σισέ

Ο Παπέ Σισέ μπορεί να ονειρεύται. Διότι η Σενεγάλη είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, σύμφωνα και με τους book. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού θα δώσει το «παρών» στο Κόπα Άφρικα, ευελπιστώντας σε κάτι… πολύ καλό.

Συνολικά έχει αγωνιστεί έξι φορές με την πατρίδα του, έχοντας σκοράρει και μία φορά στο ντεμπούτο του!

Αγκιμπού Καμαρά

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν. Ο λόγος για τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού κέρδισε μια θέση στην εθνική ομάδα της Γουινέας και θα προσθαπήσει να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται με την πατρίδα του.

Ο 20χρονος έχει αγωνιστεί φέτος με τον Ολυμπιακό 25 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ.

Χένρι Ονιεκούρου

Κέρδισε μια θέση στην αποστολή της Νιγηρίας από… σπόντα. Ωστόσο ο Χένρι Ονιεκούρου είναι αρκετά ικανός για να βάλει το… λιθαράκι του και να βοηθήσει τους «αετούς» να φτάσουν σε μία διάκριση.

Η Νιγηρία είναι ένα από τα φαβορί και για αυτό οι ελπίδες του Ονιεκούρου είναι αρκετά μεγάλες. Με τη φανέλα της πατρίδας του, ο εξτρέμ του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί 15 φορές και έχει καταφέρει να σκοράρει δύο γκολ.

Πιέρ Κούντε

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που θα δώσει το «παρών» στο Κόπα Άφρικα. Ο λόγος για τον Πιέρ Κούντε που θα αγωνιστεί στο Κόπα Άφρικα με τη φανέλα της οικοδέσποινας. Ο Καμερουνέζος κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην αποστολή του Καμερούν. Ο Κούντε ήταν «παρών» και στα έξι παιχνίδια προκριματικών, ενώ συνολικά έχει φορέσει τη φανέλα του Καμερούν 24 φορές.

Γκάρι Ροντρίγκες

Όπως και ο Κούντε, έτσι και ο Γκάρι Ροντρίγκες στάθηκε άτυχος και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ωστόσο ο εξτρέμ του Ολυμπιακού θα βρεθεί κανονικά στο Καμερούν για το φετινό Κόπα Άφρικα εκπροσωπόντας το Πράσινο Ακρωτήρι, το οποίο δεν έχει πολλές ελπίδες για διάκριση.

Συνολικά, με την εθνική του ομάδα, ο Ροντρίγκες έχει 34 συμμετοχές και έξι γκολ.

Οι υπόλοιπο της Super League και οι τρεις της Super League 2

Δύο ακόμα ποδοσφαιριστές της Super League και τρεις της Super League 2, συμπληρώνουν την δεκάδα των Αφρικανών ποδοσφαιριστών της… Ελλάδας, που θα δώσουν το «παρών» στο φετινό Κόπα Άφρικα.

Αμπουμπακάρ Καμαρά

Και ο επιθετικός του Άρη θα δώσει το «παρών» στο Καμερούν. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά θα αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Μαυριτανίας η οποία μπορεί να πιστεύει μόνο σε ένα… θαύμα. Συνολικά με την πατρίδα του μετράει επτά συμμετοχές, έχοντας πετύχει και δύο τέρματα.

Ντέιβις Επασί

Μπορεί ο Ντέιβις Επασί να έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα του Καμερούν, λίγους μόλις μήνες πριν, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει μια θέση για το μεγάλο τουρνουά που θα γίνει στην πατρίδα του.

Φυσικά, θα είναι συμπαίκτης του Πιέρ Κούντε.

Ισμαΐλα Ουεντραόγκο

Μπορεί να μην αγωνίζεται με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Ισμαΐλα Ουεντραόγκο θα δώσει το «παρών» στο Κόπα Άφρικα και θα εκπροσωπήσει τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο 22χρονος μέσος που έχει επτά συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ Β’ στην Super League 2, μπόρεσε να κερδίσει μια θέση στις κλήσεις της Μπουρκίνα Φάσο.

Συνολικά, με την πατρίδα του, έχει αγωνιστεί δέκα φορές.

Όσκαρ Σιάφα

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που κλήθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά από την πατρίδα του και τελικά κατέφερε να πάει στο Κόπα Άφρικα. Ο λόγος για τον Όσκαρ Σιάφα που θα δώσει το «παρών» στο τουρνουά με την εθνική ομάδα της Γουινέας του Ισημερινού.

Ο 24χρονος επιθετικός αγωνίζεται με τον Ολυμπιακού Βόλου στην Super League 2, όπου σκοράρει τέσσερα γκολ.

Χοσέ Μιράντα

Συμπαίκτης του Σιάφα στη Γουνιέα του Ισημερινού. Ο Χοσέ Μιράντα της Νίκης Βόλου με την οποία έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ σε δέκα συμμετοχές, είναι ακόμα ένας ποδοσφαιριστής της Super League 2 που θα δώσει το «παρών» στο Κόπα Άφρικα.

Συνολικά, έχει αγωνιστεί 23 φορές με την εθνική του ομάδα, έχοντας σκοράρει και δύο φορές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ