Εν αρχή ην η άμυνα: Η Εθνική επέστρεψε στους βασικούς κανόνες της

Εν αρχή ην η άμυνα: Η Εθνική επέστρεψε στους βασικούς κανόνες της

Το μηδέν παθητικό σε τέσσερις αναμετρήσεις είναι το ίδιο σημαντικό ακόμα και με το τέσσερα στα τέσσερα.

Πάει και το Κόσοβο για δεύτερη φορά, τέσσερα στα τέσσερα η Εθνική ομάδα στον όμιλο του Nations League, εξασφάλιση της πρώτης θέσης από Ιούνιο μήνα. Μέσα σε ένα δεκαήμερο. Δύο εκτός, δύο εντός έδρας, με εφτά γκολ στο ενεργητικό μας, με μηδέν παθητικό!

Δεν… σκοτώσαμε κάποιο θηρίο, δεν βρήκαμε απέναντι κάποια ομάδα της προηγμένης ποδοσφαιρικά Ευρώπης. Χώρες που παλεύουν να αποφύγουν την τελευταία κατηγορία του Nations League αντιμετωπίσαμε. Αλλά το απόλυτο είναι κάτι. Φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν προέρχεται από το απόλυτο τίποτα και τις αποτυχίες των προηγούμενων ετών.

Στα δύο ματς που απομένουν, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με Β. Ιρλανδία μέσα και Κύπρο έξω, οι διεθνείς θα πάνε να αγωνιστούν χωρίς άγχος. Ως πρώτοι και καλύτεροι. Πόσα χρόνια έχει να συμβεί να δώσει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αγώνες χωρίς άγχος, όχι γιατί έχει αποκλειστεί από κάπου, αλλά γιατί έχει πετύχει σε αυτό. Δύσκολο να το θυμηθείς.

Ακόμα πιο δύσκολο να θυμηθείς πότε η Ελλάδα είχε μια ομάδα που σου ενέπνεε τόσο μεγάλη σιγουριά στο παιχνίδι της, όσο αυτή η νέα έκδοση με τον Πογιέτ στον πάγκο της.

Απέναντι στο Κόσοβο στον Βόλο η νίκη ήρθε «πιο αργά» από τις προηγούμενες τρεις. Δεν σκόραρε τούτη τη φορά στο ημίχρονο η Εθνική. Δεν ήρθε «διπλό ημίχρονο/διπλό τελικό», ούτε «άσος ημίχρονο/άσος τελικό», όπως τα προηγούμενα. Ήρθε το γκολ του Γιακουμάκη λίγο πριν μπει το ματς στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Αλλά ήξερες πως θα έρθει. Έβγαζε η Ελλάδα αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της, έβγαζαν οι παίκτες σιγουριά στο βλέμμα τους και στις κινήσεις τους. Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι; Η Εθνική ομάδα συμπεριφέρεται σαν ομάδα μπάσκετ. Λειτουργεί εξαιρετικά αμυντικά και μέσω της άμυνάς της παίρνει αυτοπεποίθηση για την επίθεσή της. Και βρίσκει τον τρόπο να βρει ένα, δύο ή περισσότερα (όπως συνέβη με την Κύπρο) τέρματα για να παίρνει τα παιχνίδια της.

Το πιστώνονται σε μεγάλο βαθμό όλο αυτό τρία παιδιά που φαίνεται να έχουν βρει μια χημεία την οποία η Εθνική είχε με μεγάλα ονόματα πριν από χρόνια. Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος και φυσικά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δίνουν σιγουριά πως εκείνοι θα κρατήσουν σαν… βράχοι.

Και οι υπόλοιποι έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, από τη μέση και μπροστά. Επόμενος στόχος; Να κάνουν το ίδιο και στα προκριματικά του EURO απέναντι σε μεγαλύτερους αντιπάλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ