Ο αλγόριθμος που είχε προβλέψει Γερμανία και Γαλλία «λέει» πως θα το σηκώσει ο Μέσι

Ο αλγόριθμος που είχε προβλέψει Γερμανία και Γαλλία «λέει» πως θα το σηκώσει ο Μέσι

Ο αλγόριθμος που βρήκε τους δυο τελευταίους νικητές σε Μουντιάλ (2014, 2018), προέβλεψε πως φέτος ήρθε η ώρα του Λιονέλ Μέσι και της Αργεντινής να στεφθούν Παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ πλησιάζει και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προβλέψεις για τον νικητή στο πιο ιδιαίτερο Μουντιάλ που έχει γίνει ποτέ.

Η Stockbroker Liberum Catal, όπως συνηθίζει να κάνει κάθε τέσσερα χρόνια, προέβλεψε το ζευγάρι του εφετινού τελικού στο Κατάρ, αλλά και τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα, ο αλγόριθμος που έχει δημιουργήσει o Γιοακίμ Κλεμέν, που εργάζεται στην εταιρία που έχει έδρα του Λονδίνο, φέρεται να έχει προβλέψει ότι η Αργεντινή και ο Λιονέλ Μέσι θα είναι αυτοί που στις 18 Δεκεμβρίου, στο Lusail Iconic Stadium θα σηκώσουν το τρόπαιο.

Μπορεί να μην ακούγεται πειστικό το γεγονός ότι από έναν αλγόριθμο βγαίνει ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, όμως ο Κλεμέν είχε κάνει προβλέψεις και στα δυο προηγούμενα Μουντιάλ (2014, 2018), έχοντας 100% επιτυχία.

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είχε βρει ότι η Γερμανία θα κατακτήσει την κούπα, όπως και έγινε, ενώ 4 χρόνια αργότερα είχε βρει και τη Γαλλία που είχε ανέβει στην κορυφή του κόσμου. Όσον αφορά τη φετινή πρόβλεψη λοιπόν η Αργεντινή θα βρεθεί στον τελικό με την Αγγλία και θα επικρατήσει για να επιστρέψει στην κορυφή μετά το Μουντιάλ του 1986.

Από εκεί και πέρα, ο αλγόριθμος έχει δημιουργηθεί από μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, το οποίο λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα, αγωνιστικά και μη, κάθε ομάδας που συμμετέχει. Από τα χρήματα που αμείβονται οι ποδοσφαιριστές, μέχρι το κλίμα κάθε χώρας, αλλά και τον καιρό στα γήπεδα που θα γίνουν τα παιχνίδια.

Βέβαια, όπως δήλωσε στο «Fortune» υπάρχει η πιθανότητα του λάθους. «Δουλεύω για πάνω από 20 χρόνια στον οικονομικό τομέα και έχω τελειοποιήσει το να βρίσκω δικαιολογίες για λανθασμένες προβλέψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ