Εξελίξεις με Ντόι: Τρίβει τα χέρια του ο Πογιέτ (και) για Φορτούνη-«Ντέλια»

Εξελίξεις με Ντόι: Τρίβει τα χέρια του ο Πογιέτ (και) για Φορτούνη-«Ντέλια»

Ο Γκουστάβο Πογιέτ είδε το 2023 να έρχεται με… δώρα

Χαρούμενος εμφανίζεται στους συνεργάτες του ο Γκουστάβο Πογιέτ. Και ο λόγος φυσικά αφορά στο ρόστερ της εθνικής μας ομάδας που μπορεί σύντομα να είναι… ενισχυμένο. Είναι 2+1 περιπτώσεις στο προσκήνιο και όλες υπόσχονται το ίδιο ακριβώς: Την άνοδο της ποιοτικής στάθμης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Πρώτα από όλα σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΟ παρά την χαρακτηριστική καθυστέρηση, έβαλε το νερό στο αυλάκι για τον Ανδρέα Ντόι. Για τον 19χρονο στόπερ του Ολυμπιακού που κάνει θραύση στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας εξελιχθεί σε αναντικατάστατο για την ομάδα του Μίτσελ.

Είναι γνωστή η ιστορία με τον νεαρό που έχει καταγωγή από την Αλβανία. Όπως γνωστή είναι και η προσπάθεια της γειτονικής χώρας να του φορέσει το εθνόσημο της. Θυμίζουμε ότι είχε δεχθεί πρόσκληση από τον Έντι Ρέγια για τα φιλικά με Ιταλία και Αρμενία, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Η Ομοσπονδία λοιπόν άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας μαζί του και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ντόι θα είναι στο προσκλητήριο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο) για τον αγώνα με το Γιβραλτάρ (24/3), που θα ανοίξει τον κύκλο της προκριματικής φάσης για το Euro 2024. Όλα αυτά φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του Πογιέτ που έχει εξαιρετική άποψη για τον παίκτη.

Ο Ουρουγουανός προπονητής όμως δεν περιμένει μόνο τον Ντόι. Φυσικά έχει το βλέμμα του στραμμένο στον Γιάννη Κωνσταντέλια του ΠΑΟΚ: Έναν ακόμη 19χρονο που πραγματικά φέτος δίνει άλλο ενδιαφέρον στη σεζόν.

Ο νεαρός μεσο-επιθετικός κλέβει την παράσταση και δημιουργεί προσδοκία έχοντας πέρα από την ηλικία και ένα ακόμη κοινό με τον Ντόι: Παίζει στο υψηλότερο επίπεδο λες και βρίσκεται εκεί από χρόνια. Έχει σημασία αυτά τα δύο παιδιά να ενταχθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Να γίνουν μέρος της ομάδας σε αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκινά.

Εξ αρχής όμως κάναμε λόγο για 2+1 περιπτώσεις με θέα στο εθνόσημο. Και προφανώς δεν χωρά αμφισβήτηση στην πληροφορία ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός βλέπει με μεγάλη ικανοποίηση την ολική επαναφορά του Κώστα Φορτούνη στο προσκήνιο.

Τον ξέρει καλά ο Πογιέτ τον άσο του Ολυμπιακού. Τον θεωρεί μια περίπτωση «πρώτης γραμμής» και φυσικά περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον να τον επαναφέρει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: Εκεί που ο Φορτούνης κλήθηκε τελευταία φορά στις 31 Μαρτίου του 2021. Ο Φορτούνης έχει 54 συμμετοχές με την εθνική μας (9 γκολ) με κορυφαία στιγμή του, την παρουσία του στο Euro 2012 υπό τον Φερνάτνο Σάντος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ