Η Μάνσαφτ απειλεί την επιτυχία του Euro 2024

Η Μάνσαφτ απειλεί την επιτυχία του Euro 2024

Μαύρα σύννεφα βλέπουν οι Γερμανοί πάνω από τη διοργάνωση που θα φιλοξενήσουν σε έναν χρόνο, λόγω της αδυναμίας της Εθνικής τους να παρουσιάσει ένα ισχυρό σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει

«Albärt, Bärnardo, Bärnheart ή Herzi von Bär;». Η αντίστροφη μέτρηση για την τελική φάση του Euro 2024 έσπασε το φράγμα του ενός χρόνου και οι γερμανοί διοργανωτές μας ρωτούν ποιο όνομα θα ήταν ιδανικό για τον χαριτωμένο αρκούδο με το κοντό παντελόνι που θα πρωταγωνιστήσει στα γερμανικά γήπεδα 14 Ιουνίου – 14 Ιουλίου ως επίσημη μασκότ της διοργάνωσης.

Οργανωτικά οι Γερμανοί προετοιμάζονται για ένα ακόμα «άριστα», ωστόσο ένα απρόοπτο πρόβλημα που δεν έχει σχέση με γήπεδα, εισιτήρια, ασφάλεια αλλά θα επηρεάσει τους διοργανωτές, επιζητεί άμεσα λύση. Πρόκειται για την εθνική ομάδα της χώρας η οποία αγωνιστικά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση συνεχίζοντας ουσιαστικά την κατακρήμνισή της που ξεκίνησε το 2018 στο ρωσικό Μουντιάλ. Ενας πρόωρος αποκλεισμός της Μάνσαφτ θα επηρεάσει τη διάθεση εκατομμυρίων Γερμανών που θέλουν να ζήσουν ένα déjà vu του καλοκαιριού του 2006 όταν είχαν φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και έχει μείνει στην πρόσφατη ιστορία τους ως το καλοκαίρι της απενοχοποίησής τους.

Η αρχή της πτώσης

Η πτώση της γερμανικής ομάδας προήλθε αναπάντεχα και είναι συνεχής. Το 2018 ταξίδεψε στις ρωσικές στέπες ως κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου και κορυφαία ομάδα του κόσμου σύμφωνα με το ranking της FIFA.

Λίγες εβδομάδες αργότερα έφυγε έχοντας υποστεί ιστορικό αποκλεισμό στους ομίλους που την έστειλε στη 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Εκτοτε δεν μπόρεσε να σηκώσει ξανά κεφάλι. Στο πρώτο Nations League που ακολούθησε κατετάγη τελευταία στον όμιλό της και η UEFA αναγκάστηκε να αλλάξει το format της διοργάνωσης για να μην υποβιβαστεί. Στο επόμενο Nations League γνώρισε ιστορική συντριβή με 6-0 από την Ισπανία, ενώ στο Euro 2020 αποκλείστηκε στο πρώτο νοκάουτ ματς από την Αγγλία.

Οι ελπίδες και το Κατάρ

Εχοντας μπροστά τους το Euro 2024 οι Γερμανοί εναπόθεσαν όλες τις ελπίδες τους για επιστροφή στις καλές μέρες στον Χάνσι Φλικ. Τον προπονητή που οδήγησε την Μπάγερν στην κατάκτηση όλων των τίτλων σε διάστημα λίγων μηνών.

Το ξεκίνημα ήταν ενθαρρυντικό. Οκτώ νίκες στους πρώτους οκτώ αγώνες. Κι ύστερα όλα γκρεμίστηκαν ξανά. Η γερμανική μηχανή άρχισε ξανά να ρετάρει, αποκλείστηκε πρόωρα από τη φάση των ομίλων στο Μουντιάλ του Κατάρ, χάνοντας στην πρεμιέρα της από την Ιαπωνία με 2-1, ενώ στα φιλικά προετοιμασίας για το Euro 2024 έχει υποστεί τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία ματς και μόλις μία νίκη σε πέντε αναμετρήσεις (με το Περού).

Η τελευταία ήττα από την Κολομβία στο Γκελζενκίρχεν με 2-0 – πρώτη νίκη των Cafeteros στην ιστορία τους – ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι γερμανοί φίλαθλοι αποδοκίμασαν έντονα την εθνική τους ομάδα, ενώ οι πρώτες ρωγμές στη φήμη του Χάνσι Φλικ έκαναν την εμφάνισή τους. Η «Die Zeit» ζητά την αντικατάσταση του ομοσπονδιακού προπονητή, το ίδιο και το Sport 1 αλλά με πιο κομψό τρόπο ενώ η λαϊκίστικη «Bild» καλεί σε βοήθεια: «Βοήθεια! Ο Φλικ καταστρέφει το Euro».

Ο εκλέκτορας της Γερμανίας δεν δείχνει διάθεση να παραιτηθεί. Αντιθέτως, θεωρεί πως πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία κάνει πειραματισμούς και υπόσχεται πως τον Σεπτέμβριο, στα φιλικά παιχνίδια με Ιαπωνία και Γαλλία η ομάδα του θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο.

Στόχος του Φλικ είναι η δημιουργία ενός πυρήνα 10-14 παικτών οι οποίοι θα αναλάβουν τους βασικούς ρόλους της Μάνσαφτ και θα ηγηθούν της ομάδας στο Euro 2024.

Πηγή:In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ