Εκτός κλήσεων για τη Γαλλία οι Πογκμπά και Καντέ

Εκτός κλήσεων για τη Γαλλία οι Πογκμπά και Καντέ

Δύο... παλιοσειρές της Εθνικής Γαλλίας, οι Πογκμπά και Καντέ, δεν βρίσκονται μεταξύ των επιλογών του Ντεσάμπ όσον αφορά τα παιχνίδια για προκριματικά του Euro 2024 τον Σεπτέμβριο.

Δύο σημαντικά στελέχη της Γαλλίας τα περασμένα χρόνια, δεν θα είναι παρόντα στις κλήσεις του Ντιντιέ Ντεσάμπ ενόψει των προκριματικών του Euro 2024. O ομοσπονδιακός τεχνικός των «πετεινών» άφησε εκτός αποστολής τους Ενγκολό Καντέ και Πολ Πογκμπά.

Ο πρώτος αγωνίζεται πλέον στη Σαουδική Αραβία με την Αλ-Ιτιχάντ, αλλά ο Ντεσάμπ απέδωσε τη μη κλήση του στο γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς πέρυσι και ακόμη προσπαθεί να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς, αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» για μελλοντική επιστροφή του 32χρονου αμυντικού χαφ.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη από την Ιταλία: «Είπε το ναι στον Ολυμπιακό ο Σολμπάκεν» (pic)

Σε ό,τι αφορά τον Πογκμπά, έναν παίκτη που παραδοσιακά έπαιζε καλύτερα στην Εθνική από ότι στις ομάδες του, η καριέρα του έχει πάρει την… κάτω βόλτα. Έχει παίξει μόλις ένα ματς ως αλλαγή φέτος με τη Γιουβέντους, μετά από μία ουσιαστικά χαμένη χρονιά λόγω τραυματισμών. «Αν επανέλθει στα καλύτερά του, θα είναι ξανά ένας βασικός διεκδικητής (σ.σ. μίας θέσης) στη γαλλική ομάδα» σχολίασε ο έμπειρος προπονητής.

Ο Λούκας Ερναντέζ επιστρέφει στην εθνική Γαλλίας, ενόψει του αγώνα με την Ιρλανδία (7/9) για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024 (στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα) και του φιλικού με τη Γερμανία στις 12/9. Ο διεθνής αμυντικός, που πρόσφατα μεταγράφηκε από την Μπάγερν στην Παρί Σεν Ζερμέν, είχε υποστεί ρήξη χιαστού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως πλέον έχει αποθεραπευθεί πλήρως, έπαιξε στα πρώτα τρία ματς του γαλλικού πρωταθλήματος με τη νέα ομάδα του και πλέον επανέρχεται στα πλάνα του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ