Ο ασταμάτητος Μασούρας, ο κομβικός Γιόβετιτς: Τι έκαναν οι διεθνείς του Ολυμπιακού (pic, vid)

Ο ασταμάτητος Μασούρας, ο κομβικός Γιόβετιτς: Τι έκαναν οι διεθνείς του Ολυμπιακού (pic, vid)

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στερείται τις υπηρεσίες οκτώ ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, καθώς έχουν ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις των εθνικών τους ομάδων.

Η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων έχουν βάλει στα «πιτ» τα πρωταθλήματα, με τους προπονητές των συλλόγων να βρίσκουν έναν πολύτιμο χρόνο ώστε να διορθώσουν ή να εξελίξουν όσα έχουν δει στον αγωνιστικό χώρο από τις ομάδες στην αρχή της σεζόν. Ωστόσο, αυτό το διάστημα έχουν «αποχωρήσει» και δεν βρίσκονται στις ομάδες τους οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, όπως συμβαίνει με τον Ολυμπιακό καθώς αυτές τις ημέρες στερείται των υπηρεσιών 8 ποδοσφαιριστών του.

Συγκεκριμένα, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν έχει την διάθεσή του τους, Μασούρα, Πασχαλάκη, Ρέτσο, Αποστολόπουλο, Τζολάκη που βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής μας ομάδας (ο Αποστολόπουλος και Τζολάκης στην U21), τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί αλλά και τους «νέους», Στέφαν Γιόβετιτς και Όλα Σολμπάκεν. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός τεχνικός και οι συνεργάτες του σίγουρα θα έχουν τα μάτια τους ανοιχτά σχετικά με τι έχουν κάνει οι ποδοσφαιριστές του στους αγώνες των εθνικών τους ομάδων. Κάτι που πρόκειται να κάνει και το συγκεκριμένο κείμενο, τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής οι παίκτες του Ολυμπιακού για τις χώρες τους;

Διαβάστε επίσης: Ξεχάστε όσα ξέρατε: Άνω κάτω η Basket League

Στέφαν Γιόβετιτς

Ξεκινάμε με τους παίκτες που δεν έχουμε δει ακόμη να αγωνίζονται με τα ερυθρόλευκα χρώματα του Ολυμπιακού, με τον 33χρονο Γιόβετιτς να έχει «κλέψει» την παράσταση σε σχέση με τους υπολοίπους. Ο ηγέτης του Μαυροβουνίου βοήθησε τα μέγιστα την χώρα του ώστε να παραμείνει στο κυνήγι της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024 καθώς στα 90′ λεπτά που αγωνίστηκε (45′ κόντρα στην Λιθοανία και 45′ κόντρα στην Βουλγαρία) είχε συμμετοχή σε δύο τέρματα. Αρχικά, απέναντι στους Λιθουανούς «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Σάβιτς στο 89ο λεπτό, με το οποίο ανέτρεψε -προς στιγμήν- το σκορ σε 2-1 υπέρ τους Μαυροβουνίου (τελικό 2-2).

Το αποτέλεσμα κόντρα στην Λιθουανία μείωσε κάπως τις ελπίδες πρόκρισης των Μαυροβούνιων και έκανε επιτακτική ανάγκη την νίκη κόντρα στους Βούλγαρους, μία νίκη που «χάρισε» απλόχερα ο Στέφαν Γιόβετιτς και που αναθέρμανε τις πιθανότητες πρόκρισης. Συγκεκριμένα, το Μαυροβούνιο των 10 παικτών (αποβολή Βούγιασιτς 59′) νίκησε με 2-1 την Βουλγαρία, με τον 33χρονο άσο του Ολυμπιακού να πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Όλα Σολμπάκεν

Ο Νορβηγός είναι ένας παίκτης που έχει «πιάσει» λιμάνι έχοντας υψηλές προσδοκίες και όπως είπε και ο ίδιος επέλεξε τον Ολυμπιακό επειδή είναι μία ομάδα που κυριαρχεί στα παιχνίδια του, γεγονός που θέλει να το εκμεταλλευτεί προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο που ήταν όταν αγωνιζόταν στην Μπόντο Γκλιμτ. Ο Σολμπάκεν ξεκίνησε βασικός στην φιλική νίκη της Νορβηγίας επί της Ιορδανίας με 6-0 και αγωνίστηκε για 61′ λεπτά. Ο απολογισμός του, δύο σουτ στην εστία, 41 επαφές με την μπάλα, 85% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, ενώ πέρασε και μία «key pass» από την οποία δημιουργήθηκε ευκαιρίας για την ομάδα του. Οι υποχρεώσεις του με την εθνική του ομάδα ολοκληρώνονται αύριο (12/09), με την Νορβηγία να υποδέχεται την Γεωργία του Κβαρατσκέλια για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων των προκριματικών του Euro 2024.

Γιώργος Μασούρας

Από τους παίκτες που έχουν αναγεννηθεί υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο Γιώργος Μασούρας μετά τα 4 γκολ στο ξεκίνημα της σεζόν με τον Ολυμπιακό, πέτυχε ακόμη δύο στην νίκη της εθνικής μας ομάδας με 5-0 κόντρα στο Γιβραλτάρ. Συνολικά, αγωνίστηκε 159΄ λεπτά στα δύο παιχνίδια της εθνικής κόντρα σε Ολλανδία (ήττα 3-0) και Γιβραλτάρ (νίκη 5-0), με τον Γκουστάβο Πογέτ να τον επιλέγει στην βασική ενδεκάδα και στα δύον αυτά ματς.

Κόντρα στους Ολλανδούς, η συνολική κακή εμφάνιση της εθνικής παρέσυρε και την εμφάνιση του Γιώργου Μασούρα, ωστόσο ο 29χρονος άσος του Ολυμπιακού πέρασε μία «πάσα κλειδί» από την οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε μία καλή στιγμή. Από την άλλη, κόντρα στο Γιβραλτάρ ο Μασούρας ήταν ανάμεσα σε αυτούς που διακρίθηκαν. Εκτός από τα δύο του γκολ (70′, 90+1′), είχε 81 επαφές με την μπάλα, δύο «key passes» και 91% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του.

Ρέτσος

Εκ των πρωταγωνιστών επίσης για τον Ολυμπιακό σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, ο Παναγιώτης Ρέτσος αγωνίστηκε βασικός και σε όλο το παιχνίδι στην ήττα με 3-0 από την Ολλανδία στο «Phillips Stadium», ενώ στο ματς κόντρα στο Γιβραλτάρ έμεινε στον πάγκο. Παρά τα τρία γκολ παθητικό τα οποία χρεώνεται μαζί με τον Χατζηδιάκο, ο Ρέτσος είχε καλή απόδοση, καθώς βγήκε νικητής σε 5 από τις 8 μονομαχίες που έδωσε, είχε ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις 93% όπως επίσης και 4/4 μακρινές μπαλιές.

Πασχαλάκης και Ελ Κααμπί

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ενσωματώθηκε στην αποστολή της εθνικής του Μαρόκο, ωστόσο το παιχνίδι κόντρα στην Λιβερία για τα προκριματικά του Africa Cup of Nations αναβλήθηκε εξαιτίας του φονικού σεισμού, , που έγινε στην πατρίδα του, ο οποίος έγινε η αιτία να χάσουν την ζωή τους περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι. Ωστόσο, αύριο (12/09) το Μαρόκο υποδέχεται σε φιλική αναμέτρηση την Μπουρκίνα Φάσο.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στα δύο παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας, ωστόσο ήταν στον πάγκο ως εναλλακτική επιλογή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, μαζί με τον Γιώργο Αθανασιάδη.

Τζολάκης και Αποστολόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ήταν βασικός στην ισοπαλία (1-1) της εθνικής u21 με την αντίστοιχη της Λευκορωσίας στα πλαίσια των προκριματικών του Euro, ενώ από την άλλη ο Αποστολόπουλος δεν αγωνίστηκε και έμεινε στον πάγκο. Οι δύο παίκτες δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους με την u21 της Ελλάδας καθώς αύριο κοντράρονται με την Ανδόρρα εκτός έδρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ