Ξεχάστε όσα ξέρατε: Άνω κάτω η Basket League

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Άνω κάτω η Basket League

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της Basket League για την περίοδο 2023-24, κάνοντας άνω κάτω το νέο πρωτάθλημα.

Αναμένονταν και πλέον είναι γεγονός. Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το νέο «format» στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Basket League το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπου θα έχουμε πρωτάθλημα 12 ομάδων, διαταράσσοντας τα νερά του Ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Το νέο «format» στον τρόπο διεξαγωγής της Basket League αυξάνει τους αγώνες του πρωταθλήματος, καθώς οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες έξι θέσεις στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος θα αγωνιστούν σε έναν νέο γύρο πέντε αναμετρήσεων. Οι υπόλοιπες έξι θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη στα πλέι άουτ με τον αριθμό των παιχνιδιών να είναι ίδιος.

Διαβάστε επίσης: «Μπουρλότο» από την ΚΕΔ: «Με Έλληνες διαιτητές οι ορισμοί – Ξένοι όπου είναι δυνατόν»

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, ο σύλλογος που θα τερματίσει στην τελευταία θέση των πλέι άουτ θα πάρει τον δρόμο για την Elite League, ενώ από την άλλη οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν υψηλότερα σε αυτό το γκρουπ θα κερδίσουν από μία θέση στα playoffs της Basket League.

Έτσι θα προκύψουν οι ομάδες που θα δημιουργήσουν την τελική οκτάδα και θα μπουν στην «μάχη» των playoffs. Στον Α’ και τον Β’ γύρο οι σειρές των αγώνων θα κρίνονται στις δύο νίκες, ενώ στους τελικούς ο πρωταθλητής θα προκύπτει ύστερα από σειρά «best of 5». Ο κάτοχος της τρίτης θέσης θα αναδειχθεί μέσα από μονό αγώνα και όχι σειρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Ο ΕΣΑΚΕ προκειμένου η Basket League της νέας αγωνιστικής χρονιάς να προσφέρει ακόμη ομορφότερο θέαμα και περισσότερες συγκινήσεις στους φιλάθλους, να είναι πιο ανταγωνιστική και να περιλαμβάνει περισσότερους ενδιαφέροντες αγώνες προχώρησε στην αλλαγή του format διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League 2023-24, που θα περιλαμβάνει 22 αγωνιστικές, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για μια νέα φάση του Πρωταθλήματος πριν την έναρξη των Playoffs.

Το Top 6 θα αποτελούν οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου και το γκρουπ των Play Out οι έξι τελευταίες. Και στα δύο γκρουπ οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους ένα γύρο 5 αναμετρήσεων.

Στο γκρουπ των Play Out, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία υποβιβάζεται, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα Play Offs ως 7η και 8η ομάδα, ακόμη και εάν μετά την ολοκλήρωση της νέας φάσης του Πρωταθλήματος έχουν καλύτερο ρεκόρ από τις δύο ή περισσότερες τελευταίες ομάδες του Top 6.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά στην κανονική περίοδο θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στη νέα φάση της Basket League όπως φαίνεται στον πίνακα και ειδικότερα στην ανάλυση των αγωνιστικών του Top 6 και των Play Out:

Μετά την ολοκλήρωση του Top 6 και των Play Out, οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως 8 παίρνουν μέρος στα Playoffs. Στην Α’ και στην Β’ Φάση των Playoffs οι αγώνες είναι best of 3 (κρίνονται στις δύο νίκες) και στην Γ’ και Τελική Φάση η 3η θέση θα κριθεί σε έναν αγώνα και οι Τελικοί θα είναι best of 5».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ