Υπόθεση Φορτούνη: Η εθνική, το φινάλε και ποιοι άλλοι επέστρεψαν

Υπόθεση Φορτούνη: Η εθνική, το φινάλε και ποιοι άλλοι επέστρεψαν

Μπορεί κάτι να αλλάξει; Κανείς δεν είναι μάντης, οπότε δεν γνωρίζει το μέλλον

Όχι τόσο ξαφνικά είναι αλήθεια, καθόσον αρκετοί το συζητούν, ακούγεται ξανά το όνομα του Κώστα Φορτούνη για την εθνική ομάδα. Εστω κι αν ο ίδιος ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού το ξέκοψε πολύ πρόσφατα και επανέλαβε την από μηνών θέση του ότι «εθνική ομάδα τέλος».

Μπορεί κάτι να αλλάξει; Κανείς δεν είναι μάντης, οπότε δεν γνωρίζει το μέλλον. Ωστόσο, από την Ερα τέθηκε το ερώτημα στον Γκουστάβο Πογέτ για έναν παίκτη που όντως ξεχωρίζει την εφετινή σεζόν, την ίσως καλύτερη στην καταπληκτική του καριέρα.

Διαβάστε επίσης: Και τώρα… μιλάει ο Μπαρτζώκας

Ο τεχνικός της εθνικής ομάδας απάντησε πως «η αγκαλιά μου είναι ανοιχτή για τον Φορτούνη» και έκανε έναν παραλληλισμό με την περίπτωση Μάικλ Τζόρνταν που «είχε βγει από το άθλημα κι όμως επέστρεψε». Μακριά, πολύ μακριά πήγε ο Πογέτ. Ανετα θα μπορούσε να φέρει δύο ελληνικά παραδείγματα και αν δεν τα γνωρίζει ή τα έχει ξεχάσει, ιδού. Με τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές τους σε σύγκριση με το σήμερα.

Αρχικά ο Ντέμης Νικολαϊδης. Είχε κόψει τις γέφυρες με την εθνική ομάδα το ’99, μαζί με τους Μιχάλη Κασάπη και Ηλία Ατματσίδη. Όταν ανέλαβε τη Γαλανόλευκη ο Οτο Ρεχάγκελ, μια από τις πρώτες του κινήσεις ήταν να συζητήσει μαζί τους και εν τέλει να επαναφέρει στην εθνική τον Νικολαϊδη και τον Κασάπη. Ο αριστερός μπακ παρέμεινε για λίγα παιχνίδια. Ο Ντέμης, όμως, έδειξε άμεσα τη χρησιμότητά του στην επίθεση, ιδιαίτερα όταν πήρε θέση βασικού στο ματς στο Ολντ Τράφορντ της προκριματικής φάσης για του Μουντιάλ του 2002. Ηταν 6 Οκτωβρίου του 2001, σημείωσε και γκολ ο Ντέμης σε ένα «γεμάτο» 2-2 με την Αγγλία του Μπέκαμ, του Φάουλερ και του Τζέραρντ, ένα αποτέλεσμα που ακόμη θυμόμαστε. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, όπως και η παρουσία του Νικολαϊδη στο θριαμβευτικό Ευρωπαϊκό του 2004 στην Πορτογαλία.

Λίγα χρόνια μετά έχουμε την περίπτωση του Νίκου Λυμπερόπουλου. Σε ηλικία 34 ετών, το 2009 είπε «αντίο εθνική ομάδα» , όταν όμως έπιασε έναν χρόνο μετά το τιμόνι ο Φερνάντο Σάντος, το πρώτο που θέλησε να κάνει ήταν να παντρέψει εμπειρία και νέα παιδιά. «Δεν υπάρχει ηλικία για τους ποδοσφαιριστές, παίζει καλά, σκοράρει και έχει ρυθμό», σχολίαζε για τον «Λύμπε» ο Σάντος.

Του μίλησε, τον … έψησε και το φθινόπωρο του 2010 του έστειλε το προσκλητήριο. Ο Λυμπερόπουλος επέστρεψε στα 35 του χρόνια και το καλοκαίρι του 2012, μολονότι ήταν 37 ετών, μπήκε στο αεροπλάνο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Ναι, οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Υπάρχουν διαφορές, ίσως μάλιστα σοβαρές διαφορές. Η σημαντικότερη; Τότε, τόσο ο Νικολαϊδης όσο και ο Λυμπερόπουλος, είδαν να γυρίζει η σελίδα και να έρχεται ένας νέος προπονητής που είχε στόχο να ενώσει και να προχωρήσει με όλους όσοι μπορούσαν να κληθούν.

Τώρα, υπάρχει η «γνωστή ιστορία» των Πογέτ-Φορτούνη. Με τον τεχνικό να συμπεριλαμβάνει τον μέσο στο γκρουπ την άνοιξη, μετά να τον αποκλείει και τελικά τον αρχηγό των Ερυθρολεύκων να ανακοινώνει την απόφασή για «τέλος το εθνόσημο», όντας πολύ πικραμένος. Δικαίως. Τι μπορεί να αλλάξει; Θα έρθουν τα πάνω κάτω και τι ρόλο θα παίξει η καλή σχέση που επιμένουν αμφότερα τα μέρη πως διατηρούν;

Υπάρχει, στ’ αλήθεια, πρόσφορο έδαφος ακόμη και για κουβέντα ώστε να γυρίσει ο κατά τεκμήριο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής, ο σούπερ φορμαρισμένος Φορτούνης στην εθνική ομάδα;

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ