Φοβερό ρεκόρ: «Άχαστη» η Γαλλία όταν παίζουν μαζί Καντέ και Πογκμπά

Φοβερό ρεκόρ: «Άχαστη» η Γαλλία όταν παίζουν μαζί Καντέ και Πογκμπά

Ένα «μυθικό» ρεκόρ έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια που αγωνίζονται μαζί στην Εθνική Γαλλίας οι Ενγκολό Καντέ και Πολ Πογκμπά.

Υπάρχουν δίδυμα που προκαλούν τρόμο. Υπάρχνουν δίδυμα που κάνουν την κάθε ομάδα να μπαίνει και να… μην ξέρει πως να τα αντιμετωπίσει. Και υπάρχει το δίδυμο Ενγκολό Καντέ και Πολ Πογκμπά που είναι μία κατηγορία μόνο του.

Μπορεί η Γαλλία να μην προκρίθηκε πειστικά στους «16» του Euro, ωστόσο οι «τρικολόρ» κατάφεραν να το κάνουν χωρίς να ηττηθούν και μάλιστα στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς αντιμετώπισαν την Πορτογαλία και τη Γερμανία.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτό, είχαν για ακόμη μία φορά οι δύο μέσοι της ομάδας. Ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι και ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφεραν να διευρύνουν σε αυτά τα τρία παιχνίδια των ομίλων, ένα μοναδικό σερί που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια με το εθνόσημο.

Από την πρώτη φορά που οι δύο τους αγωνίστηκαν μαζί ως βασικοί στη Γαλλία, μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι με την Πορτογαλία για τη φάση των ομίλων του φετινού Euro, το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν δεν έχει ηττηθεί ούτε μία φορά!

Συγκεκριμένα, όποτε ο Καντέ και ο Πογκμπά έχουν ξεκινήσει μαζί στο αρχικό σχήμα των «τρικολόρ», οι πρωταθλητές κόσμου έχουν καταφέρει να κερδίσουν σε 30 παιχνίδια 22 φορές και να φέρουν οχτώ ισοπαλίες.

Φυσικά, αυτό που «εκτοξεύει» το συγκεκριμένο στατιστικό, είναι πως όποτε οι δυο τους έχουν αγωνιστεί μαζί ως βασικοί σε αυτά τα 30 παιχνίδια, η Γαλλία δεν έχει ηττηθεί ούτε μία φορά!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ