Λούτσο, για τη Χάνα…

Λούτσο, για τη Χάνα…

Δυο χρόνια πριν ο Λούις Ενρίκε έχανε τη γη κάτω από τα πόδια του, καθώς η μικρή του κόρη άφηνε την τελευταία της πνοή νικημένη από τον καρκίνο. Απόψε ο Λούτσο έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να πλησιάσει σε έναν τίτλο με την πατρίδα του.

Ήταν 29 Αυγούστου του 2019. Η μικρή κορούλα του Λουίς Ενρίκε, η Χάνα, άφηνε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις εννέα ετών νικημένη από την επάρατη νόσο. Μια είδηση που βύθισε σε πένθος όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα και όχι μόνο. Μια είδηση που τράνταξε ολόκληρη την Ισπανία.

Όλο το ποδόσφαιρο στάθηκε στο πλευρό του Λουίς Ενρίκε που έχασε ό, τι πιο σημαντικό είχε. Μετά από μια άνιση μάχη πέντε μηνών, η μικρή Χάνα… άφησε τον κόσμο νικημένη από το οστεοσάρκωμα (καρκίνο των οστών).

«Η κόρη μας, η Χάνα, πέθανε αυτό το απόγευμα σε ηλικία 9 ετών, έχοντας παλέψει σκληρά για πέντε ολόκληρους μήνες κόντρα στο οστεοσάρκωμα (καρκίνο των οστών). Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την στοργή που μας δείξατε αυτούς τους μήνες και εκτιμούσε τη διακριτικότητα και την κατανόηση.

Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό των νοσοκομείων “Sant Joan de Deu” και “Sant Pau” για την αφοσίωση και τις υπηρεσίες τους. Ευχαριστούμε τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ιδιαίτερα την ομάδα παρηγορητικής φροντίδας στο Sant Joan de Deu.

Θα μας λείψεις πολύ, αλλά θα σε θυμόμαστε κάθε ημέρα της ζωής σου με την ελπίδα ότι θα συναντηθούμε στο μέλλον ξανά. Θα είσαι το αστέρι που οδηγείς την οικογένειά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέσα από τα social media ο Λουίς Ενρίκε.

Ο Λουτσό είχε μόλις λίγους μήνες που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ισπανίας, της πατρίδας του. Ο Ισπανός τεχνικός είχε αφήσει τον πάγκο της «φούρια ρόχα» από τον Ιούνιο, διότι ήθελε να αφιερώσει χρόνο στην κόρη του.

Ο Ενρίκε είχε αφήσει τη θέση του στον βοηθό του, τον Ρομπέρτο Μορένο. Ωστόσο έξι μήνες μετά, ο Λουίς Ενρίκε επέστρεψε και πάλι. Με τη δύναμη της κορούλας του, της Χάνα, ο Λούτσο ανέλαβε και πάλι την τεχνική ηγεσία της «φούρια ρόχα».

Κατάφερε να χτίσει ξανά μία ομάδα με πλάνο. Μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, η οποία δεν παίζει στην… τύχη. Μόνο η επική νίκη απέναντι στη Γερμανία με 6-0 για το Nations League φτάνει για να καταλάβει κανείς πόσο έχει αλλάξει την Ισπανία ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα.

Και απόψε (22:00) θα δώσει έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες της προπονητικής του καριέρας. Στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στην Ιταλία για τα ημιτελικά του Euro και για μια θέση για τον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου.

Μπορεί να νικήσει, μπορεί και να χάσει. Ωστόσο, οποία και να είναι η κατάληξη ο Λουίς Ενρίκε θα είναι για πάντα ένας μεγάλος νικητής της ζωής, παίρνοντας πάντα δύναμη από τη μικρή του κορούλα, τη Χάνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ