Προκριματικά Euro 2024: Απόδραση για Πορτογαλία, συντριβή για Κύπρο

Προκριματικά Euro 2024: Απόδραση για Πορτογαλία, συντριβή για Κύπρο

Η Πορτογαλία απόδρασε από την έδρα της Σλοβακίας (0-1) την ίδια ώρα που η Κύπρος γνώρισε νέα ήττα από την Σκωτία (0-3).

Νίκες για Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Βοσνία Εζεργοβίνη και Κροατία. Συντριβή της Κύπρου από την Σκωτία.

Σλοβακία – Πορτογαλία 0-1

Πολύ σκληρό ματς στην Μπρατισλάβα με την Πορτογαλία, εν τέλει, να είναι αυτή που φεύγει με τους τρεις βαθμούς. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε ο Μπρούνο Φερνάντες στο 43′ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μπερνάντο Σίλβα. Οι δύο παίκτες από τις δύο πλευρές του Μάντσεστερ συνδυάστηκαν εξαιρετικά και έδωσαν στην ομάδα τους μία σημαντική νίκη.

Κύπρος – Σκωτία 0-3

Χωρίς βαθμό παραμένει η Κύπρος στα προκριματικά του Euro 2024 μετά τη νέα ήττα από την Σκωτία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο σε όλο το 90λεπτο και «κλείδωσαν» την υπόθεση νίκη μέσα σε ένα μισάωρο.  Ο Σκοτ ΜακΤόμινει συνέχισε το τρομερό σερί με γκολ που έχει με την Εθνική του ομάδα και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό. Ο Πόρτεους έκανε δύο τα τέρματα των Σκοτσέζων στο 16′, ενώ ο ΜακΓκιν έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του Κλαρκ.

Η Κύπρος παραμένει τελευταία και μείωσε ακόμη περισσότερο τις ελάχιστες πιθανότητές της για πρόκριση.

Τουρκία – Αρμενία 1-1

Στο Εσκισεχίρ, οι Αρμένιοι (που διέσυραν τον Ιούνιο την Ουαλία στο Κάρντιφ με 4-2) άντεξαν στην πίεση των Τούρκων. Προηγήθηκαν με το γκολ του Ντασιάν στο 49ο λεπτό, όμως οι Τούρκοι έσωσαν τον ένα βαθμό κι έμειναν στην κορυφή του 4ου ομίλου, χάρις στο γκολ του Γιλντιρίμ στο 88′.

Λουξεμβούργο – Ισλανδία 3-1

Στους 10 βαθμούς του 10ου ομίλου ανέβηκε πλέον το εντυπωσιακό Λουξεμβούργο, που έκανε… πάρτι απέναντι στην Ισλανδία με 3-1, με τον κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού, Χόρντουρ Μάγκνουσον να αντικρίζει τη 2η κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται στο 73′.

Κροατία – Λετονία 5-0

Τρεις βαθμούς πιο πίσω, αλλά με δύο αγώνες λιγότερους, είναι οι Κροάτες που συνέτριψαν τη Λετονία με 5-0, έχοντας… τελειώσει τη δουλειά απ’ το πρώτο ημίχρονο, όταν έφτασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0 με δύο γκολ του Πέτκοβιτς κι ένα του Ιβάνουσετς. Στο δεύτερο 45λεπτο οι Κράμαριτς και Πάσαλιτς προσέθεσαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ για το τελικό 5-0.

Βοσνία Εζεργοβίνη -Λουξεμβούργο 2-1

Ο Τζέκο πολύ νωρίς (μόλις στο τρίτο λεπτό) άνοιξε το σκορ και ένα τέταρτο αργότερα ο Λούχινγκερ με αυτογκόλ έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που μπορέσαν να κάνουν ήταν να μειώσουν στο 21′ με τον  Βόλφινγκερ με το σκορ να παραμένει το ίδιο μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής για τελευταίαφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ