Στο EURO η Αλβανία, νίκες για Φιλανδία και Καζακστάν

Στο EURO η Αλβανία, νίκες για Φιλανδία και Καζακστάν

Η Αλβανία πήρε το πολυπόθητο βαθμό που έψαχνε στη Μολδαβία και προκρίθηκε στα τελικά του EURO 2024. Ευρεία νίκη για τη Φιλανδία με 4-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας. Νίκη με 3-1 του Καζακστάν επί του Σαν Μαρίνο.

5ος Όμιλος

Η Αλβανία ήρθε ισόπαλη (1-1) εκτός έδρας με τη Μολδαβία και με τον βαθμό που πήρε εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Το ματς ήταν ισορροπημένο καθώς και οι Μολδαβοί είχαν πιθανότητες πρόκρισης σε περίπτωση νίκης. Η Αλβανία όμως ήταν αυτή που προηγήθηκε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσικαλέσι στο 25′, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να ισοφαρίζουν με τον Μπαντόγκλο στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης. Η ομάδα του Σιλβίνιο πήρε έτσι ένα χρυσό βαθμό και πήρε τη πρόκριση για το EURO 2024.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ραϊλέαν, Ρεβένκο (46′ Κογιοτσάρου), Κράτσιουν, Μπαμπόγκλο, Πόσμακ, Ρέαμπτσιουκ, Μόσπαν (69′ Νταμάσκαν), Ράτα, Καϊμάκοφ (76′ Κογιοτσάρι), Ποστολάσι, Νικολαέσκου (76′ Στίνα)
ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Χισάι, Ισμαΐλι, Τζιμσίτι, Μιτάι, Ασλάνι, Ραμαντάνι, Μπαϊράμι (80′ Γκιασούλα), Ασάνι (90′ Μούγια), Σεφέρι, Τσικαλέσι (62′ Ντακού)

Διαβάστε επίσης: Το «όχι» στα 5.000.000 της Ατλέτικο Μινέιρο για τον Σκάρπα, το «θέλω να μείνω» του Βραζιλιάνου και η δέσμευση για… βελτίωση

8oς Όμιλος

Νίκες που τις κρατάνε ζωντανές στη μάχη της πρόκρισης πέτυχαν Φιλανδία και Καζακστάν στον 8ο προκριματικό όμιλο.

Το Καζακστάν επιβλήθηκε του Σαν Μαρίνο με 3-1 εντός έδρας. Οι Καζάκοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρις στα δύο γκολ του Τσεσνόκοβ στο 19′ και το 52′, ο Φραντσιόσι μείωσε προσωρινά στο 60ο λεπτό, ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε με πέναλτι στο 93′ ο Αϊμπέτοβ. Με τη νίκη αυτή το Καζακστάν ανέβηκε στη τρίτη θέση με 18 βαθμούς, πίσω από Δανία και Σλοβενία που έχουν 19. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το γκολ του Σαν Μαρίνο ήταν ιστορικό, καθώς είναι πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια που οι παίκτες του σκοράρουν σε δύο συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Σάτσκι, Καΐροφ (54′ Σκβόρτσοφ), Μαλγί, Μαρότσκιν, Μπίστροφ (54′ Ερλάνοφ), Ντοσμαγκαμπέτοφ (61′ Βορογκόφσκι), Τσεσνόκοφ, Μπαϊσεμπέκοφ, Ζούγεφ (74′ Ταπάλοφ), Οράζοφ (54′ Κενέσοφ), Αϊμπέτοβ

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: Μπενεντετίνι, Μάνουελ Μπατιστίνι, Φάμπρι, Ντι Μάιο (46′ Φραντσόζι), Ρόσι, Τόζι, Αλεσάντρο Γκολινούτσι, Καπικιόνι (90′ Ενρίκο Γκολινούτσι) Μουλαρόνι (90′ Λουναντέι), Λάτζαρι (77′ Πανκότι), Νάνι (27′ Βιταϊόλι)

Για τον ίδιο όμιλο η Φιλανδία νίκησε με 4-0 την Βόρειο Ιρλανδία και έφτασε τους 15 βαθμούς, ούσα στη 4η θέση της Βαθμολογίας. Ο Ποχιάνπαλο στο 42′ σκόραρε με πέναλτι, ο Χάκανς στο 48′ έκανε το 2-0, 0 Πούκι έγραψε το 3-0 στο 74′ και το σκορ έκλεισε στο 88′ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ.

Φιλανδία: Χράντετσκι, Άλχο (83′ Πάλας), Τέχνο, Ιβάνοβ, Πέλτολα, Καμαρά, Σίλερ (72′ Λουντ0, Καίρινεν, Γένσεν (60′ Πούκι), Ποχιάνπαλο (83′ Λίνγκμαν), Χάκανς (72′ Τέιλορ)

Βόρεια Ιρλανδία: Αζάρ, Χουμ (85′ Φορμπς), Μπάλαρντ, Μακ Νέιρ, Τοάλ, Λιούις, Τόμπσον (77′ Σπένσερ), Σεβιίλε, ΜακΚόσλαντ (59′ Γουάσινκτον), Πράις (85′ Μάρσαλ), Τσαρλς (59′ Μαγκένις)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ