Ουαλία – Πολωνία 0-0 (κ.α., παρ.), 4-5 πεν.: Από τη ρουλέτα στο Euro

Ουαλία – Πολωνία 0-0 (κ.α., παρ.), 4-5 πεν.: Από τη ρουλέτα στο Euro

Η Πολωνία νίκησε με 5-4 στα πέναλτι την Ουαλία (0-0 κ.α., παρ.) και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το Euro 2024.

Στο Euro 2024 η Πολωνία! Ο Σέζνι έπιασε το πέναλτι του Τζέιμς, η Πολωνία κέρδισε με 5-4 μέσα στην Ουαλία (0-0 κ.α., παρ.) και ετοιμάζεται για Γερμανία.

Το πρώτο μέρος ήταν κακό και μοναδική αξιόλογη στιγμή ήταν ένα ακυρωμένο γκολ του Ντέιβις στο 45+1′. Ο Σέζνι στο 49′ έσωσε σε κεφαλιά του Μουρ και λίγο αργότερα ο Λεβαντόφσκι αστόχησε σε κεφαλιά.

Διαβάστε επίσης: Σοβαρή εξέλιξη με Ζέλσον Μαρτίνς στον Ολυμπιακό – Τι γίνεται με Αλεξανδρόπουλο, Ροντινέι

Στο 81′ ο Μουρ απείλησε με προβολή ενώ στο 90ο λεπτό το σουτ του Λεβαντόφσκι πέρασε μόλις έξω κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί στο 100’ ο Ντέιβις έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Σέζνι έδιωξε δύσκολα ενώ στην κόντρα ο Πιοτρόβσκι έπιασε φοβερό μακρινό σουτ, με την μπάλα να ξύνει τα δοκάρια του Γουόρντ.

Στο 2ο μέρος της παράτασης δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση κι έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι με την Ουαλία να χάνει τον Μέπαμ με κόκκινη στο 120+1’.

Στη «ρουλέτα» οι Λεβαντόφσκι και Ντέιβις ήταν εύστοχοι για το 1-1 και ο Σιμάνσκι έγραψε το 1-2 ενώ ο Μουρ έκανε το 2-2. Ο Φρανκόβσκι εκτέλεσε άψογα για το 2-3 και ο Γουίλσον έγραψε το 3-3. Ο Ζαλέβσκι έγραψε το 3-4 και ο Ουίλιαμς ισοφάρισε σε 4-4 ενώ ο Πιόντεκ έκανε το 4-5. Ο Σέζνι απέκρουσε την εκτέλεση του Τζέιμς κι έστειλε την Πολωνία στο Eurο.

Ουαλία: Γουόρντ, Ουίλιαμς, Μέπαμ, Ντέιβις, Ροντόν, Ρόμπερτς (84’ Μπρουκς, 113’ Μπρόουντχεντ), Γουίλσον, Αμπαντού, Τζέιμς, Τζόνσον (70’ Nτ.Τζέιμς), Μουρ.

Πολωνία: Σέζνι, Κίβιορ, Νταβίντοβιτς, Μπεντνάρεκ (79’ Σάλαμον), Ζαλέβσκι, Φρανκόβσκι, Ζιελίνσκι (101’ Σ.Σιμάνσκι), Σλις, Πιοτρόβσκι (106’ Ρόμαντσουκ), Σβιντέρσκι (80’ Πιόντεκ), Λεβαντόφσκι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ